Staffan Sonning, tidigare chef för Sveriges Radios Ekotredaktion, går i inlägg på Twitter till rasande attack mot frilansjournalisten Joakim Lamotte. ”Du är ju en ärketöntig clown som låtsas vara journalist”, twittrar han bland annat.

Bakgrunden till attackerna är att Joakim Lamotte under onsdagen åkte till Lund för att prata med lokala politiker och lundabor med anledningen av de senaste dagarnas klanbråk i staden. Att Lamotte gör sådana reportage och uppmärksammar problemen retar inte minst upp vänsterprofiler.

SE ÄVEN: VIDEO: Se klanbråken i Lund

LÄS OCKSÅ: SSU-topp störde Lamottes livesändning med megafon

En av dem som är uppretade är tidigare Sveriges Radio-medarbetaren Staffan Sonning, som under sex år i början av 2000-talet var chef för Ekotredaktionen. I en serie inlägg på Twitter anklagar Sonning Joakim Lamotte för att vara en ”clown”.

”Du är ju en ärketöntig clown som låtsas vara journalist” och ”Vad ska du provocera fram nu då?” undrar han bland annat.

Faksimil

Tidigare kolleger

Staffan Sonning var under 90-talet nyhetschef på Sveriges Televisions ”Aktuellt”, och fortsatte därefter som gruppchef på Sveriges Radios Ekotredaktion. År 2000 blev han chef för Ekot. I början av 2000-talet fick Joakim Lamotte jobb som researcher på SVT:s då nystartade samhällsprogram ”Uppdrag Granskning”.

Medan Lamotte jobbade som korrespondent för den statliga televisionens olika produktioner återgick Sonning till att arbeta som korrespondent på statsradion. På så sätt var de några år public service-kolleger med varandra. Sonning gick sedermera i pension, medan Lamotte övergick till att bedriva frilansjournalistik via sina sociala medier.

Samnytt har sökt Staffan Sonning. Han hälsar via sin fru, som han numera driver företag inom journalistik tillsammans med, att han inte vill prata med Samnytt om sitt twittrande.

LÄS MER: SD-politiker om klankriget: ”Bura in och skicka hem”