Coronaviruset som orsakat covid-pandemin har inte något naturligt ursprung i ett annat naturligt virus. Det skapades av kinesiska forskare i ett laboratorium och när det läckte ut försökte man sopa igen spåren genom att skapa ett annat virus som skulle se ut som om det var det läckta virusets föregångare i naturen och kom från fladdermöss. Det hävdar ett forskarteam i en studie som uppges ha tystats ned i över ett år.

Nyheten kommer bara dagar efter att Biden-regimen i Vita huset i USA beslutat låta underrättelsetjänsten CIA undersöka uppgifterna om att covid-19 orsakats av ett virus skapat av forskare i ett laboratorium i Wuhan i Kina. Teorin har cirkulerat länge men i USA stämplades den som en konspirationsteori efter att president Donald Trump gått ut och gett sitt stöd åt teorin.

LÄS ÄVEN: USA:s underrättelsetjänster får 90 dagar att utreda virusets ursprung

Facebook förbjöd användarna att överhuvudtaget diskutera uppgifterna på sin plattform men har efter att Biden-administrationen bytt fot i frågan lyft sin banbulla och gjort det tillåtet att skriva om den kinesiska laboratorieteorin. Facebook har med sitt vindflöjelsagerande anklagats för att gå det Demokratiska partiets ärenden i stället för att politiskt neutralt stå upp för yttrande- och åsiktsfriheten.

LÄS ÄVEN: Facebook häver förbud att diskutera labbtillverkat virus – efter klartecken från Biden

Nu avslöjas att forskare för redan över ett år sedan presenterade belägg för att covid-viruset inte som det påståtts är en muterad variant på ett virus från djurriket där bland annat fladdermöss pekats ut. I stället uppvisar viruset enligt forskarna bakom studien tydliga tecken på att vara framställt med genetisk manipulation i ett laboratorium.

LÄS ÄVEN: Forskare varnar – Stor risk för läckor från viruslabb

Dokumentet, författat av den brittiske professorn Angus Dalgleish och den norske forskaren doktor Birger Sørensen, har enligt brittiska Daily Mail tystats ned och det är först nu som forskarduon fått klartecken att publicera det i den vetenskapliga tidskriften Quarterly Review of Biophysics Discovery, vilket kommer att ske inom kort.

Enligt studien har corona-viruset ett ”fingeravtryck” som indikerar att det skapats av kinesiska forskare i Wuhan-laboratoriet i ett så kallat Gain of Function-projekt. Det är genetisk manipulation som syftar till att få fram varianter på ett virus som är så farligt och smittsamt som möjligt, antingen för att användas som biologiskt stridsmedel i krig eller för att få fram mer effektiva vaccin.

LÄS ÄVEN: Misstankarna mot Kina stärks: Forskare vid Wuhan-labbet insjuknade med coronasymptom redan 2019

Viruset ska sedan till följd av bristande säkerhetsrutiner ha läckt ut från laboratoriet. En väg uppges vara en av medarbetarna på labbet som tros ha uppvisat symptom på covid-19 redan 2019 och därefter kan ha fört smittan vidare.

Forskarna menar att viruset inte kan ha uppstått som en naturlig mutation av det virus som finns bland fladdermöss. Det har krävts och förekommit aktiv genetisk påverkan i laboratorium för att förvandla fladdermusviruset till ett för människan dödligt covid-virus.

LÄS ÄVEN: Utredaren av virusets ursprung avslöjas ha nära kopplingar till Wuhan-labbet – handplockades av Kina

Dalgleish berättar också för Daily Mail att det mesta pekar på att man i Kina efter att olyckan varit framme och pandemin tagit fart försökt sopa igen spåren efter sig. Det har man gjort genom att med omvänd genetisk ingenjörskonst skapa ett virus som man sedan kan utge för att vara covid-virusets naturliga ursprung. De menar att de många mutationerna som uppkommit efter det initiala utbrottet egentligen är skapade och spridda i världen av den kommunistiska diktaturen.

Forskarduon riktar även kritik mot hur deras och andras rön som pekar i samma riktning har dolts och misstänkliggjorts fram till nu och hur ”experter” trots vetskap om motsatsen ensidigt hävdat att den enda trovärdiga hypotesen om virusets uppkomst är att det på naturlig väg hoppat från djur till människa och muterat.

LÄS ÄVEN: Kinesiska militären ville använda corona som biologiskt vapen för tredje världskriget