Curovac

T.v. Företagaren John Curovac. T.h. Genrebild. Faksimil Facebook

Inrikes

Företagare i Växjö ska skicka störande ungdomsgäng till politikerna med taxi

Publicerad 9/27/2019
Annons

En ICA-handlare i Växjö har fått nog av problem med störande ungdomsgäng som snattar och trakasserar butikspersonalen. Nu ska han skicka bråkstakarna med taxi till politikerna som han anser har ansvaret för situationen.

I början av april uppmärksammade Samhällsnytt hur personal i livsmedelsbutiken ICA Cityhallen i Växjö mordhotats i samband med att denne grep en stjälande 16-åring i butiken.

– En hel svärm på runt 40 personer kom från ingenstans kändes det som. De skrek och sa att de ska slå ner och döda mig. Men de ingrep aldrig och det blev lugnt när polisen kom, vittnade butiksmedarbetaren.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgäng skulle döda butikschef som tog fast snattare

På torsdagen publicerade lokaltidningen VXO News en insändare författad av John Curovac som är ägare till den utsatta butiken. Han uppmärksammar för Växjöborna att det råder en ihållande problematik med ungdomsgäng som varje dag terroriserar butiken.

Dessa gäng sysselsätter sig med att stjäla varor och trakasserar även personalen. Vid flera tillfällen har medarbetare utsatts för både hot och våld. Trots att företagaren larmar polis och har informerat politiker om utvecklingen fortsätter problemen.

Vidare skriver Curovac att han tvingas betala 100 000 kronor till Securitas för att personalen ska känna sig trygg i den nya situation som uppkommit.

”Under tiden våra politiker tycker att skolfoton och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen! Jag har vänt mig till medierna, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt.

Jag har förlorat kunder, personal, butikschef, nerver och tid. Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100 000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna. Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet?

Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livsverk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte att låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghetsproblem.”

Taxi till politikerna
Nu har Curovac ledsnat på att sitta och vänta i ovisshet och har istället bestämt sig för att agera.

Om 30 dagar kommer han samla ihop ungdomsgängen genom att bjuda på snacks och dryck. Därefter ska han betala taxiresor för dessa individer till ansvariga politiker.

”Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156836662967887&set=pcb.10156836664637887&type=3&theater

LÄS ÄVEN: Gäng sätter skräck i stormarknad – säkerhetsvakter sätts in

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons