Det har skjutits på flera platser under torsdagskvällen. I tät följd fick polisen i Stockholm respektive Göteborg in larm om skottlossningar.

Vid 18:15-tiden fick polisen i Stockholm larm om att det sköts i ett bostadsområde i problemtyngda och invandrartäta Hässelby strand väster om huvudstaden. Skotten ska ha varit riktade mot en eller flera personer i närheten av tunnelbanan.

De polispatruller som kommenderades ut till området hittade dock ingen skadad person. En större sökinsats inleddes men utan att polisen kunde gripa någon misstänkt gärningsperson.

Området kring den utpekade brottsplatsen där en del fynd gjordes spärrades av för teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

***

Bara minuter efter larmen i Stockholm fick polisen i Göteborg påringningar om att det sköts inne på ett gym i den brottstyngda och invandrardominerade stadsdelen Hisingen. Flera patruller skickades till platsen.

Panik uppstod på gymmet och personer som var där för att träna flydde ut genom dörrarna. När polispatrullerna anlände hade skytten emellertid lämnat lokalen och man har inte lyckats hitta honom. Ingen av de som befann sig på gymmet ska ha träffats av kulorna.

– Det är ruskigt att det händer, konstaterade en person som befann sig i närheten som SVT talat med.

Tredje gymskjutningen på kort tid

Det är tredje gången på kort tid som kriminella öppnar eld inne på ett gym. Den 20 mars sköts en man ihjäl på ett gym i Lidköping. Flera motionärer i lokalen skadades också. Polisen har fortfarande ingen gripen eller misstänkt för brottet.

En knapp vecka senare, den 26 mars, sköts en motionär i huvudet på ett gym i centrala Stockholm. Polisen tror att det egentliga målet för kulorna var en ledare för ett kriminellt gäng men att skytten tog fel på person eller att personen kom emellan. Ingen person har heller gripits för den skjutningen.