polisbil blåljus

Faksimil Facebook

Inrikes

Flera skjutningar under natten

Publicerad 2/1/2022
Annons


Natten mot tisdagen besköts två flerfamiljehus i Stockholm och Dalarna. En skottskadad man påträffades i Jönköping

Skjutningarna fortsätter att avlösa varandra i landet. Detta trots att regeringen under den förra och innevarande mandatperioden kontinuerligt har upprepat mantrat att man ska ”knäcka gängen” och komma till rätta med den skenande väpnade gängkriminalitet.

LÄS ÄVEN: 2021 nytt rekordår för invandrarkriminella dödsskjutningar

Under natten besköts ett familjehus i Falun i Dalarna. Flera personer befann sig i den beskjutna bostaden men ingen skadades, skriver polisen i sin händelserapport.

Polisen utreder händelser som försök till grovt misshandel och grovt vapenbrott. På morgonen greps två män i 30-årsålder misstänkta för brotten.

Vid klockan 04.39 mottog polisen larm om en skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm. En lägenhet besköts med flera skott men ingen person träffades trots att både vuxna och barn befann sig i lägenheten vid händelsen. Polisen utreder händelsen som försök till mord och grovt brott mot vapenlagen.

På måndagen sökte en man i 25-årsåldern hjälp hos ett företag i Sävsjö i Jönköings län. Mannen Polisen meddelar nu att mannen som blödde kraftigt misstänks ha skottskador i benet.


LÄS ÄVEN: Damberg om risken att bli skjuten: Sett till befolkningsmängden väldigt ovanligt

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1055Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons