polisbil väg

Faksimil Facebook

Inrikes

Flera skjutningar i Stockholm – en död

Publicerad 2/14/2022
Annons

På söndagen skedde två skjutningar i Stockholms södra förorter med en död och en skadad som resultat.

Strax efter kl 22 på söndagen fick polisen flera larm om skottlossning i centrala Skarpnäck och på platsen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern. Han transporterades i ambulanshelikopter till sjukhus med livshotande skador.

Åtminstone tio skott ska ha avlossats. Ett stort antal polispatruller samt hundpatruller deltar i insatsen. Ett par timmar senare meddelas att mannen avlidit av sina skador.

Ytterligare ett par timmar senare har polisen gripit en person som är misstänkt för delaktighet i mordet, och han anhålls senare på morgonen.

Man skottskadad

Några timmar tidigare skedde en annan skjutning inte långt ifrån, i närheten av Farsta centrum där en man i 20-årsåldern skjutits i benet. Mannen fördes till sjukhus i ambulans.

En stor insats sattes in med helikopter, ett flertal hundpatruller, utredare och insatskapacitet. På söndagskvällen har polisen inga ytterligare detaljer kring den skottskadade mannen eller någon eventuell motivbild.

– Vi håller på med en kartläggning och undersöker då vilka eventuella fiender den här mannen kan ha, säger polisens presstalesperson Ola Österling till statstelevisionen.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan händelserna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons