FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson hälsar från Danderyd: Min hund vill ha fler flyktingar till Sverige

Delningar

FN:s tidigare vice generalsekreterare och veteranen inom Socialdemokraterna hälsade under lördagen från sin lyxiga bostad i Sveriges rikaste kommun.

Under lördagseftermiddagen valde Eliasson twittra ut och dela med sig av sin behagliga stund med hustru som spelade Bach vid pianot i Danderyd. I meddelandet framför toppdiplomaten hundens önskemål om inga skattesänkningar samt fler flyktingar till Sverige, eller möjligen syftar hunden på hemkommunen.

Tagit emot minst nyanlända
Danderyds kommun är en av de kommuner som tagit emot minst antal nyanlända.

Kommunen hade sedan 2007 ett frivilligt avtal med Migrationsverket där man åtog sig att ta emot 25 nyanlända per år. Under den stora systembelastningen år 2015 tog kommunen emot 38 nyanlända. Kommunen motiverar sitt låga mottagande med att det råder bostadsbrist. När regeringen införde anvisningslagen som tvingade kommuner att ta emot ökade Danderyds mottagande till 128 nyanlända.

Danderyds kommun ligger strax norr om Stockholm stad och listas som Sveriges rikaste kommun räknat i medianinkomst. Mitt bland tjusiga fastigheter i den exklusiva stadsdelen Stocksund i Danderyd bor socialdemokraten Jan Eliasson.

Eliassons skattefria FN-inkomst
Eliasson har arbetat i FN sedan 80-talet. Han har bland annat varit FN:s vice generalsekreterare och ordförande i FN:s generalförsamling i New York. Utöver uppdragen i FN har han också varit Sveriges utrikesminister.

I beskrivningen av sig själv målar han gärna upp bilden av att han är en enkel arbetargrabb från Göteborg. När det gäller toppdiplomatens inkomst under alla sina år i FN har han vägrat offentliggöra siffrorna. Det som går att kontrollera är att toppuppdragen inom FN innebär en årslön omkring 1,7-2 miljoner kronor.

I Sverige är alla svenskar som arbetar i FN-tjänst befriade från skatt.

LÄS MER: M+KD-budget röstades igenom i riksdagen med SD:s stöd

Nästan hälften är miljonärer
Den exklusiva kommunen hamnar alltid överst i listor över både genomsnittlig nettoförmögenhet och andel miljonärer. Enligt äldre siffror från SCB har kommuninvånarna en medianinkomst på 364 155 kr.

Omkring 41 procent ägde över 1 miljon kronor, och av dem över 18 år var andelen miljonärer hela 51 procent. I kommunen kostar en normalstor villa cirka 12 miljoner kronor.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

508 KOMMENTARER

 1. Eliassons villa i Danderyd och palestinska politikers lyxvillor och bilar är bara bevis på hur FN rånar svenska medborgare på pengar. Rätt ned i fickan på dessa lögnaktiga @s.

  • Palestinska myndigheten köpte för länge sedan en rejäl villa i Djursholm. Villan ligger vid Ösbyrondellen där Angantyrvägen börjar. När palestinierna flyttade in så fixade SÄPO en byggbarack vid garaget där man spanade efter problemmänniskor. Ungarna i närheten fick sluta palla äpplen i trädgården då. Villan ägdes tidigare av fastighetsmäklaren Urban Linde/Lindhe. Nu är dock villan fastighetsutvecklad och innehåller en tre-fyra lägenheter, tomten är styckad och en annan villa byggd där nere i hörnet. Men dom som bor där idag har knappast något samband med Palestinierna.

 2. Du Janne..

  Uppsök snarast närmaste specialistvård för översyn av knölen du har mellan axlarna..

  Något står inte rätt till..

  Lycka till..

  Det lär du behöva..

  • Han har uppnått ålder, och vi får lite förstående för vad han tycker och tänker numera.

   Gammal man gör så gott han kan
   Han dansar fan så illa
   Hela kroppen rister han
   Men stjärten den står stilla.
   H. Alfredsson

 3. Makteliten sitter i sina elfenbenstorn och struntar fullständigt i om folket tvingas leva med terrorhot, våldtäkter, ett splittrat samhälle och en raserad välfärd.

 4. Låt sossesvinet och hans familj bli kulturberikade, skicka dit ett tjog kulturberikare, och sen får vi se vad för toner sossepampens hustru ger i från sig. Hans jycke skulle jag inte heller vilja vara då, med tanke på det totala förakt för hundar och förkärlek för djurplågeri jag mött bland muslimer.

 5. Diagnos saknad av empati ser sig som överhet som styr. Sorgligt att sådana här personer inte förstår sin roll som yrkesman och vanlig medborgare. En skitstövel ärvda det är han har säkert gjort mycket gott i världen. Men han ser inte vad han har framför ögonen Sverige o svenskarna dom är bara verktyg för hans karriär o empatilöshet. Att han gör ett bra arbete för andra betyder inte att han har empati utan egoism för hans karriär som Löfven o Margot och flesta andra politiker.

 6. Det som är intressant är att med sin självsäkerhet påvisat en bottenlös brist på självinsikt. Han befinner sig ljusår ifrån verkligheten samtidigt som han inte har en aning om det. Pinsamt!

  Men vad värre är, han är inte ensam om att leva i sin kuvös. Många är de makthavare som lever med större åsikt än insikt.

  • Här finns mycket godsaker att stjäla, jajamensan. Men förmodligen har han vakter patrullerande dygnet runt, betalda av riksdag och/eller FN

  • Bra ide` då får de riktigt rå om varandra,stora villor har de så det får plats med många så att godhetsglorian skiner skarpt på deras hjässor och visar deras fiiina värdegrund.

   • annars kunde man ju inkvartera ett par hundra tusen migranter dar, villorna ar ju allt for stora till de ockupanter som finns och sa ar ju nastan 100% multikulti vurmare sa det skall ju inte vara nagra problem?
    MVH

 7. En otroligt överreklamerad man. Han är ungefär lika menlös som Maggot W. Glider runt, men uträttar i princip ingenting.

  Karriärsosse och broder till gamle Volvochefen Roger Holtback. Han kunde lika gärna gjort karriär inom vilket parti som helst, då han inte har någon direkt ideologi, mer än att gynna sig själv.

  De här omdömen hörde jag faktiskt också av en f d riksdagsman för VPK (högutbildad och även han göteborgare).

 8. Ha! Tydligare kan det väl inte bli – gapet mellan eliten och folket. Mitt tips är att Eliasson inom kort tar bort sin tweet, det blev väl lite väl mycket folkförakt, Jan!

 9. Haha, ja, inte är det förvånande. Där det finaste folket bor, där man inte ser någon våldsbejakande, analfabet från något MENA-land så långt ögat når, där är vurmandet för dessa parasiter som störst.

 10. Eliasson föddes fattig och kommer att dö i överlyx. Visst är socialdemokratin underbar… Den här oförskämde Eliasson, som tydligen kan förstå vad hundarna har att säga, borde finna tid att lyssna på vad hemlösa svenskar har att säga.

 11. jan eliasson är jude.
  just precis! han också!
  så förvänta er ingen empati från hans sida.
  empati är ingen judisk egenskap.
  eliassons fråga till svenska folket lyder:
  vad spelar det för roll om ni försvinner?

 12. Enkelt att säga när man själv har murar höga som berg runt sig 🙂 rika personer bryr sig inte om arbetarklassen så är det bara

  • Håller inte med om det. Rikedomen i sig spelar ingen roll, det är den POLITISKA och JOURNALISTISKA makten som skiter i folket. Jag känner många som du klassar som”rika” och dom är minst lika bekymrade som vi andra här.

 13. När Kerstin spelar piano, börjar hennes hund Leo alltså oroa sig för minskade anslag till kulturen. Det måste innebära att hon spelar förskräckligt illa? Så att Leos reaktion blir: ”Hjälp, inga fler amatörer! Ge kulturen alla pengar de behöver, snälla!”

 14. Jag tycker att Jan Eliassons hund ser klok ut och därför vill han inte ha in folk som avskyr honom. Med andra ord en väsentlig skillnad från dryga husse.

  Arbetarsonen J.E. kan ju alltid flytta tillbaka till barndomskvarten på ”Hissing Island” och se hur det ser ut idag.

 15. Kan det vara nåt slags ironiskt skämt från Eliasson kanske?
  Ungefär som hårdaste laglösa motorcykelklubben som twittrar ut att de gärna ser andra laglösa MC-klubbar i grannskapet? Är han seriös?

 16. Jag bedömer att det skulle få plats cirka 10.000 flyktingar i Jans rymliga trädgård…
  UPP TILL BEVIS för din godhet, JAN!

 17. Tänk vad lätt det är att ”tycka” saker, när man själv inte är drabbad av det, och partiet vill att man ska tycka så. Men huset är fint, och uppenbarligen är det bara han och hans fru som bor där. Såååå…. De borde ta emot ett antal flyktingar. Vet inte hur många rum huset har, men minst 5-6 stycken tycker jag. Så att han visar hur solidarisk han är med sitt tyckande.

  Hunden måste väck, naturligtvis. Det är ju ett ”orent” djur, men vadå, lite uppoffringar måste man ju göra. Ingår i det här med att välkomna ”flyktingarna”. Och med den lönen han har, behöver han ju inte heller några bidrag för att ta emot dessa. Han har råd att försörja dem själv. För, det handlar ju om att ställa upp. Öppna sina hjärtan. Vara solidarisk.

  Och om han inte vill detta, är han bara en trångsynt liten rasist som inget ska säga.

 18. Min vovve skyr alla hucklen, eftersom dom skrämmer upp henne med sitt skrikande och fäktande varje gång vi närmar oss tygsjoken . Så min kloka vovve skulle om hon kunde prata människospråk säga: Inga hundhatare i mitt land.

 19. Du Janne..

  Landet Sverige är förmodligen bortom all räddning..

  Pga den sinnessjuka importen av invandrare..

  Och du vill att den ska fortsätta..!?

  Idiot..

 20. Politiker och då främst sossar är dom värsta hycklare av dom alla.Om någon synar sossarnas liv efter deras mandatperioder så ser man vad dom har roffat åt sej,är det någon som tror att det är ett arbetarparti?? Glöm det,släng några smulor till folket och dom håller käft,och dom själva ger sej förmåner till alla runt omkring som bestämmer.

 21. Då kör vi ett stort asylboende med dysfunktionella Menamän mitt i hans bostadsområde.

  Det är väl okey Janne ?

 22. Trevligt att Jan Eliassons fru spelar Bach på flygeln. Kultur! Jag unnar honom också en god ekonomi efter hans olika toppjobb.

  Däremot ogillar jag hans invandringspositiva inställning. Det är ju bevisligen inget positivt med massinvandringen utan nästan bara elände.

  Voff, voff.

   • Det är onekligen ordnat för FN-tjänstemännen. Det sticker i ögonen med deras ”immunitet och privilegier”,

    Men det ska sägas att pensionerna beskattas i Sverige. Så det gäller för Eliasson att han har samlat i ladorna. Och det lär han ju ha kunnat göra…

    • Han har stulit från andras lador för att stoppa i de egna. Tjuv och globalistbandit är vad han är. Åt helvete med fanskapet!

   • Problematisk organisation. Absolut. De flesta medlemsländerna är diktaturer o.l. Och alldeles för mycket PK på programmet.

 23. Det kan man säkert säga när man lever på skattemedel inbetalt av Svenska underbetalda arbetare och fattigpensionärer !

 24. Ganska enkelt att förstå att politikers svågrar och andra inom den närmaste kretsen driver asylboenden och gärna fortsätter med det tills ekonomin är körd i botten.

  • jan eliasson är jude.
   kollapsar sverige så kan han alltid i egenskap av jude bosätta sig i israel.
   nu är eliasson så rik att han kan köpa sig skydd mot mångkulturen. så han kan leva precis var som helst på planeten.

   • Eliasson kanske lever ytterligare tio år, eller tjugo, och innan han dör kommer han att se Sverige förstöras av ett inflöde av oönskade, okunniga och oanvändbara. Tack för det, Eliasson.

    Jag hoppas att du har släkt som stannar i Sverige och kan meddela dig vad de tycker om inflödets verkningar.

 25. Eliasson igen! Dessa Eliassons. (Jan, men inte Dan (som väl är) har jag f ö träffat flera ggr genom arbetet. Jan är mycket trevlig.)

  Kanske Jan har missat att informera Leo om att de människor han vill ha hit inte direkt har övertygat oss om sin kärlek till hundar och katter?
  Naturligtvis gäller det inte alla men tillräckligt många för att vara ett problem.

  Högst sannolikt är inte Leo informerad om detta faktum.

 26. Låt oss följa den amerikanska konstitutionen där enbart guld- och silvermyntfot gäller för valutan som ska användas som betalmedel. Då kan inte mångmiljardärerna hamstra enorma tillgångar där risken är liten att deras förmögenhet sätts på spel. Inom det kapitalistiska systemet kan förlegade företag med förlegade idéer konkureras ut på nolltid. Inom kapitalismen är arbetaren och entreprenörer med goda idéer och med huvudet på skaft vinnaren.

 27. Vad han gör är att agera för ett Sverige som i alla avseenden kommer att räknas till Europas mest nergångna.

  Det vi skulle behöva är flitiga, välutbildade, energiska personer, beredda att jobba i industrin och med forskning. Sådana kan gärna få knacka på, ställa upp på enj koll, och efter handslussas in i samhället.

  Men det är inte de som kommer hit. Det är tvärtom. I strömmen av diverse afrikaner, muslimer osv anländer i huvudsak personer utan den utbildning vi behöver, och utan den inställning till samhälle och arbete som vi önskar.

  Fundera över vad som skulle hända om de nu redan hitkomna skulle ha varit en miljon välutbildade personer från Tyskland eller Storbritannien. Antagligen skulle vid det här laget de flesta ha jobb, och vi skulle ha nytta och glädje av dem.

  Och Jan Eliasson kunde vi gott klara oss utan.

 28. Att Eliasson, GW Persson, Jan Guilliou och andra vänstermiljonärer inte behöver sänkt skatt. Det kan vi förstå. Det är inga problem. Men en fattigpensionär med en liten blandrashund kanske behöver köpa en burk hundmat för att lyxa till det på ålderns höst.
  Men det verkar inte dessa fantastiskt generösa personer vilja. Utan de vill vara så obegränsat fina att de bjuder in andra. På pensionärernas skatter. Hur deras resonemang går ihop är obegripligt för de som har det knapert men ändå gör rätt för sig.

  • Rättrogna muslimer hade avlivat hunden. Så fungerar islam.
   Hundar får inte användas som enbart sällskapsdjur inom islam.

   • En muslim får inte tatuera sig men det gör många som vill ha asyl för ett försöka bevisa att de konverterat med resultat att de betraktas som avfällingar av sina tidigare trosfränder vilket i sin tur gör livet problematiskt vid avslag.

  • Det är det som är problemet. Vi svenskar har det för bra för att på allvar bry oss om vad som händer med vårat land. Men det kan snabbt ändras då Sverige står inför den största bostadsbubbla någonsin och det är där vi har våra miljoner.

 29. Verkar som han är lika hjärntvättad som alla andra IDIOTER som förespråkar dessa individer Men han har utrymme i sin fina villa tillsammans med hunden att inhysa ca 30-40 st invandrare

 30. Om socialister tycker det är så kul att beskatta folk anser jag att socialism ska beläggas med en 25% solidaritetsskatt.

 31. Och hur många invandrare har Danderyd tagit emot? Det är ett av de säkraste orterna i Sverige om man vill undvika umgås med nya kulturer.

  • Det är i områden där öfverklassen
   har sin bostad som utalanden
   som näms har sin rot.
   Vi skall hjälpa människor,se en tiggare
   oooh så chict.Viii ska ha friii invandring.MEN dom ska inte bo
   på våra gator.Det samma gäller
   café latte vänstern på Södermalm
   gärna handhjärtan och afghankramande men på Söder ska dom inte bo.

 32. Det är inga flyktingar, det är skuldslavar åt ”näringslivet”, ett vapen mot medelklassen som enbart tjänar de rika och makthavarna…

 33. Såbra… Kanske läge att Danderyd får lite flyktinbostäder i sitt lilla samhälle. Integreras med olika klass samhällen är så fiiint

 34. Han måste ju tänka på sin fortsatta karriär, för inte faan bryr sig han om Sverige eller svenskarna. Usch och Fy Faan för detta inställsamma globalistsvin, som inte har den blekaste aning om hur enkelt strävsamt folk har det. Kanske han skulle komma på andra tankar om hans fru fick smaka på verkligheten när sunkiga afghaner drar ner kjolen på hans fru och ger henne en serie med brallorna nerdragna. Men vill man inte se den otäcka verkligheten, så ska man om man har råd bo på sådana adresser som han gör och fortsätta med sitt hycklande. Fy Faan för sådana skitmänniskor som Eliasson, hur faan kan man med hedern i behåll yttra sig på sådant sätt !

 35. Jag sitter i min tolvrumsvilla i Danderyd med Fido och zippar på en GT. Känner mig lagom euforisk, fördomsfri och fin. Jag är antagligen världens bästa människa.

 36. Eliasson är en sån obehaglig person att man får rysningar i hela kroppen bara man ser eller hör honom. Ett riktigt hånfullt, översittande sossepraktarsel.

  • Tyskar och svenskar är de folk som har varit föremål för den värsta formen av social ingenjörskonst. Dessa folk är så bortkollrade att de inte ens har aning att de blivit utsatt för detta. Ta bara urbaniseringen och den psykologiska och ekonomiska krigföringen mot landsbygden. Alla skall in mot allt större städer och omgivande landsbygd ses enbart som en resurs. Allt för att kontrollera föser man ihop människor i betongghetton, intetsägande sovstäder och vidriga stadskärnor. I sina satans bostäder sitter folk framför teven och blir matad med en massa skräp och intutad med illa dold marxistisk propaganda.

 37. Trädgården verkar vara ganska stor. Där får man in flera flyktingbostäder. Och då får de försörjning av fastighetsägaren på samma gång. Det kan han använda en ev skattesänkning till. Eller ska det vara i närheten av någon annan, långt bort?

 38. Min hund blir totalt vansinnig när han ser svartmuskiga nyanlända,o det har han lärt sig helt själv. Tycker för min del rottweiler är de som passar bäst,barnsliga tillgivna,och riktigt djävla grym när det väl gäller.

 39. Har alltid varit skeptisk till Eliassons uppsyn, lite bilförsäljare. I Eliassons villa får det säkert plats ett 50-tal MENA-män, måste inte vara nyanlända, för nu räcker det. Stäng gränsen nu för invällare, folk på väg hem ska naturligtvis släppas igenom UT.

 40. Åter igen en medelmåtta med rätt partibok i handen som adlade sig själv, sade dem rätta sakerna till dem rätta människor och blev miljarder på köpet.
  Det är sådana människor som grundade Sveriges välstånd.
  Eller inte.
  Inte.
  Men hyllas som någon sorts förebild till unga S, hur de kommer att klara av livet.
  Avskyvärd.

 41. En lämplig kommun att flytta vargstammen till. Kanske Leo kan leka med dessa då det inte finns tillräckligt med invällare i Danderyd.

 42. Sitter man på en förmögenhet och för stor villa, och aldrig ser verkligheten, så häver man ur sig sånt här. Mycket vill ha mer, och så skiter han totalt i Sverige iaf.

 43. Kolla,det är LIVE nu! Det här visar inte SVT.
  Se allt med egna ögon och utan PK kommentarer :
  https://www.youtube.com/wat
  Protest against migration pact in Brussels 16.12.18

  Folk protesterar på riktigt där!Varför gör samma svenskarna?Bara klagar på nätet..

 44. Eliasson är som vem som helst. Eliasson vill inte bli överkörd lika lite som någon vill det.. Men däremot är det ok för Eliasson att hela svenska folket bli överkört. Eliasson är en i raden av cyniska människor som tjänar uppåt och pinkar neråt.

 45. Troligtvis betalar Jan Eliasson ingen skatt, alltså 0%, på sin pension från FN. FN pensionen räknas nämligen som kapitalförsäkring och beskattas därmed inte i Sverige. Det är ju naturligtvis väldigt lätt att vara emot skattesänkningar i det läget.

   • Jag tror det är mycket troligt att det är så eftersom jag har en bekant som varit hög tjänsteman inom FN och som till sin lycka fann att så var fallet. Kan ju inte svära på att det gäller alla men för vissa är det i alla fall så.

    • Under så många år i FN (New York) har han säkert fått många fina investeringstips så jag tror att gubben äger aktier värda 10 miljoner + en lyxsvit i New York och en stuga i Schweiz + villan i Danderyd

 46. Alltid sitter de säkra i sin community där inga invällare finns, då är det lätt att ge pekpinnar åt andra!
  Åt helvete med denna Sosse-elit!

 47. Själv bor snubben såklart i Danderyd och har en golden retreiver. Ingen svart labrador eller nån afghanhund där inte…

 48. Immigranter i verkar inte gilla min hund. När jag kommer nära dem så flyttar de på sig, de säger sig vara allergiska dessutom. Jag tror de skulle skada hundar om de kunde.

 49. SD är ju trots allt 4:e största parti i Danderyds kommun….
  Vid ett extraval så kanske det blir en 3:e plats. Eller varför inte en ännu bättre position?
  Det finns en gräns även för de bättre bemedlade. Inbrott, bilbränder gap o. skrik, tär som bekant på tålamodet.

 50. Karln är DN-skadad. Det är synd om honom. Arma sate. Eftersom han är skattebefriad kanske han skall donera istället till de svenska fattigpensionärerna.

 51. Eliasson är som alla högt rankade socialister en hycklare. Jag anser hans bedrägeri mot staten borde rendera i fängelse. Detsamma gäller för övrigt hela makteliten i Rosenbad. Och Lööf, Björklund, Reinfeldt samt dessas efterträdare. Långa fängelsestraff samt expropriering av deras stulna egendomar.

 52. ”Jan Eliasson”…ett svensk namn men jag tvivlar på att han är en etnisk svensk.
  Att byta namn ,efternamn är väl inga problem idag.
  Hans utseende är också tveksam.

  • Etnisk svensk är han nog men det säger inte så mycket. Finns både lättlurade personer och femtekolonnare bland oss, tyvärr. Det går inte lita på vad folk säger eller är. Mest tydligt bland politiker.

 53. Det är ju detta ärkeäckel som hamnat bland topp fem mest betrodda personerna hos de som röstar på 7-klövern. Han har föreslagits som ”exekutiv” statsminister.

 54. Är det inte sjukt att just de som talar mest positivt om massinvandringen är de som fjärmar sig mest ifrån den. Alla ni skojare i Danderyd!

  • Det är troligen någon av trälarna som har skrivit det åt honom. Inte ens när husherre Eliasson talar till oss dödliga genom sin hund är han villig att besudla sig till en sådan grad att han själv skriver ner sina nästintill gudomliga tankar.

 55. Den här tweeten kommer att bli en klassiker i smaklöshet. Lagom till jul passar von Eliasson på att leverera lite sanningar till oss från sitt elfenbenstorn via sin hund.
  Undrar hur många extra röster SD fick nu ?
  En ber att få tacka .

 56. Om svenskar som arbetar i FN tjänst är befriade från skatt så är det ett tydligt tecken på att FN sitter i samma båt som de mest korrumperade bankirerna.

   • Tror du att svenskar skulle riskera sina liv i olika FN-missioner om de inte fick extra betalt? T.ex. genom skattefritt traktamente. Ofta har de svenskar som tillfälligt jobbar åt FN dubbla boendekostnader och risken att skadas/dödas är flera 1000 ggr större i en FN-mission än att jobba hemma i Sverige. Så jag hoppas verkligen att svenskar som jobbar och bor i ett annat land slipper betala skatt i Sverige under den tid de inte bor/vistas i Sverige. Då kan de ju inte nyttja varken svensk sjuk-vård eller andra skattefinansierade förmåner. Dessutom går minst 30 procent av alla skatter till att bekosta 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik och dess kringverksamheter. Och det är extremt hög kostnad jämfört med alla andra länder på jorden. Skatterna är för höga i Sverige.
    /CC

  • FN är som FIFA, ren korruption på absolut alla nivåer. Skillnaden är att FIFA levererar en produkt som många tycker om (dock inte jag), medan FN bara levererar skit.

 57. Ja så kan nog bara en som helt saknar förankring i hur det faktiskt ser ut för många svenskar. 1,2 miljoner äldre eller 60 procent av våra äldre är idag (p.g.a. upprepade sänkningar av pensionerna) fattiga eller nästan fattiga enl EUs norm för fattigdom. Och därtill finns det cirka 1 miljon under 65 år som också är fattiga. Och cirka 15 000 äldre svenskar dör i förtid varje år p.g.a undernäring och svält. Och tusentals cancersjuka svenskar dör varje år p.g.a inställda canceroperationer. Det känns som ett hån mot fattiga och svårt cancersjuka när Jan Eliasson i sin extrema rikedom uttalar sig på ett sätt som är extremt föraktfullt mot fattiga och sjuka svenskar. Men han är väl som alla andra politiker inom 7-klövern.. han hatar kanske svenskar och Sverige. I vilket fall som helst så representerar han en politik som förstör tryggheten och raserar vår välfärd.. En politik som på sikt innebär att vårt land kommer att tas över av muslimer…
  /CC

 58. Bra att Samnytt refererar detta jag har avslutat Twitter och Facebook och stöder inga via Patreon som stänger av oliktänkande.

 59. Fattar inte att jag använder detta PK-ord, men herregud så priviligierat! Detta är socialism. Ledarna festar på folkets umbäranden. Vi ser det överallt.

  • Så är det väl överallt där socialism finns. Ledarna lever i lyx, de trogna till systemet med förtroendeuppdrag har förmåner. De vanliga medborgarna lever i missär. De kritiska hamnar i fängelse.

 60. Jag tycker ni kan starta en namnlista som vi alla kan skriva under och lämna in som förslag till riksdagen, om att Danderyd ska öppna sin famn för minst 200 flyktingar per halvår i minimum 10-år, Eliassons kan ju kanske avvara lite av sin tomt till dessa med? Jag hjälper gärna till att flytta dit moduler till dessa! För du är väl är inte rasist va Eliassons?

  • Danderyd är Sveriges rikaste kommun och kan nog med lätthet ta emot 5000 migranter per år och med tanke på tomtens storlek så kan nog ett flertal modulbostäder för dessa smällas upp hos familjen Eliasson (+ hunden). D.v.s. om Dan Eliasson nu menar allvar med vad han säger.

 61. Såvitt jag vet har det inte byggts bostäder för ungdomar i Danderyd på många decennier. Däremot nya, feta villor och exklusiva bostadsrätter för ”seniorer”. Nu har dock ett fåtal ur nyadeln anlänt, och då byggs det helt plötsligt modulhus bara för dem, på den ”minst olämpliga marken”, dvs långt från Eliassons Stocksund. Svensken sist, som vanligt.

  https://mitti.se/nyheter/danderyds-modulhus-prickad/

 62. Han var ju så högt som vice chef för hela FN under den tid som Anders Kompass avslöjade våldtäkter begångna av FN-personal. Kompass fick sparken från FN för att han avslöjade. Bra beslut, Jan Eliasson?

 63. Margot Wallströms lön var 250 000 i månaden skattefritt, Jan Eliassons lön är högre än så. Runt 350 000 skattefritt plus bostadsförmåner är mera troligt. Och att det som alltid är svenska skattebetalare som betalar ut dessa löner vet vi redan sen förut. Bla så går biståndspengarna till dessa löner.
  Att Jan Eliasson har mindre än 4 miljoner i årslön från FN är inte troligt.

 64. Man ser framför sig hur Eliasson och Venezuelas Maduro frossar och mår bra på en exklusiv Michelinrestaurang med varsinn cigarr i käften.

 65. Ska vi ge tiggarna och dom marockanska gatugängen en karta över Danderyd ?

  Dom har väl råd och värdegrunden verkar ju vara på topp…

  • Jag skulle vilja påstå att han till 100% representerar allt vad socialdemokratin/kommunismen är. ”Lev som jag lär, inte som jag lever”.

   • Det finns/fanns många av dem med smak för det ljuva livet, Palmes kompis Carl Lidbom var en:
    Han hade en smak för det ljuva livet. Visade gärna upp hur han kunde skära halsen av en champagne-flaska med hjälp av en sabel.
    Och han omgav sig ofta med vackra, välbegåvade kvinnor, bland dem den franska feministen och juristen Gisèle Halimi.

    • Skönhet och begåvning är såklart subjektivt, men oavsett så ja…dessa individer från ”arbetarklassen” är att betrakta som nyrika, helt utan klass. Sådana som Margot Wallström och Jan Eliasson, de är helt värdelösa människor, WT, och det finns många som dem…och de är anledningen till att t.ex. FN och EU är så korrupta.

 66. Allt annat ska man tala så öppet om och dela med sig av till främlingar. Men inte när det gäller hur mycket pengar man innehar enligt Dan Eliasson? Det är av våra skattemedel han frikostigt har roffat åt sig. Dessa överbetalda hycklare har mycket att dölja och det är uppenbart att de inte förtjänar sina pengar.

 67. Med tanke på sina många år i FN som ligger bakom det globala ramverket har han mage att sitta och rapa om sin behagliga tillvaro som sämre lottade fått bistå med.

 68. Bäste herr Eliasson, då din hund längtar efter ”flyktingar” till Danderyd föreslår jag, att du öppnar ett bankkonto till din förtjusande hund, det är ju inte GRATIS att bjuda på mat och husrum. Vi vanliga svenskar har fyllt vår kvot i mottagande av alla de arbetsofrivilliga, som klämt sig in i vårt land. Det är nog nu med alla inkräktare i vårt land, som enbart är ute efter livstids försörjning till sig själva och hela släktena utspridda på de olika kontinenterna

 69. De är dessa skitstövlar, parasiter och landsförrödare som har drivit landet till avgrunden som befinner sig idag!!
  Borde ställas inför folkdomstol för svek, och förräderi mot land och folk, och hängas på lykstålpen utanför villan som han har stulit av SVENSKA folket!

 70. Danderyd nästa för karavanen som är på väg norrut.
  Det är noterat.
  Hjälp till att sätta ut skyltar vägen till Danderyd.
  Eliasson får samordna välkomnandet.

 71. Högst upp på samhällstårtans florsockerskikt är det lätt att vara god.
  Särskilt för pengarna som samlats in i form av arbete längst ner i tårtbotten.

 72. Varför lever många toppsossar på samma sätt som de kritiserar andra för att göra?

  De skäms inte för det. De har inte förstånd att skämmas. Jag anser att en riktig sosse lever inte i en villa för 14 miljoner. En riktig sosse går inte över till privata näringslivet efter sin politiska karriär.

  Nä fy och blä för dessa sossar. Det märkliga är att väljarna fortfarande tror att en röst på (s) betyder en tryggad välfärd och trygga jobb.

  Sossarna lever på att skrämma väljarna. Det var längesedan sossarna var ett parti för ”arbetaren”.

 73. Här ser man ett typexempel på hur socialdemokrater blir korrumperade av makt och pengar. Föraktet för vanliga svenskar lyser starkt… Fy f*n vilken gris!

 74. Då kan väl flyktingarna gå ut med hunden som extrakneg så får Eliasson se om hunden kommer tillbaka. För en oren hund är väl inte populär hos utlänningarna.

 75. De verkar älska revolutioner dessa nyadlade byråkrater. Den franska i repris är väll något de verkar ha överst på listan att få uppleva kanske?

 76. Om Eliasson verkligen vill hjälpa kan han sälja villan och flytta till hyreslägenhet i Rinkeby. Eliasson hjälper till med integrationen samtidigt som allt frigjort kapital kan skänkas till flyktingändamål. Inte? Det är alltid andra som skall betala PK-människornas fina ideal både med trygghet och ekonomiskt. Satanss hycklare!

 77. Om det skulle böja byggas höghus för migranter i Danderyd och villaägarna där skulle få känna på samma utveckling som är i förorterna så skulle de välbärgade svenskarna och andra flytta därifrån. Och självklart så skulle villapriserna sjunka rejält.

 78. Stocksund är Danderyd i kubik. Stora och dyra villor. Jag föreslår att Jan med hustru och hund öppnar sina dörrar för ett femtal ensamkommande. Någon brist på utrymme eller pengar lär inte förekomma. Grannarna kommer säkert stödja initiativet…

 79. Många av de ’storheter’ som uttalar sig för globalismen och attackerar nationalstaten är naturligtvis utpressade.
  Man undrar vad denna man gjort?

 80. När FN-medarbetaren Anders Kompass anmälde att FN-soldater hade utsatt barn för sexuella övergrepp blev han avstängd från sin tjänst och rapporten begravdes. Jan Eliasson har sagt att han aldrig blev informerad om övergreppen trots att
  Kompass chef säger att han blev det.
  I klippet nedan kan man se en pressad Eliasson tappa masken när han ljuger för Uppdrag Granskning. https://www.youtube.com/watch?v=BXRmSvB_sZE

 81. Vad gjorde denna pajas under de år FN soldater våldtog barn? Satt och lyssnade på när hans fru spelade Bach. I hur många år har FN funnits och har det blivit bättre i världen? FNs högkvarter är lekstuga för miljonärer, enklaste sättet att bli rik är att blåsta skattebetalare genom att inbilla dem om ens förträfflighet.

  • Därför ville sossar skriva på avtalet.Garanterade högavlönade jobb efter sin period av att blåsa folket på skattemedel inom FN.

 82. Hur många flyktingar vill hunden ha i villan då?
  Eller ska de bo i Huddinge,Botkyrka Haninge kommuner?
  För som de flesta som vill ta emot fler ”flyktingar” så ska de inte bo i deras närområden!
  Precis som Påven ”Fler flyktingar till Europa” dock inte till Vatikanstaten!

 83. Tänker dom där lyxlirarna innan dom twittrar ? Om inte annat , så är det ren och skär provokation …. Deras karma kommer ifatt dom , folkets dom blir inte nådig !!

 84. Men varför bjuder han inte in dem då? Han kan väl börja med tiggarna utanför Lidl i Stocksund?
  När de blivit varma i kläderna kan han bjuda in lite andra folkgrupper också, t ex hundhatarna så kanske fina folket slipper hundsk*t på gatorna i fina kommunen.

 85. Det är svårt att frigöra sig från likheterna mellan dagens Sverige och Ceausescus Rumänien där makteliten lever så totalt i sin rosa bubbla bortom den råa verklighet man själv skapat.
  Och precis som Ceausescu tror man dessutom att man är omtyckta och populära av folket. Ceausescu var ju uppriktigt förvånad när massorna buade ut honom och han senare fick fly för livet innan han gick sitt välförtjänta öde tillmötes.
  Speciellt sossepamparna är vidriga i detta avseende då de är sprungna ur en folkrörelse och idag sitter på sina höga hästar och spottar massorna rakt i ansiktet.

 86. Jan Eliasson måste väl vara den person i Sverige som bäst eldar på den socialistiska ”KLASSKAMPSBRASAN”?
  Eller finns det någon som är duktigare i socialistiska vulgariteter?

 87. ”JAG” ELIASSON.!!! (Kallad inom skål och vägg bland diplomater)

  Man trodde det inte var sant då han sade i tv:
  – ”Om min pappa kunde se mig nu”

  Detta som ett apropå i en tv intervju där han skulle beskriva sin ”livsgärning”

  Då undrar man om den här personen fungerar normalt.
  Har man kommit upp sig i smöret så uttrycker man sig inte så barnsligt. Det kan man göra inom sin familj, men här drar det löjet över sig.

  Han anser sig själv som en hejare och det visar även hans uttalande här ovan och i rubriken.

  Han har inte fattat sin situation, men man får väl skylla på att ålderdomen begränsar honom från klart tänkande.

 88. Det är så löjligt att b-kändisar och annat löst folk som politiker uttalar sej om sånt dom inte begriper inom migration och vilka följder det får mot samhället,som våld,droger och sämre ekonomi för dom som ska betala.Får dom mothugg så är det alltid ett skämt,vem fan lurar dom egentligen.

 89. Tycker hen ska tvångbeskattas dels bygga ett flyktingsläger utanför huset då många behöver det har han råd med . Någon skatt har hen ju aldrig betalat förutom moms men andra ska ju betala för hans godhetsiver av stora mått men inte där han bor

 90. Jan Eliasson är en uppblåst, överbetalad och självöverskattad person. Utan välsmort munläder hade han inte kommit långt.

  Vilket varit skönt för mig och andra som i decennier via skatten betalat hans skyhöga löner. Han är inte mer sosse än hunden.

  Men det låter ju fint med höga skatter – för kulturens skull…

 91. Frågan man kan ställa sig, är hur kommer det sig att alla dessa förståndshandikappade kan nå en sån framgång i livet.

 92. I en julsaga höll en groda ett tal: ”-Snart är min förvirrade era slut, då kommer oklarheter, mummel, apati, oförmåga & tröghet att ersättas med annat. Då blir detta historia. Då lämnar vi den tiden bakom oss & jag kan nästan lova er att det aldrig kan bli så illa igen, Det är svårt att se hur åter skulle kunna bli så dåligt.” Beskedet möttes av lättade applåder..

 93. Men vad bra dåååraa!
  Då kan den ”enkle arbetargrabben frå Götet” ta emot ett hundratal ”ensamkommande skäggbarn” och härbärgera i sin ”enkla boning!
  Ytterligare en socialdemokrat vilken levt flott på svenska skattebetalares bekostnad, hoppla!
  ”Saliga äro de korkade ty de skola icke drunkna!”

 94. Skulle inte FN-anställda uppskatta om de plötsligt fick en jättelik, särskilt riktad & exklusiv, asylskatt att betala?

 95. Han har inte förstått att satan stor globala!! men jag hoppas han kommer få smaka på vad han nu tror är korrekt, bra för folket, Tiden är slut nu, all shiitttt som tänkas kan kommer att visa sig, hela djävla världen slår i botten, jorden går i bitar och folket också. Globala fungerar inte, de förnekar fakta och vill ha kontroll på alla människor, globalt, en religion, etc toppstyrt

 96. ”I Sverige är alla svenskar som arbetar i FN-tjänst befriade från skatt.”
  Så de behöver aldrig användning av polis/ambulans/brandkår då . . . och aldrig någonsin att de använder sig av svenska väg- och järnvägsnätet eller flygplatsernas start-/landningsbanor?
  Antagligen lever de då ett tryggt, frisk och stillsamt hemmaliv . . .

 97. ”Efter att ha lyssnat på hustru Kerstin spela Bach, intar Leo viloläge”, skriver Eliasson.

  Intressant text. Hunden Leo har alltså enligt texten en hustru som heter Kerstin och spelar Bach.

  • HELVETET som dom har skapat för miljoner Svenskar det slipper dom se och höra, Sosse adeln sitter helt skyddade från vad vanliga tvingas leva med varje dag året runt.

  • Se på Guillou, sven volter, Asberg, jan Eliasson mf. Sitter på sina fina glasberg och tycker så mycket, men inte en enda invandrare i sina fina lyxvillor.

 98. Hade han döpt hunden till Ali hade han tvingats byta namn på den, det fick kungen göra med sin labrador efter muslimska protester. Han döpte om den till Charlie.

 99. Den här övergödda sossen visar på en enorm svulstig arrogans när han likt överklass kastar skit på undersåtarna från sitt ’slott’ i Djursholm.
  Likt en godhetsknarkare vägrar han att beblanda sig med problemen som han defacto har varit med att skapa. Trovärdighet noll. Absolut värst är nog att han inte förstår att han har gjort bort sig fullständigt med detta Marie Antoinette utlägg.
  En riktig pajas eller tomte kanske är mera passande så här i jultider.

 100. Noen må fortelle skrullingen at muslimer ikke liker hunder og heller ikke griser som ham. De sparker dem ihjel ved første anledning.

 101. Själva har vi just betalat en elräkning som var flera hundra högre än beräknat. Tack, staten som lägger skatter o moms på det förbrukade, och även avgifter på sånt som vi inte förbrukar eller tar del av.

  Vi hade tydligen missat i den beräkningen, att staten höjt en elskatt, dumma vi. Men den sk skattelättnaden på pensionen kan man nästan lika gärna använda på toaletten – den är inte mycket mera värd än några toapapperspaket.

  Lindesbergs kommun har ett av landets högsta skatter, och ändå stränga sparkrav, som gör att ledarna bla vill stänga ett par byskolor och börja frakta småbarn långa sträckor till större skolor. Sossar i ledningen lovar på sin hemsida att de vill att även landsbygden ska leva. Hur då när man drar ner på allt. Samtidigt höjer politikerna sina arvoden.

  Vi skulle ju ha högkonjuktur eller? Hur ska det bli nu snart när vi drabbas av en djup lågkonjunktur? Ättestupan för oss äldre, eller?

  Jag förbannar Reinfeldt &co (många andra som varit med i den leken) som planerat detta samhälle! Den fräcka usla typen sade helt öppet att samhället snart inte skulle ha råd med mycket annat än invandringen.

 102. Påminner mig om de rika baronerna i Frankrike innan Franska revoletionen, där man annsåg att deras djur var viktigare och intelligentare än de anställda arbetarna!! ”
  Lätt att ski.. när man har rö.. full” som det heter. Undrar hur många invandrade bor hos honom?

 103. Varför kacklar Jan ur sig detta när karriären är över. Jan vräker sig i lyx och överflöd, bor i vita reservat. Det finns inget som tyder på att Jans ord är annat än hyckleri. Återstår att klanen Eliasson kan dra fördelar av uttalandet, barn, barnbarns karriärer. Hos sossarna går makten i arv, en politisk oligarki.

 104. Visst, jag gillar Eliasson. Han är intelligent gubben. Men här gör han bort sig rejält och han borde hålla käft om den här saken.

 105. Sydsvenskan:
  Eliasson lider inte av någon falsk blygsamhet. Tvärtom. Hans självbild är så stark att Göran Persson gett honom smeknamnet ”Jag Eliasson”. Och på UD, som efter månader av krisstämningar längtat efter en frälsarfigur, sägs personalen förbereda ”Messiassons ankomst”.

 106. Skammen och förnuftet är det sista som överger personer som Jan Eliasson. Tjänar miljoner och har säkert en pension i månaden som flera gånger överstiger en årspension för vanliga svenskar. Tycker att vanliga svenskar gärna betalar hög skatt för att vi skall ha en hög invandring, förmodligen då i andra kommuner än hans egen. Jag är säker på att han utan vidare i sitt hus skulle kunna inrymma minst fem stycken ensamkommande afghaner. Detta passar förmodligen inte stilmässigt där han sitter i sitt elfenbenstorn och lyssnar på pianomusik och låter hunden omtala för oss andra vad som passar sig politiskt. Enda förmildrande omständigheten för hans oanständiga inlägg är att han druckit några glas för mycket av sin fina cognac, inköpt på ”tjänsteresa” och på skattebetalarnas bekostnad.

 107. ”Hunden har önskat” Hade han börjat tulla på julkonjaken, eller var den någon annan fyllehund som satt och önskade ?

 108. Är den här mannen på riktigt eller drömmer jag ?

  Vad gör karln nu söndag kväll ?

  Är det gåslever och Mozart som gäller ?

 109. Fin matta. Den skulle gärna en hop EU-migranter gärna vilja ligga på. Slå upp portarna till överklasshemmet på vid gavel!

 110. Överklassens överklass. Han har säkert aldrig träffat en av Löfvens ”berikare” av Sverige. Sitta i de rikas område Danderyd och tycka. Dessutom på hunden. Stick och dra något gammalt över dig.

 111. Vad som är bra med sociala medier är att offentliga personer, genom dem, omedvetet avslöjar sina brister. Det är därför bra att det kommer fram hur koketta och fåfänga de är. Det t o m avslöjar hur de tänker (när de inte har tänkt efter, vill säga – inläggen är inte sällan ointelligenta hafsverk).
  Mitt intryck är vänstermänniskor är väldigt klassmedvetna och materialistiska och är därför väldigt glada i att visa upp vilken lyckad och lycklig tillvaro de lever. Vänstermänniskor är särdeles benägna att skryta om sin flådiga tillvaro. Det gäller ju att man markerar mot mindre ”fina” att det finns ett gap mellan dem.

 112. Varför bry sig?
  En f.d. toppdiplomat må ju ha sina önskemål.
  Och varför vara avundsjuk på ”en fattig pojk från Götet” som via sina politiska åsikter nått samhällstoppen?
  Alla partier lär ha sådana.
  Numera är politiker på ”högnivå” yrkesmän även om grundutbildningen för jobbet kan ifrågasättas.
  Senast finns som bekant en svetsare, vad det nu kan ha med politik att göra.

  • Tror inte folk är avundsjuka. Finns massor utav rika människor i världen. Rikare än vad Jan är. Handlar om hyckleriet bakom.
   Ingen bryr sig i grunden ifall folk har pengar.
   Folk noterar hyckleri.

 113. Eftersom Jan Eliasson låter sin hund Leo tala till oss vänder jag mig därför direkt till Leo med ett par ord. ”Du har det verkligen bra Leo. Du får bra mat. Du bor bra i en kommun som drar sig undan så mycket invandring som det är möjligt. Det gör det tryggt och behagligt på sena kvällspromenader. Skulle du bli sjuk är jag säker på att husse Jan ser till att du kommer under vård betydligt fortare än en vanlig svensk kan. Med uttrycket en vanlig svensk menas givetvis inte husse Jan som har speciella förmåner. Jag är säker på att din normala standard vad gäller mat och husrum är dyrare än vad en normal pensionär har i pension. Klyschan allas lika värde gäller inte för dig när husse köper foder i specialbutiken medan fattigpensionärer får leta upp närmaste soppkök. Tänk på detta när du ligger framför flygeln och med slutna ögon lyssnar på mattes pianomusik medan husse inmundigar ett glas god konjak”.

 114. Normalt sett går de iland med vad som helst bara de är positiva till invandring och nu på sistone har miljön dykt upp också i sammanhanget. Eliasson prickar in båda. Media och etablissemang har överseende bara de står bakom massinvandringen och är emot SD. Reinfeldt är ett sånt exempel. Men det kanske vänt, folkets röst börjar göra sig gällande. Det här sticker i varje fall i ögonen för mycket. Jobbar man för EU eller FN med vältilltagna löner gör man bäst i att hålla tyst om vad de tycker vanligt folk ska acceptera och godta.

 115. Det där är en labrador, en trevlig hundras men godtrogen och rätt värdelös som vakthund. I det nya, spännande Sverige som Eliasson förespråkar har vi också skaffat hund, dock av annan sort. Han är inte fullt så välvilligt inställd till främlingar som en labrador.

 116. Jag har bott i Stocksund. Det är otroligt vackert.
  Stora feta hus överallt.
  Känns lite som Sveriges Beverly Hills faktiskt.
  Jag bodde inte i ett hus utan jag hyrde en lägenhet i området.
  En utav de väldigt få som finns där. 🙂

 117. Gubben är väl flyttbar så han kan packa flyttbilen och dra iväg till
  Mena själv istället för att de flyttar hit det är fullbelagt här,men det är nog bäst att hunden stannar i Sverige,annars lever han inte länge där för grisar och hundar är orena enligt folket från medeltiden.

  • Han har antagligen levt i sin egen bubbla på samma sätt som vi alla lever våra liv i våra bubblor. Den som är oskyldig kaste första stenen lär Jesus ha sagt (vad han nu kan ha menat med det)

 118. Och den är en tänkbar opartisk statsminister.
  Vill hans hund ha fler flyktingar kan han börja med att tillhandahålla av de som redan finns här, han har ju gott om plats.

 119. Det intressanta med Eliassons inlägg är att han omedvetet blottar sin förhållning till verkligheten, naivt och också okunnigt. Det flertalet människor lever med och oroas över dagligen har aldrig nuddat fasaden på villan i Djursholm. Det som är hans verklighet skall vara norm för mer invandring där en asylant kostar en miljon/år och där varje asylant också försämrar välfärden och skapar alltfler offer från kriminalitet och våldtäkter. Men inget av detta drabbar Eliassons.

  • Han lever i ett parallellt universum, vet inte vad syndromet heter? men detta har blivit många maktmänniskor och diktatorers fall, en sak är att Eliasson inte rör sig utanför Danderyd mer än nöden kräver, en annan är att information om sakernas tillstånd förvrängs och skönmålas när informationen letar sig upp i hierarkin. Nu är Eliasson pensionerad politruk, men i alla fall.
   Jag har för mig att ingen vågade komma med dåliga nyheter till Stalin. man skönmålade hellre verkligheten om den inte passade kartan, så var säkert också fallet med Ceausescu.

   • Till och med enkla visselblåsare har fått känna på maktens repression. De flesta makthavare är INTE så stora i anden att de kan ta emot även berättigad kritik från underställda då är det skönare att låta sig smekas medhårs

 120. Med tanke på åldern på Eliasson så kanske en läkarundersökning vore på sin plats när man går i s.k. barndom kan såna här uttryck för verkligheten förekomma.

 121. Klok hund. Med en högre kulturbudget kanske falskspelande Matte äntligen kan kosta på sig pianolektioner. Och att Husse inte betalar någon skatt har han tydligen också koll på.

 122. Min katt Elsa hälsar att hon hoppas att alla Jan Eliassons tillgångar beslagtastillbaks åt folket och att Jan Eliassons hund tvångsomhänderas

 123. Det är denna ”arbetargrabb” som lill-Mogge, Strandhällskan och hela det förljugna sossegänget ser upp till. Alla vill bli lika förmögna och hyllade som denna falska profet som har skott sig på svenska skattebetalare i alla år.

  Att kunna sitta och zippa champagne, vräka ur sig tomma godhetsfloskler utan att behöva göra minsta avkall på sin egen lyxtillvaro, är något varenda sossestreber eftersträvar. Lyckas man dessutom göra sig ett namn inom det av sossarna avgudade och korrupta FN har man nått höjden av karriären.

  Tack Jan Eliasson för att du så tydligt belyser hur genomruttet och falskt ditt partis budskap är! Din proppmätta arrogans hjälper lurade svenska knegare att vakna och komma till insikt. Tack!

  • På lite sikt kommer populasen att segra tror jag men det kommer inte att bli en lättvindig seger eliten kommer att skydda sina privilegier med alla medel

 124. Så förbannat Förnedrande av EN Arbetargrabb från Gbg…
  Tycker säkert Grannarna också att behöva HA en Arbetagrabb som Granne och Sosse ovanpå allt…

  En Katt bland Hermelinerna s a s..

  Men Gott omPlats både i Huset och i Trädgården för sina E kommande Afghanska o Irakiska Män och några Somaliska i Källaren…

  MEN hur många har han där och hur många har han bjudit in till JULEN..

  Stor i truten men lite på Jorden som varje Sekt medlem i Sosseriet…

  Ta Hand OM DINA Flyktingar Jan Eliasson ingen annan Är mer Skyldig Än DU och Sossarna…

  • Alternativt en lyckad karriärist du är bara avundsjuk på andras framgång
   Vad jag vet föddes han INTE med silversked i mun och inte heller en räkmacka att hjälpa honom genom livet men han gjorde smartare val än vad du tycks ha gjort Lär dig att se dina egna misslyckanden

   • Har ingenting med avundsjuka att göra! Jag är nöjd med mitt liv, men det kunde ha varit klart bättre om det inte fanns socialister som Eliasson som var med nomenklaturan och undertryckte andras frihet! Klart han var smart och såg var han kunde komma sig fram – bland sossar med hjälp av nepotismen. Jag var aldrig intresserad av sådant svineri…

 125. Undrar om han är lika entusiastisk när jycken har träffat några av bankomatturisterna.Då får nog herr Eliasson köpa en ny!

 126. Han är en typisk sosse som röstar på Sveriges arbetarparti socialdemokraterna. Han har draåthelvetepengar och mäktiga vänner så vad bryr han sig hur det går för Sverige och svenskarna?

  • Han föddes väl inte med mäkta vänner dom förvärvade han sig genom hårt och målmedvetet arbete och intrigerande antar jag

 127. Jan Eliasson är ett typexempel på en dubbelmorals sosseelit som pratar fint men har bara haft sin egen maktposition och plånbok som huvudintresse.

  Sossetoppen och fackpamparna har en gyllene regel: Sparka nedåt slicka uppåt.

  • I boken Power beskrivs fenomenet mer som ett allmänmänskligt fenomen Tänker då på korrupte Uffes väg till sin lilla maktposition slicka uppåt någon större makt att sparka nedåt har han inte kunnat skaffa sig än

 128. Lön för mödan vill alla ha och nästan alla som slagit sig fram till toppen tror att det beror på den egna utomordentliga förtjänsten och skickligheten På engelska finns ett kortfattat utryck YOU better walk your talk inom politiken har jag ofta undrat hur kommer det sig att de största bedragarna säger att de är i en förtroendebransch

 129. Det märks att han pratar från helt andra erfarenheter. Som FN generalsekreterare fick hundratusentalskronor per månad skattefritt. Den jäveln. Kan faktiskt hålla käften.

 130. Inte ett dugg bättre än pamparna i Sovjetunionen, som levde gott och massmördade vanligt folk.

  Jag önskar att det finns ett helvete trots allt…

 131. Jan Eliasson du kanske skulle prova och bo i förorterna, förslagsvis fittja eller Rinkeby, om du ska leva som man lär! Eller!

 132. Han och hans hund får väl tycka vad de vill, problemet är att de svenska väljarna röstar fram politiker med sådana åsikter. Sedan är det inte helt klart om han vill ha fller migranter hit (eller till Danderyd) eller om han (mer klokt) vädjar om pengar till UNHCR för att hjälpa verkliga flyktingar på plats.

 133. i sverige har vi skattefinansierad konst för humlor,svampar och skalbaggar. och vi låter även hundar komma till tals i samhällsdebatten.

  nej vänta det ska jag inte berätta när jag åker utomlands.

 134. Hundtricket!!!! Är för FEG att framföra sin åsikt, så han skyller på hunden. Min hund skulle inte ens pissa på han, ens om han brann!!!!

   • 😁

    Den 16 dec. 2018 20:33 skrev ”Disqus” :

    ”Han tänker nog på hunden.”

    [image: Disqus] Settings

    A new comment was posted on Samhällsnytt —————————— *Tant
    Gredelin*
    Han tänker nog på hunden.

    2:33 p.m., Sunday Dec. 16 | Other comments by Tant Gredelin
    * Reply to Tant Gredelin *

    Tant Gredelin’s comment is in reply to *malte* :

    Hur många afghanska berikare har det sossesvinet tagit emot i lyxvillan? Tvi! Tvi!

    Read more ——————————

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_0uYGMmRcRe.

    You can unsubscribe from emails about replies to disqus_0uYGMmRcRe by replying to this email with ”unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings .
    [image: Disqus]

 135. SVT har inte yppat en enda stavelse om detta twett, så dom anser tydligen att det inte har nåt nyhetsvärde, och att det ett helt korrekt skrivet.

  • Tror du hunden vill äta sådant…

   Jycken skulle förmodligen bli knarkförgiftad och nikotinförgiftad av en sådan kost…

   Jag vill faktiskt inte misstänka Jan Eliasson för att vara djurplågare också.

 136. och Sverige vill ha färre såssepampar, bor dom inte i danderyd så bor dom i saltsjö baden (rosengren)

  såsskrati, folket måste resa sig mot maktfullkomligheten, utvandring snart enda alternativet i detta dysfunktionella land

 137. Synnerligen provocerande uttalande av Eliasson. Men det är bra, mer sånt här så vaknar fler och fler till verkligheten.

 138. Jag tror hunden blivit felciterad.

  Det hunden säger är: ”Vad fint vi har det i mångkulturfria och lyxiga Danderyd”…

  Jan Eliasson borde anlitat en auktoriserad hundkommunikatör så hade han undvikit den här pinsamheten.

   • Tveklöst både hundförtal och Fake News…

    Kanske kan det gå att polisanmäla på hundens vägnar…?

    Det var visst några som processade om rätten till en selfie som en apa i Indonesien fotograferat…;)…

 139. På tal om hundförtal – VET inte Jan Eliasson som är så bildad och kulturell att ”Leo” som hunden är döpt till betyder ”lejon” på latin…??

  Lejon – alltså i princip ett kattdjur…

  Hur roligt är det för en hund att liknas vid en katt… inte roligt alls, förmodligen.

  Fy på sig, Eliasson.

  Så här är det, Eliasson: Hund heter ”Canis” på latin. Eller du skulle ju möjligen kunna köra med klassikern ”Fido” som betyder ”den trogne”. Men ”Leo” är inte passande för en hund…

  • Men kära du, i det nya fina Sverige är ju kön bara en konstruktion.
   Således även ras, så en hund kan vara katt! En diplomat kan vara en amöba, allt går.
   Sedan är det lätt att önska höga skattenivåer när man själv är skattebefriad.
   Personligen så vill jag se landet fritt från politiker.
   Omgående.

 140. Dessa rikingar kan klæcka ur sig vad som helst før domhar sitt på det torra.
  Får inga konsekvenser eller så bryr dom sig inte.
  En vanlig man mister jobb familj ja allt.

 141. Varför bor inte denne superhumanist i Rinkeby i stället för i Danderyd. Det är lätt att prata väl om en invandringspolitik där man själv inte berörs. För övrigt jämställer jag hans hunds omdöme om invandringen med de politiker som har (miss)skött sagda politik.

 142. Vilken arrogant politruck den där Janne är! Han tror att folk är dumma i huvudet.
  ”Husse och matte behöver inga skattesänkningar”. Jaa, det är svårt att sänka skatt som redan idag för svenskar i FN tjänst är NOLL KRONOR!

 143. En riktigt äkta gåsleversocialist som godhetsknarkar i sin lyxvilla. Dags att öppna fönstret på godset för att vädra?

 144. Näähh, det förstås – fanns det inga flyktingar, så kunde de inte belasta budgeten – och då gick det ju inte att skära ner en obefintlig utgift. ”VOFF!”

 145. Det måste väl blivit en hacka över då han var Palmes högra hand då de försökte mäkla fred mellan Irak och Iran samtidigt som Sverige sålde vapen till området.

 146. Han säger sig ha sett ” andras umbäranden ” i världen och kan därför sin sak !
  Har Karln inte TV som alla andra ?

  • Vad bryr han sig om andras umbäranden? som t.ex de utsatta svältande barnen som blev våldtagna av FN – inte ett skit brydde han sig skitstöveln!

 147. Jadå! Bara han upplåter husrum och bekostar deras uppfostran, mat, kläder, sjukvård, SFI, och whatever else de kräver.
  Hur många har han plats för?

 148. ”Arbetargrabben från Götet”, Herr Eliasson har tydligen drabbats av allvarliga mentala arbetsskador efter gedigen konsumtion av ”arbetsluncher” bestående av överdådig konsumtion av champagne och rysk kaviar, hoppla”!
  På ren ”götebosska”; ”Sicken idiot!”

 149. Man mår illa när man ser sådana skitstövlar.
  Fanskapet frös ut Anders Kompass när denne vågade säga sanningen.
  Det kan knappast finnas bättre exempel på socialdemokratins förfall än Eliasson.

 150. Jag har alltid tyckt illa om den här parasiten som kallar sig sosse och har pushats fram i diplomatkretsar av sitt parti och gjort karriär på att snacka skit. Upphöjd till skyarna som väääärldens bästa diplomat. En proffessionell skitsnackare! Inte konstigt att han hamnar i otakt med tiden nu när han varvar ner i sin jävla lyxvilla lyssnande på kärringens bachspelande.

 151. Hörde den här suprematen valtala i Malmö några decennier tillbaka och det var helt fascinerande:
  Inga papper, inga stödord behövdes.
  I stället drog karln floskel efter floskel, solidaritet hit, jämställdhet dit, feminism skulle stärkas och omsorgen, skolan, vården skulle också stärkas, medkänsla upp, hat oph falskhet ner.
  Det var som att kika ner i Bommersviks retoriska tombola som snurrade i maklig takt samtidigt som en av rörelsens kasperdockor gjorde sin tröttsamma plikt.
  Tänkte i mitt stilla sinne att för en av rörelsens upphöjda veteraner själva framträdandet var att likna vid ett toalettbesök, en nödvändighet att avklara så fort och paradoxalt nog förglömeligt som möjligt, men när han spolat blev det applåder och när han tvättat händerna tittade vissa av åhörarna på’n som vore han jesus.

 152. Hur kan ni raljera över denna fina arbetargrabb. Han har lyckats med den svenska drömmen, att kunna leva flott utan motkrav från samhället. Klart att han vill uppmuntra fler runt omkring världen att följa och realisera den svenska drömmen. Vi behöver fler sådana här solskenshistorier!

 153. Karl är vidrigare än vad jag trodde, som initiativtagare till FNs migrationspakt är han en folkmördare av rang. Må han brinna i helv…et!

  ”I artikeln med överskrift ”Die Schlafwandler” framgår att det var Jan Eliasson som 2015 tog initiativet till FN-pakten; han var då ställföreträdande generalsekreterare för FN. Enligt artikeln ville Eliasson agera mot den ”negativa berättelse” som i hans ögon uppkommit under 2015 års europeiska flyktingkris. ”Som svensken Eliasson önskat sig, beskrivs migration ensidigt som något positivt, ‘källan till välstånd och innovation’. Der Spiegel gör inte, som svenska PK, någon större poäng av att pakten inte är rättsligt bindande utan ger motståndarna rätt i att den ju är ett politiskt dokument som skall ge effektiva riktlinjer.”

  • Jaha, så lösningen på den arrangerade flyktingkrisen är enligt Eliasson att låta ännu fler migranter strömma in i Europa.

   Jag har tidigare alltid tyckt att Eliasson ger ett sympatiskt intryck, men han verkar vara en ulv i fårakläder. Lätt att vara human när andra får stå för fiolerna och alla negativa konsekvenser. Själv lever han flott på sin humanistiska image.

 154. Eliasson fick lite twitterkritik också när han hyllade krigsförbrytaren Bush, som nyligen gick bort.

  https://twitter.com/JanKEliasson/status/1068846836310515712

  ”Kuwait drilled for oil under the border, Saddam wanted to sell oil in Euro, Hans Blixt and IAEA couldn’t find enriched uranium, Bush; I had vision from God about invading Iraq,
  FN ; ok to invade- kill 500000 and destabilize the middle east.
  All about the oil in Syria aswell.”

 155. Låt mig förklara hur dessa s.k. statsmän kunnat göra så fin karriär inom FN. Det var Olof Palme och Sten Andersson som startade denna karriärplanering genom att bli det lilla landet i Norra Europa som skulle öka bidragen till FN till världens högsta per capita, de andra länderna är inte i närheten av denna bidragsnivå än idag.

  Det är så man får fina poster inom FN samt plats i Säkerhetsrådet. Inget litet land har fått denna plats tidigare men det gick ju genom att muta några fattiga ö-länder i stilla havet genom att få dessa röster.

  Vad blir då belöningen för folket?? Jo en okontrollerbar invandring för att inte stöta sig med FN och EU samt kostsamma fredsarbeten utomlands i FN regi istället för att bevaka vårt eget landsgränser de sista 10 åren, i sig omöjligt då försvaret i praktiken lagts ner.

  Nästa på tur att få en fin post inom FN blir troligtvis Margot Wallström.

  • Sossarnas viktigaste uppgift har alltid varit att fördela andras pengar – utom att sko sig själva. Folket kan lungt säga ”vi har varit naiva” när vi har röstat på det maktfullkomliga nepotistiska partiet.

 156. Sossefrälset är alltså skattebefriat från sina groteskt stora inkomster från FN!
  Samma sak med Margot Wallströms miljoner från EU.
  Men fattigpensionärer beskattas under existensminimum.
  Hunden ligger väl på äkta mattan och rapar gåslever.

 157. Jag har haft den tvivelaktiga förmånen att arbeta i denna s-märkta omslagspojkes närhet. Förvisso är han verserad. Dessutom har han en utpräglad talang för att stapla PK-plattityder på varandra. Men det som förvånade mig mest var hans kompletta oförmåga att ta itu med och lösa bagatellartade konflikter på arbetsplatsen. Hur i hela fridens namn kan en sådan figur framställas som en ”mästerförhandlare”?

 158. Var han inte med och tystade svensken som larmade om Kongobrotten liksom att motarbete öppenhet om vart FN pengar tog vägen.

 159. Det här verklighetsfrånvända högdjuret måste släpas ut i verkligheten..

  Hunden får placeras på hundpensionat .

 160. Hundar lever mycket farligt i massinvandringens Sverige. Jag tycker inte att Jan Eliasson ska lägga tokiga ord i sin hunds mun.

LÄMNA ETT SVAR