I Örebro hittades en svårt skottskadad man och i Kalmar skadades en man i handen efter en misstänkt skottlossning.

Larmet om skottlossning på Brickebacken i Örebro kom in till polisen runt 20-tiden på tisdagskvällen.

– Det ska ha inträffat utomhus och när vi kom till platsen påträffades en skottskadad man, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib till statstelevisionen.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Den skadade är en man i 30-årsåldern som förts till sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen har han skjutits med flera skott.

På onsdagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.

– Det har gjorts en teknisk undersökning och vittnesförhör. Vi har genomfört dörrknackning och det kan finnas anledning att fortsätta med det idag, säger Gabriel Henning, pressinformatör vid polisen i Region Bergslagen.

Skottskada i handen

I Kalmar skedde en misstänkt skottlossning i Trekanten på tisdagskvällen. I förhör har offret uppgett att han tillsammans med en annan person träffat på 2-3 män som utsatt dem för ett rånförsök. I samband med detta fick han en skottskada i handen.

– Det kommer göras en teknisk undersökning för att bekräfta ifall det skett en skottlossning. Vi håller på att skapa oss en uppfattning om vad som skett och tar hjälp av vapenhund för att söka efter fynd som kan leda oss framåt och hör eventuella vittnen på platsen, säger Filips Annas, polisens presstalesperson, till statstelevisionen.

Polisen har ingen gripen. Händelsen utreds som grov misshandel, försök till rån och grovt vapenbrott.