Foto: Uppsala universitet

Forskare om vikingatidens Allah-band: Hon måste ha fantiserat ihop saker

Delningar

➤ Nyheten som slogs upp stort verkar vara falsk – men ingen dementi hörs från svensk media. Forskaren bakom projektet, som finansieras av Riksbanken, verkar dock vara glad över att ha nått ut ”till många”.

”Trodde vikingarna i Svealand på islams gud Allah?” – frågade sig Aftonbladet i början av oktober i en nyhet om att en forskare vid Uppsala universitet hittat en text med ordet ”Allah” på ett textilband från vikingatiden. Nyheten plockades upp av flera svenska och internationella medier inklusive BBC, The Guardian och Sveriges Radio. Även brittiska The Independent skrev om den med 39 tusen delningar på sociala medier.

”Andra forskningsmetoder”

Startskottet för sensationen gavs i ett pressmeddelande från Uppsala universitet, publicerat den 27 september. I pressmeddelandet återfinns följande kryptiska formulering:

”Här används andra forskningsmetoder än gängse teoretiska, eftersom resultaten ska nå en bredare publik än bara akademiker.”

I själva verket innebär ”andra forskningsmetoder” i det här fallet att forskaren Annika Larsson vid institutionen för arkeologi och antik historia konstruerade en del av textilmönstret för att kunna forma ordet ”Allah” – en omständighet som inte kom fram i rapporteringen.  Larsson menade att en del av inskriptionen fattas – därför var det angeläget att ”låna” den från en helt annan del av bandet.

Undermålig forskning enligt internationella experter

När nyheten gick internationellt blev den dock hårt angripen av forskare i utlandet. En av dem var Stephennie Mulder, gästprofessor vid University of Texas i Austin, USA, som forskar inom islamisk konst och kultur. När Samhällsnytt når henne på telefon befinner hon sig i Berlin. Hon blev förvånad över att nyheten fick så stor spridning:

– Det här blev så stort väldigt snabbt.

Hon summerar sin kritik av nyheten på flera punkter. Dels menar hon att den typen att kufisk skrift som Annika Larsson refererar till i sin forskning kom först vid 1500-talet, alltså långt efter vikingatiden. Dels menar hon att av de tillgängliga bilderna kan man se att kanterna på textilbandet är avslutade – därför är det orimligt att gissa att en del av textilbandet fattas. Men även om man skulle blunda för ovanstående omständigheter och använda samma skrift som Larsson åberopade får man ändå inte ihop ordet ”Allah”.

– Det man får är ordet ”lallah”, som inte finns i arabiska. Allah är ju ett gudsnamn och det är viktigt att det är skrivet rätt.

Att förvränga gudens namn skulle vara en dödssynd i islam.

– Om jag tolkar henne generöst skulle jag säga att hon (Larsson – reds. anm.) fantiserat ihop saker.

Internationella medier har uppdaterat sina artiklar om upptäckten. Intresset från svenska medier har dock varit svalt enligt Mulder: förutom Samhällsnytt, har bara en frilansjournalist kontaktat Mulder.

Institutionen avsäger sig ansvaret

När Samhällsnytt ringer rektorn för Institutionen för arkeologi och antik historia, Lars Karlsson, försöker han tona ner nyheten och säger att upptäckten är ett resultat av så kallad ”preliminär forskning” som inte utsätts för referentgranskning.

Borde man inte vara tydlig med det då från universitetets sida?

– Ja, det borde man kanske vara.

Samtidigt ser han inte någon risk för att institutionens rykte kan ta skada internationellt till följd av att man gick ut med denna nyhet.

– Det är väl bara bra om det granskas internationellt, säger Karlsson.

Inte heller att klippa banden med forskaren i fråga är aktuellt, enligt rektorn – även om det visar sig att nyheten är helt falsk.

Samhällsnytt noterar samtidigt att det ursprungliga pressmeddelandet från Uppsala universitet inte innehåller någon information om att forskningen skulle vara preliminär eller oavslutad. Istället refereras det till ”forskningsresultat”, vilket i forskningssammanhang innebär en upptäckt som gått igenom en referentgranskning och publicerats i en vetenskaplig tidskrift.

Samhällsnytt kontaktade Elin Bäckström på Uppsala universitets presstjänst, som står som författare till pressmeddelandet. Enligt henne var det forskaren Annika Larsson som gav intryck av att detta skulle vara ett slutgiltigt forskningsresultat.

Riksbanken bakom projektet

När Samhällsnytt når Annika Larsson på telefon, säger hon att ”det hela var ett missförstånd”:

– Vi var tydliga från början om att det inte handlar om kufisk skrift, utan om kufiliknande. Det är media som misstolkar.

Jag tittar nu på ert pressmeddelande. Var du medförfattare där?

– Ja.

Jag hittar dock inte det du säger, utan det står rakt upp och ner ”kufiska tecken”.

– Jaha. Men då är det i så fall en miss från vår sida.

Larsson håller samtidigt inte med om kritiken och säger att ”det är spännande att se nya saker”.

Hon medger att hennes forskningsresultat inte är publicerade i någon vetenskaplig tidskrift. Enligt henne, är de en del av en utställning som finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. Utställningen, som ska öppnas på Enköpings museum, ska bland annat visa innehållet i vikingagravar.

Av någon anledning kommer texterna på utställningen översättas till arabiska. Larsson förklarar detta med att ”det är spännande att de ska kunna titta på utställningen”, eftersom det ska finnas många referenser till den arabiska kulturen.

Annika Larsson.
Foto. Mikael Wallerstedt

Beslutet om att genomföra utställningen togs för mer än ett år sedan. Syftet ska ha varit att även genomföra kommunikativa insatser som en del av projektet. Upptäckten av Allah-bandet gjordes först i våras.

 

När Samhällsnytt kopplar ihop dessa fakta och frågar om upptäckten kan ha varit ett resultat av konfirmationsbias för att främja kommunikationsdelen, nekar dock Larsson:

– Den tolkningen får stå till dig i så fall.

Om projektets syfte var förbättrad kommunikation, tror du att det blev lyckat i och med denna uppmärksamhet?

– Ja, absolut, vi lyckades att nå till så många!

Tror du att det kan finnas en risk för att hela Uppsala universitets rykte kan ta en stor skada, eftersom nyheten håller på att stämplas som kontroversiell och falsk internationellt?

– Det kan jag inte rå för.

Samhällsnytt kan konstatera att trots den internationella uppståndelsen har ingen svensk media i skrivande stund uppdaterat sina artiklar om ”Allah-bandet”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

645 KOMMENTARER

 1. Vikingarna hade många gudar, och om jag inte minns fel har jag hört ryktas att vissa vikingar hade Allah som kvinnoförtryckargud och pedofilgud.

 2. Det blev omedelbart stælld frågatecken vid detta av en dansk historiker.

  Sverige håller på att gå från ett sørjligt skæmt till ett islambejakande hot.

   • Jag stæmmer i rama allvar før att NATO går in, tar bort svenska ’regeringen’, och insætter provisorisk regering tills svenskerna har haft objektiva medier i åtminstone ett års tid.

    SVTs nyhedsredaktion tas øver av Per Gudmundson och Ivar Arpi.

    Dærefter val.

    • Danmark och Norge i samarbete med NATO skulle kunna åberopa FN/UN R2P, Responsibility to Protect. Ta upp med din Folketingsmand!

     Kanske helst lett av Finland

     • Skulde vara något, det.

      Sverige vejøver en rejæl omstart..detta går åt helvete.

      Jag har redan skrivit Inger Støjberg, ska gærna gøra det igen.

      Skriv Ni också de andra nordiska ministrerna och be dem gripa in!

     • Jag ska innan helgen författa ett brev till regeringarna i Norge, Finland och Danmark samt till Englands och USA:s parlament, samt Ryska ambassaden i Stockholm.

      Vi måste, tillsammans, få ordning, inte bara i Sverige, utan i hela västvärlden.

 3. Strålande Putilov, du håller mitt humör uppe med ditt intellekt och din skärpa i intervjuerna!

  Vårt historiska arv är under attack, historierevisionism i farten (allt för att normalisera dagens abnorma massinvandringstakt).

  Man attackerar och fantiserar om ’de onda förfäderna’ så att man slår undan en av grundpelarna för den nationella samhörigheten. Det är målet.

 4. Historierevisionister försöker få oss att tro att vi varit muslimer sen järnåldern och att alla vikingar var gay

 5. Vad vinner professorer och forskare på att ljuga. Är det någon som sponsrar dom med extra pengar. Men lögnen används som vapen mot svenskarna men varför kan väl inte vara globalism hela skiten.

 6. Vikingarna handlade mycket med muslimer och de hade inte en sådan monoteistisk religion som Islam. Att de inte var muslimer är väl rätt uppenbart, det hade de kristna missionärerna INTE missat att berätta om…

  Det har väl hittats både silvermynt, kristna kors och annat som vikingarna skaffat sig från andra utan att de ännu var kristna/gjorde egna mynt osv? Säkert har man haft någon muslimsk slav eller saker med muslimska symboler. Ungefär som att vi har säg kinesiska eller japanska saker utan att vara ”japaner” eller leva efter Konfusius filosofi.

  Vad var nyheten, att vikingarna hade kontakt med Islam?

  • Intressant att veta är, om muslimer kom till skandinavien för att göra affärer.
   Om de gjorde det, kom de då på egen köl, och hur såg i så fall deras båtar ut?

 7. Egor Putilov går från klarhet till klarhet. Borde naturligtvis få STORA JOURNALISTPRISET för sin grävande journalistik, men det lär väl inte hända förrän helvetet fryser till is. För oss Sverigevänner är han dock en synnerligen klart lysande stjärna på den annars så svarta massmediala himmelen . SNYGGT JOBBAT EGOR.

  • Han hade säkert fått pris OM hans insatser stött globalisering, attacker mot SD eller lyft det fina som globalisering medfört i Sverige. Nu motarbetar han agendan genom att beskriva och lyfta obekväma sanningar. Den smala vägen har de flesta svenska journalister lämnat och istället joina regimen, vandra den smala åsiktskorridoren, för att säkra sina karriärer.

 8. Till och med en trallande idiot fattade väl att detta var bullshit. Själv garvade jag och familjemedlemmarna så vi nästan sket på oss när vi läste detta bizarra påstående första gången.

 9. Vanlig lögn och örflskning således. Vanligt i Sverige nu för tiden bland humaniora och samhällsvetenskap. S vT hyrdet ex en mytoman som forskade fram att flyktingarna som kom 2015 var bätre utbildade än svenskarna – ”mycket läkare och civilingenjörer”.

   • de sparsamme hyr ett venskt pa för att kunna flyga till Sverige med et likt portsrätt, och sdean söker man asyl utan papper och lämnar tillbaks passet tiuthyraren . Kostar 5- 10 000. Så ett pass kan man dra in en 100 000/år på. tar mant tio nya på ett år kan man leva gott på det helt skattefritt. Möjligheten togs bort nyligen. Men var innan dess känt i minst tio år.

 10. Mycket bra artikel. Den bekräftar vad vi befarat om standarden i stort på svensk ”forskning” av idag.
  Den tycks i huvudsak vila på en grund bestående av politisk korrekthet och fritt känslomässigt skapande.

 11. Ett evigt liv i paradiset?
  Vikingarnas önskan var att hamna i Valhall där gudarna Oden och Tor vistades. Där dracks det mjöd. Ganska stor skillnad på Paradiset med 72 oskulder till varje stupad jihadist, om man säger så…

  • Enligt Gunnar Wetterberg på Fråga Lund igår vet vi inte om vikingarna egentligen trodde på Valhall eller Tor och Oden. Allt fornnordiskt och ursvenskt skall bort.

   • Det finns inga gränser för hur grova lögner och förvanskningar man är beredd att ta till för att förringa och förgöra det svenska och Sverige. Det är ett slags självskadebeteende de ägnar sig åt…

    • Framförallt är det dubbla standarder. Gunnar Wetterberg är en intelligent och i vissa avseenden vettig person. (Se hans Wikipedia-sida). Men han, liksom de flesta akademiker, skulle aldrig framföra samma kritiska syn på exempelvis islam. Det är endast Sverige som skall göras ned. Det är samma mönster från regering och statliga verk, och det förefaller ganska systematiskt.

     • Nej, kära nån! Islams, Mohammeds härjningar kritiserar man inte.Det skulle innebära att anseendet sjönk och Fråga Lund inte mer hörde av sig mer. Bristen på moral och hederlighet är påtaglig band landets akademiker. Samt i allmänhet i samhället….

   • En bra ingång till våra germanska förfäder är Lars Lönnroth, litteraturprofessor em som lagt ner årtionden av forskarmöda på att de ut våra nordiska urkunder som de isländska sagorna, den poetiska Eddan och nu år 2017 ”Det germanska spåret: en västerländsk litteraturtradition från Tacitus till Tolkien”.

    https://www.bokus.com/bok/9789127151635/det-germanska-sparet-en-vasterlandsk-litteraturtradition-fran-tacitus-till-tolkien/#

    Lars Lönnroth slog förresten larm för ca fem år sedan, om att Riksantikvakvarieämbetet tackat nej till svenskt deltagande i ett FN-projekt om vikingatiden. Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien hade tackat ja till att medverka.

    • Fast det var väl inte så oväntat, hade det handlat omhbtq-certifiera vikingatiden hade nod självasta hovnarren Löfven hyllat projektet

  • Och åt grisen Särimer. Som återuppstod varje dag efter att ha varit festmåltid kvällen innan. Muslimer och grisar…. ha ha.

 12. Det är såhär svensk fejkmedia arbetar. Basunera ut en falsk propagandastory i 1-2 dagar, sedan locket på och inga rättelser.

  • Vilket är ett mycket stort och allvarligt problem för en demokrati.
   Journalister måste kontrolleras löpande dag för dag av någon.

 13. Hycklarmedia är inte intresserade av fakta utan tjänar endast globalisternas agenda och vill stå oemotsagda, samma modus operandi när Tino Sanandaji kontaktade DN för en rättning av fake news artikeln ”Sandviken har tjänat 500 miljoner på invandringen”, svaret; ”Tror inte våra läsare är intresserade av det” – Hyckleri!!!

 14. Den så kallade svenska eliten gör allt för islamisera Sverige, de fantiserar och ljuger, allt för att blidka svårt religiösa muslimer. Det är väldigt konstigt eftersom kommunister i allmänhet inte är troende.

 15. Allt går sönder i kommunistiska kungariket : Postnord är så slarvig att de krossar sönder nästan alla glass och andra känsliga varor, polisen klarar inte med något allvarligt brott , skolor är länge sedan just flumskolor med begränsad undantag, sjukvård hinner inte heller med akuta operationer så skattebetalare lider , nu forskarna är inte alls forskare utan fake news spridare.

  USH

  vad jag hatar kommunister!!!

 16. Det här påhittet handlar om att på sikt att våra äldsta förfäder var muslimer.
  Se hur sossarna har indoktrinerat svenska folket med sin Fascistpolitik som vanliga sossen inte kan inse själva, utan måste få mental hjälp för att friskna till!

 17. Forskare med marxistisk agenda försöker hela tiden binda samman vårt historiska arv med dagens mångkulturella röra.Hur många gånger har vi inte hört ”redan då var norden mångkulturellt”.

  • Men att peka på ett kulturutbyte mellan svenskar och samer är som att svära i stora moskén.

   Sanningen är att Sverige alltid varit mångkulturellt men aldrig med länder söder om Medelhavet och öster om Byzans men framöver allt ALDRIG med muslimer eller ”afrikaner”.

   I östra rikshalvan kunde man möta engelsmän, samer, holländare, moskiviter, norrmän, danskar, estländare, fransmän osv. Alla mer eller mindre KRISTNA (som på 700-talet var synonymt med att vara Europe)!

 18. Människan måste
  1. Var sjuk
  2. fanatisk.
  3. Totalt okunnig om Svensk/Nordisk Historia.
  4. Tester sin smörja offentligt.

   • Ja det också. Men man undrar ju HUR pass indoktrinerade vissa är? Har de INTE läst Nordisk historia, fattar jag att de korkade o hittar på egna saker.

    • Hon är inte naiv om hon jobbar som en forskare. Hon är en elak skurk från universitets världen . Det finns många såna i diktatur stater , som hittar på ”fakta” och sprider falska information som är bekväm för diktaturer . Vem är naiv är 85% svenskar som röstar för ett sånt samhälle.

     • Har DDR-forskare alltid rätt? Inte om de är politiskt aktiva/vill förringa våra gamla rötter i historien.

 19. Ett liknande skojigt exempel: ”Forum för levande historia” är en statlig institution som ska sprida ljus över historien åt svenskarna. När de hade sin stora utställning om romernas liv och leverne fick vi veta att romerna kom till Stockholm redan på 1520-talet då ”greve Antonius” red in i Stockholm med sin ”här” och välkomnades av Stockholmarna.

  Ett gott skratt förlänger livet om inte det hela vore så tragiskt. PK-propagandan är helt vettlös.

   • Ett typiskt tattarfölje alltså. Varför skulle de ha 20 mark av Stockholmarna? Och bostad? Egendomligt. Egendomligt också detta med ”greve” Antonius. Uppenbarligen en påhittad titel helt i överensstämmelse med romskt beteende. Vilket civiliserat land skulle den grevetiteln komma ifrån? Vad är det för greve som måste tigga till sig 20 mark?

   • Förmodligen hade Stockholmarna i början på 1500-talet inte riktigt kläm på vad tattarna var för ena rackare. Senare mycket sträng lagstiftning i Sverige visar att man med tiden och efter vunna erfarenheter förstod fuller väl vad man hade att göra med för folk.

 20. Håhåjaja … Vad ska man säga om all postmodern sk vetenskaplig akademisk forskning som svämmar över alla breddar?

  Som ett bra exempel kan vi ta teologiprofessorn Mattias Gardell, också det anrika Uppsala universitet, som publicerade en fet och kunskapsspäckad studie med titeln ”Islamofobi”, 2011 Leopard förlag, som INTE når upp till en godtagbar vetenskaplig nivå. – Varför? – Svar: Mattias Gardell använder POLITISKA – alltså inte sakliga argument – för att stödja sin hypotes om att vi svenskar är ISLAMOFOBER och därmed rasister.

  PS. Jag råkar vara väl bevandrad i vetenskapsteori och forskningsmetodik. Bara så ni vet.

   • Du har bestämt missuppfattat min kommentar. Mattias Gardell innehar den mest hedersamma professorsämbetet i Sverige och han blir såvitt jag vet godkänd, eftersom det är han själv som bestämmer, vad som ska godkännas. :-))

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Mattias_Gardell

    Men läs gärna den här artikeln i Forskning och Framsteg från år 2007 ”Möt Mattias Gardell – hedningen som försvarar politisk islam” så får du ett begrepp om vem han är:

    http://fof.se/tidning/2007/2/mot-mattias-gardell-hedningen-som-forsvarar-politisk-islam

    • ”det mest hedersamma professorsämbetet”

     Han är professor i ”teologi” (”religion”). Hur i h-ve (pun intended) är det hedervärt? Som att vara professor i Bamse eller disputera i genusvetenskap.

     • Nathan Söderbloms professur har det allra högsta anseendet inom ämnet teologi.

      Men eftersom jag och även du, som det verkar, är sekulära medborgare, brukar ju sådana som vi inte alls bry oss om en sådan detalj.
      I det här sammanhanget är det relevant, eftersom Mattias Gardell har beskrivit sig som hedning – men fått den finaste teologiprofessur, som någon kan få i Sverige. Och att han från den positionen skaffat sig makt långt in i regeringskansliet (t ex Alice Bah Kuhnkes kulturarvsproposition) och dessutom bedriver politisk agitation för islamism (politisk islam).
      Det anser jag är mycket bekymmersamt.

     • ”Nathan Söderbloms professur har det allra högsta anseendet inom svensk universitetsteologi.”

      Hehe, påminner ett skämt om att vinna en medalj i ”special olympics” (skämtet var på engelska, jag ska inte upprepa det, men det var roligt).

      Det finns absurt mycket bekymmersamt i Sverige, att Jonas är den friska brodern är visserligen skrämmande men rätt irrelevant. Mattias Gardell är ett mindre problem. Visst, han är skogstokig och ett fullständigt skämt, men någon makt har han inte (varken jordisk eller andling).

      Stefan Löfven är vår statsminister, Margot Wallström är inte längre bannlyst till Bryssel, Fredrik Virtanen skyddas av Aftonbladet, DN skyddar mördaren Jacques Wallner, vårt land är invaderat av närmare två miljoner inkräktare…vad Mattias Gardell, Jerzy Sarnecki, Henrik Arnstad och Tobias Hübinette (vänsterns topp”akademiker”) hittar på är kanske larvigt och irriterande (att vi måste betala för det), men relativt så är det som sagt irrelevant.

 21. Även om man får ha skämskudden på är det bra att Sverige gång på gång avslöjas som det extrema och galna land dessa människor gör det till. Andra länder har fått upp ögonen för Sverige och Svenska Institutet används för att ge Sverige en politiskt polerad bild i utlandet och det uppdraget har lett till både lögner och censur. DDR 2.0

 22. Nyligen såg jag ett nyhetsuppslag där en svensk typ professor , handledare blivit anmäld av typ sin doktorand. Ansågs allvarligt av gräddan inom universitetsvärlden. Anledningen? I material som redovisats stod det 1900 svarande el försökspersoner när det bara var 1899st! 1 person fel. Ansågs ytterst allvarligt..

 23. Sjuklövern och makteliten försöker med alla medel hitta anknytningar mellan islam och Sverige för att sedan kunna påstå att islam är en del av vårt kulturarv.

  Detta är en gammal socialistisk sedvänja, historierevision, som användes både i Sovjetunionen, Tredje Riket, Kina, Kuba, DDR, med flera, med flera.

  Det sagt, så hade vikingarna många kontakter med muslimer, men de var handelsförbindelser. När vikingarna tog trälar på de brittiska öarna eller Frankrike så såldes dessa sedan för silver i Andalusien.

 24. Fantasier och åter fantasier,det behövs ingen arkeologiprofessor för ändamålet,hela riksdagen är full av dem.djävla idioter hela bunten!!

 25. Allah har inte satt sin fot på våra breddgrader innan dom skräpmänniskor, som med hjälp av dimridåer och lögner lyckades nästla sig in i ”vår” riksdag, bestämde sig för att GE bort vårt enda hemland, våra resurser och ytterst våra barns framtid.

  ”Den sista folkräkningen i Sverige där medborgarna ombads uppge religionstillhörighet genomfördes 1930. Då uppgav 15 personer att de var muslimer.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Islam_i_Sverige

 26. …och där kom ytterligare en anledning till varför jag anser att det är nödvändigt att skilja naturvetenskap/fysik från övrig akademisk forskning. Riktig forskning och sådant här trams, eller värre (genus”vetenskap” och teologi är väl det mest absurda) befinner sig lika långt ifrån varandra som Samnytt och DN.

  • Historia och arkeologi är strängt baserade på fakta och bevis vetenskaper. Inga andra källor accepteras .

   Så, vad Uppsala håller på med är att de dumpar sin rating med såna falska påståendena .

   • ”Historia och arkeologi är strängt baserade på fakta och bevis vetenskaper. Inga andra källor accepteras .”

    Uh-huh. Uppenbarligen inte. Historikern (hihi) Henrik Arnstad håller nog inte med heller.

    Som sagt, naturvetenskap är riktig vetenskap. Humaniora generellt är rent trams. Arkeologi kan vara vetenskap, men för varje seriös arkeolog så finns det en kulturhistorisk arkeolog.

    Dock så har jag noterat att genusfanatikerna försöker ta över även riktig vetenskap, och då de som (som vanligt) attackerar alla som ifrågasätter dem så håller de flesta riktiga vetenskapsmän tyst (jmf gärna med bristen på debatt när det gäller ”koldioxid är en supermördarmegagas som förstör världen”).

 27. För att komma fram i den akademiska världen i Sverige måste man ha partibok. De akademiska meriterna är däremot inte så viktiga. Det är därför det blir såhär.

 28. Tanken på evigt liv i paradiset med vin, kvinnor och sång hämtade Muhammed från österlänska källor, närmare bestämt perserna. Nymferna i paradiset är hämtade från österländska religioner, som finns i hinduismen och zoroastrismen. Vilka fåntrattar till forskare det finns!

 29. Den här forskaren borde slå sig samman med Anna Carlstedt som nu är samordnare för (eller var det emot) våldsbejakande gobbledygook och har en bakgrund som forskare i Julmust. Ja faktiskt.
  Sådana praktexemplar, utströdda i samhället, borde samlas på ett ställe. Kanske i Rosenbad, där tidigare Stockholms Läns Idiotanstalt låg.
  Inte mycket har förändrats.

 30. Kom inte och säg att inte alternativmedia som Samhällsnytt behövs för att vi skall få veta sanningen i motsats till denna falska nyhet. Som vanligt kommer min sponsorpeng till Samhällsnytt för att ni skall kunna fortsätta och berätta sanningen.

 31. Uppsala universitet håller på med historieförfalskning och sänker sitt anseende och slaskpressen hänger på att vikingarna var muslimer, i värsta möjliga ”Fake News” anda.

  Om föremålet mot all förmodan är av islamskt ursprung och dessutom kan dateras till vikingatiden, lär den ha kommit till Sverige genom vikingarnas plundringar. Några muslimer lär därvidlag ha fått plikta med sitt liv för att föremålet skulle hitta hit, vilket inte är en helt orimlig förklaring. Den historien är däremot ingen kioskvältare…

  • Handel bör väl i och för sig inte uteslutas när fynd, inte minst arabiska sådana, diskuteras (helt bortsett från att det i det beskrivna fallet inte handlar om en vetenskaplig tolkning, utan om en politisk). Vikingarna sålde (väl framför allt genom mellanhänder) slavar till muslimerna och fick betalt i inte minst arabiskt silver, men även annat.

   • Tack för föreläsningen. Att kalla vikingar i första hand för handelsmän känns också felaktigt, när vi vet att plundringar var centralt.

    • I österled längs de ryska floderna blev nog handel viktigare.
     Gissningsvis höll sig vikingen i skinnet och undvek plundring om han vet att han måste ta samma väg tillbaka.

     • Ok du får rätt för detta men här kommer dokumentetade slag.(wiki)

      786-793 Attacken vid Dorchester, England: Den äldsta kända attacken av nordbor skedde nära Dorchester vid Englands sydkust någon gång i perioden 786-793 då tre krigsskepp attackerade en hamn.
      793 (8 juni) Attacken mot klostret Lindisfarne, Englands ostkust.
      845 Attacken mot Hamburg: En stor vikingaflotta angrep Hamburg. Vikingarna brände staden, kyrkan och det förnämligt inredda klostret.
      845 Attacken mot Paris: Paris erövrades av vikingar. Dessa ”intog staden Paris som de fann tom och utan invånare”.
      857 Attacken mot Paris: Paris erövrades för andra gången av vikingar.
      885-886 Attacken mot Paris: Paris belägrades under ett år av vikingar.
      907 Helge (Oleg), efterträdare till Rörik (Rurik) av Gårdarike inleder ett angrepp på Konstantinopel och tilltvingar sig ett handelsavtal med bysantinerna.
      944 Ingvar Röriksson (Igor I) besegrar Konstantinopel för andra gången.
      980-986 Slaget vid Fyrisvallarna: Danskarna lider nederlag nära Gamla Uppsala mot svearna och deras kung Erik Segersäll.
      1000 Slaget vid Svolder (9 september): Den norske kungen Olav Tryggvason stupade i det berömda slaget vid Svolder där norrmännen mötte den danska flottan under Sven Tveskägg samt den svenska under Olof Skötkonung.
      1026 Slaget vid Helgeå: Den danske kungen Knut den stores flotta mötte den allierade norsk-svenska flottan under kungarna Olav den helige och Anund Jakob.
      1030 Slaget vid Stiklestad (29 juli): Den norske kungen Olav den helige stupade då han med hjälp av svenska trupper försökte återta Norges krona.
      1036 Ingvarståget: Ingvar den vittfarne från Sveariket inleder sitt vikingatåg i österled som slutar i fullständig katastrof med Ingvars död 1041.
      1066 Slaget vid Stamford Bridge (25 september): Den norske kungen Harald Hårdråde stupade då han utkämpade ett slag mot kungen Harald Godwinson..

    • Rekommenderar dig att läsa arkeologen Mats G. Larssons välrenommerade samlingsutgåva av tre böcker: ”Vikingar i österled”, 1997, Atlantis förlag.
     Ruserna, de vikingar som grundade furstedynastin i Novgorod och som blev ursprunget till Ryssland.

    • Läs vad jag skrev och hitta inte på: Jag kallade aldrig vikingar för ”i första hand handelsmän”. Viktigt för interaktionen mellan vikingarna och den muslimska världen är emellertid att det islamiska kalifatet behövde arbetskraft, ville ha sexslavar etc. och att vikingarna lättare tog slavar/trälar bland andra folk än de (mer krigiskt och förförsvarsmässigt kompetenta) muslimska (muslimer får ju därtill förslava icke-muslimer, men inte hålla andra muslimer som slavar), samtidigt som muslimerna genom sina erövringståg (jihad) plundrat och krigat till sig enorma rikedomar och stora landområden, mao. kunde de betala vikingarna för slavar av tex. slavisk och brittisk börd (inte minst genom arabiska mynt av silver).

 32. Man tänker på en gång om Boualem Sansals 2084 :The End of the World. Där falcificierades historia för islamismens skull. Nu börjar det!

 33. Hon fick iaf sina tio minuters fame i media..
  Vilket nog var avsikten, vare sig ”forskningen” var fel, eller rätt…

 34. Stort spasibo till (rusättade?) Egor (=Jegor?) Putilov, en av ytterst få journalister i Sverige; большо́е спаси́бо!

 35. Fyndet har kritiserats internationellt,både av arkeologer och asatroende med kunskaper. (Jag läste först om detta på BBC /http://www.bbc.com/news/world-europe-41567391/ och inte i Aftonbladet,så det är många i Europa som diskuterar hur detta ska tolkas tack och lov:)

 36. Projektet ”Att störa homogenitet” fortgår alltså alltjämt inom museiverksamheten. Det absolut viktigaste för de s.k. historiker som förvaltar våra fornminnen är att förneka svenskens historiska kontext och därmed dennes existensberättigande. Så kan man på sikt urholka nationalstaten och gå vidare med den globalistiska agendan.

 37. Det finns forskningsfusk. Det finns forskningsfejk. Och det finns forskningslögn. Och så finns det Uppsala Universitet som halkar på bananskal och sjangserar sin över 500-åriga historia för absolut ingenting. Att tänka fritt är stort men att tänka rätt är större och det är fult att ljuga. Skriv det på tavlan 1000 gånger nu rektor Eva Åkesson.

 38. Har under en lång tid undvikit rön tillskrivet”forskningen”då allt för många av dessa”forskare”är en grupp som likt merparten av invällningen lever på bidrag och säger den”sanning”som betalar sig bäst i form av just bidrag och uppmärksamhet.

 39. Om det skall göras en utställning , skall inte den innehålla FAKTA ?
  och inte en jävla massa påhittat SKIT
  kan det vara för att araberna skall vråla ännu mer ,
  under den tiden som dom befinner sig i SVERIGE !

 40. Det var väl så viktigt att fjäska för muslimerna att man ’kände in’ tidsaspekten, och fann att den kändes korrekt.

 41. Ända sedan slutet på Apartheidregimen i Sydafrika har rasismen mot vita vuxit allt starkare. Nästan dagligen utsätts vita sydafrikaner för misshandel, våldtäkter och lemlästning, och det uppskattas att 3000 vita farmare har dödats av svarta som hämnd för Apartheidregimens förtryck. Men detta rapporteras det inget om i västerländsk press, eftersom det rör sig om svarta som är rasistiska mot vita.

  Hur många europeiska afrikaaner/boer kvinnor som årligen våldtas är okänt. Det mest troliga är en total på 10 000 våldtäkter per år.
  Som ett resultat av dessa anti-europeiska förföljelser har ett ökande antal av europeiska afrikaaner/boer helt enkelt gett upp och söker asyl som flyktingar i Europa, Kanada, Australien och USA.

  ANC gjorde en historisk insats genom att få bort rasistregimen i Sydafrika och införa demokratiska och lika rättigheter för svarta, vita och färgade”, säger socialdemokraten Mikael Damberg.

  De vita boerna och afrikanderna byggde upp Sydafrika till kontinentens mest välmående land. de svarta är huvudsakligen invandrare från andra afrikanska länder. De svarta i Sydafrika hade högst standard i Afrika trots rasåtskillnaden. Tar man bort ledarskapet som byggt upp landet kan det bara gå utför. De vita har ersatts av inkompetenta svarta.

  • Nu är du allt ute och cyklar. Den moderna människans (homo sapiens) ursprung är Afrika. Här fanns ursprungligen inga vita människor.

    • Om vi säger så här: All seriös arkeologisk forskning pekar på att den moderna människorasen uppstod i Afrika. De äldsta skelettrester (som DNA-bestämts) forskarna hittills hittat har lett till att forskarsamhället är tämligen överens om att de första MODERNA människorna såg dagens ljus i det som idag är Sydafrika.

     Vet du något i det här ämnet som inte jag vet?

   • Det lär ha varit tämligen folktomt i södra Afrika när boerna kom dit. Jag tror till och med att portugiserna var allra först men stannade inte. De vita körde alltså inte bort några infödda, enligt vad jag läst någonstans.

    • Det stämmer bra. Det visade sig att där fanns en mindre grupp som redan levde där men mig veteligen upptäcktes dessa aldrig av Holländarna. Denna gruppen blev utrotade av Zulu som var/är extremt aggressiva. Zulu tillhör inte SA och därmed kan argumentet göras att Holländare/Portugiser har anspråksrättigheter på nationen som den sista levande gruppen som var där först.
     Det var under apartheid tiden som det invandrade miljontals svarta till SA, detta är något som de lärda och media mörkar idag.

     Det är alltid ett tjat om att Nativa Amerikaner hade anspråk på USA och att vita Europer stal nationen. Ok med detta resonemnag äger USA hela månen för de var först där.
     Indianerna i Amerika hade inte ens ett koncept om nation. Det var vid den tiden bara en skock vildar som inte gjort annat än mörda varandra under tiotusentals år ungefär som i Afrika.
     Civilisation får man när man bygger ett stenhus och säger ”Här ska jag slå mig ner !” = Civilisation, ett uttalande understruket av den energi det kostar att bygga ett permanent stenhus.

   • Det är bara en teori,finns forskare som anser att det lika gärna kan vara Kina som är platsen för den moderna människans ursprung.Men de politiskt korrekta kommer att klamra sej fast vid Afrika oavsett forskningsresultat.

    • Tror den teorin heter ”Out of Africa” och är som Ni säger en hypotes de jobbar utifrån.
     Där finns andra konkurerande hypoteser.

     Ett problem med Out of Africa teorin som jag ser det är att hitta ett argument för varför människor skulle få för sig att promonera över hela djäkla jorden. För mig är det svårt att hitta ett argument för detta då vi (och alla djur) är biologiskt kopplade att vara energi-konservativa. Ser man då till att populationen var mycket liten så lång tillbaks kan jag inte se att någon en dag vaknade och sa ”nej nu orkar jag inte med detta mera utan nu ska jag promonera genom hela Afrika, genom Mellanöstern, Klättra över Himalaya, vandra över Kina/Mongoliet, Is-hacka mig genom hela istidens 2000 meter höga istäcke (som fanns då) i -30 graders temperatur, vandra över hela Alaska, strida mot Grizzlybjörnar genom Canada, promonera genom hela NordAmerika, genom CentralAmerika och starta en ny civilization i Mexico och kalla denna Inca (elle var det Azteker – blandar alltid ihop dessa, mina ursäkter).

     Nej sådant fall tror jag mer på att mänskligheten har flera vaggor och dessa skapades oberoende av varandra.
     När kontinenterna satt samman i superkontinenten Pangea så när denna plattan delades spreds det som senare kom att bli människo-apan på respektive kontinent (längs den breddgraden som var anpassat för det som blev oss långt senare).

    • Du påstår att det finns forskare som anser att den moderna människan först uppstod i Kina.
     Eftersom jag är väldigt intresserad av ämnet, följer jag den här forskningen noga. Därför vill jag gärna veta vad denne eller dessa forskare, som du refererar till heter. Tacksam för svar!

 42. Sånt skitsnack !
  Dyrkan av asagudarna och runstenarna talar ju om att koranen var helt okänd.
  Dricka mjöd har heller aldrig varit allahs böjelse.
  Sverige byggdes upp av allah och inte av fantastiska svenska kvinnor och män med kristen tro……..

  • Allah har väl aldrig förbjudit någon att dricka jäst honung, det är väl eg bara jästa druvor han inte klarar av. Fö kanske den delen skrevs dan efter att Muhammed varit på en bättre fest o var bakis

   • Sverige som blivande kalifat kommer att bli världens mäktigaste
    och överlägset land i ALLT !………..
    Svenskans under jorden och muslimerna ovan firande och utbrista
    De idioterna gav oss sitt land och hade inte den minsta självbevarelsedrift.
    Grattis 87% !

 43. Det här med svensk historieförfalskning är inget nytt fenomen i det Kommunistiska Konungariket Sverige. Kommer så väl ihåg på 90-talet när jag gick i högstadiet och gymnasiet. När vi fick lära oss att Karl XII, som man påstod enbart hyllades av nazister, minsann var homosexuell. Allt i syfte att svärta ner den gamle krigskungens namn, som om det skulle vara något vidrigt och fasansfullt med att vara homosexuell. Idag tramsar varenda en av dessa, som påstod det på 90-talet, runt regnbågsflaggan, hyllar Pride, HBTQ och allt vad det nu heter. Vill även minnas att man tom. ville framstå Adolf Hitler som bög, för han aldrig fick några barn. Jag undrar verkligen om dessa människor än idag står bakom deras egna historieförfalskningar? I så fall, kanske vi får se en stor hyllningsartikel i AB om Hitlerponken som inte bara gasade ihjäl en faslig massa människor, utan han var dessutom bög och en potentiell fanbärare i nästa års Pride, om han hade levt idag.

 44. En ickenyhet. Helt ointressant. Såväl från första början, till denna uppdatering. Och om det nu faktiskt står eller har stått ”Allah” på denna förbannade textilremsa, So what!?

  Vikingarna hade ju bevisligen kontakter med folk och fä från mellanöstern. Så varför inte. Det kanske stod att ”Allah” är ett sagoväsen eller en jävla pellejöns. Skit samma.

  • Visst är det en icke-nyhet men deras mål med artikeln är att skapa och försöka understödja en ide om att vi ’alltid varit mångkulturella’ och att ’Svenskar har ingen egen unik identitet, allting vi har är barbari och töntiga saker som Midsommar’ citerat från Reinfeld och Sahlin. Sen har vi den inkvoterade tjejen (kvotering skett på kön och ras – saknas bara rullstolsbunden för en bingo) Kunke som pratar skit om Svensk kultur och tvingar museer att hjärntvätta Svenskar.

 45. Man kan komma jävlet långt med en LÖGN ,
  ” vi lyckades nå till så många” HA , JÄVLA MYTOMAN , släng dig i väggen !

 46. Så här lät det bla 2008 när det gällde vikingatids kvinnodräkt

  ”Hm… ja.. Vad skall man säga. Att en liten miniatyr som stöd för en annars ganska vansinnig teori? Bara för att det finns enstaka fynd som är annorlunda så kan man inte ignorera alla dom andra fynden som har en mer homogen struktur. Men jag antar att om man verkligen vill hitta något som stöder ens teorier så gör man det till slut, oavsett om det ligger nåt i det eller inte.”

  ”Det kan mycket väl tänkas att det stämmer men hennes mål verkar snarare vara att racka ner på kristendomen. Lite mer objektivitet vore nog önskvärt.”

  https://www.alternaliv.se/histvarld/forum/viewtopic.php?f=7&t=5242&sid=4458e6ab55b22a65179379fed18e8244&start=0

 47. Typiskt modern politiskt korrekt forskning som vill använda resultat för att få folk att tro att islam var vardagsmat för vikingatidens människor. Knappast, kom ihåg grisen Särimner och festerna i Valhall, knappast muhammedanskt.
  Sedan 1) vilket slags bokstäver syftar hon på? Ser knappast ut som arabisk skrift på bandet, inte latinsk heller.
  2) Textilt formspråk är universellt över klotet. En tråd vertikalt, en tråd horisontellt och sedan bygger man vidare på olika mönster. Samma grundmönsterskatt återkommer jorden över beroende på just tekniken.
  3) Tygerna kan mycket väl ha kommit via Sidenvägen och tillverkats i Långbortistan. Men till skillnad från andra varor som t.ex. keramik och glas var tyger lätta att frakta. Var det lite guld invävt kunde en tygbit lätt skäras av och användas som betalningsmedel. Även en fattig kunde använda en tygbit som dekoration utan att det behövde kosta så mycket. En jämförelse: ryska ylleschaletter med rosmönster köptes gärna av dalkullorna när de gick sin arbetsvandringar, antingen i Stockholm eller Sankt Petersburg. Det rosiga schaletterna blev sedan vackra inslag i Dalarnas folkdräkter. Detta utan att dalkullorna bekände sig till den rysk-ortodoxa tron för det.
  En tygbit kan ha genomlevt många öden och vandrat genom många händer innan den hamnade i en grav i Sverige utan att det innebar religiös tro av något slag.
  4) Lätt att i diskussionen görs en tankemässig sammanblandning med dagens Turkiet och dess utsträckning, det tidigare vidsträckta Ottomanska riket(med många kristna undersåtar) och islams utsträckning under 600-1000-tal. Dagens Istanbul, dåtidens Konstantinopel, var kristet och kallades för Miklagård. Området runt Svarta havet var till största delen kristet, däremot tangerade södra Kaspiska havet vid den tiden muhammedanska områden. De flesta nordbor for till Miklagård.
  5) Naturligtvis fanns det köpmän från Ryssland och kanske ännu längre bort åt söder, öster i Birka. Antagligen dog också en och annan av dessa köpmän i Birka och begravdes efter sin tro. Men frågan är hur stort genomslag detta hade på omvärlden runt omkring? Skulle tippa inte särskilt mycket. Den tro den vanliga/e nordbon hade var nog fast förankrad i samhällsstrukturen och antagligen mycket pragmatisk vad gällde skörd, jakt och fiske.
  Jag hörde nyheten för kanske ca en månad sedan i P1 Vetenskapsradion Historia. Tyckte det hela lät lite tunt, för mycket av PK-entusiasm över det hela. Eftersom jag har lite kunskaper om både textil och arkeologi(dock inte arabisk skrift) tyckte jag det hela lät lite märkligt. Naturligtvis finns det alltid influenser men att säga att hela Mälardalen med alla sina runstenar med kristna kors eller torshammare skulle anamma islam vid den tiden lät inte troligt.
  Kanske inte medvetet men hon drog för stora växlar av fyndet helt enkelt.

  • Nä men det hela konceptet att vikingarna dyrkade Allah är ju super löjligt, kvinnor hade samma rättigheter mellan vikingar , inte som i dem semitiska religioner där kvinnorna var andra sorts människor.

   • Antagligen blir det en konsekvens av hennes forskning.(!) Hon var säkert yr av glädje över möjligheten att vara ”inkluderande” och kanske på ett epokgörande sätt skriva om historien. Hon fattar inte att hon är en naiv idiot. När det gäller den typen av forskningsresultat skall man inte hoppa hej osv.. utan vara väldigt försiktig och ha mycket på fötterna.

  • Vikingarna åt vegetariskt och kramade sin omvärld enligt nya tolkare.
   Rötter nötter o ingen mjöd var deras livsstil.
   Eller inte.

  • ”gärna av dalkullorna när de gick sin arbetsvandringar, antingen i Stockholm eller Sankt Petersburg. Det rosiga schaletterna blev sedan vackra inslag i Dalarnas folkdräkter. Detta utan att dalkullorna bekände sig till den rysk-ortodoxa tron för det.
   ” Så sant! Dessutom glömmer denna kvinna, att språket i Älvdalen (Mora kommun) kommer från gamla vikingar 1000 år tillbaka! Kan man läsa om man gogglar. Jädrans spektakel.
   Finns inte ETT uns av mohamedaner sedan minst 1000 tillbaks i tiden,

 48. Hoppas någon spränger den förbannade utställningen i 1 miljon bitar innan den hinner öppna. Och hinns det inte med så gärna när Larsson själv står och beundrar sin historieförfalskning på plats.

 49. Min privata teori.

  Vikingarna påverkade muslimerna,med sina brutala erövringsattacker.

  Att stjäla och plundra med svärdet i högsta hugg är ju ett kännetecken på islams utbredning i världen.

  Underkasta dig eller dö.

  Och bli slav till de hänsynslösa islamisterna.

  Nån forskare,som är pigg på att gräva fram fakta så att min tes bevisas?

 50. Enligt samma forskare var en muslim den forste att upptacka Amerika..om 100 ar sager de att the moon ar deras

 51. Logn & forbannad dikt..Typiskt muslimer @ lakejeratt forfalska historien..det enda de duger till..Det enda de kan utveckla ar nya satt att skapa lidande och kvinnofortryck. Dags att forinta dodskulten islam innan de far mera nukes

 52. Förresten, är det inte ett hakkors längst upp på bilden?
  Fyyy på er vikingar, ni hade nog en vidrig människosyn och helt fel värdegrund tror jag.

  • Står i media idag, angående Nordiska Motståndsrörelsens tecken (vet inte så mycket om dem) att de blivit friade, denna symbol de använder INTE nazistsisk utan gammenordisk ..sök vidare

  • Ser din ironi ;)..sedan är inte det gamla solkorset rasistiskt i sig och msm
   ser spöken överallt utom i vissa ”frikyrkor”..läs moskeer..där alla är lika värda med olika ingångar för män och kvinnor !
   DET är feminism på hög nivå det..;)

 53. bara i Sverige…..
  Denna kvinna är alltså betald forskare..??..
  Denna skrift hon hänvisade sitt ”arbete” till började användas på 1500-talet…!!…
  Vikingatiden hände innan vårt land kristnades runt 800-900-talet.

  ”Nytt land, ny tro

  Kristnandet var avgörande för att Sverige
  enades. Redan under 800-talet hade kristna missionärer försökt omvända
  östra Skandinavien till sin tro, men misslyckats. Det dröjde till slutet
  av 900-talet innan kristendomen fick fäste genom att de första svenska
  kungarna och stormännen kristnades. Under 1000- och 1100-talet var
  främst de högre klasserna intresserade av den nya tron. Staten och
  kyrkan samarbetade nära och varje ny kung som kröntes skulle välsignas
  av en ärkebiskop. De första kyrkobyggnaderna var privata. ”

  Källa :http://historiska.se/upptack-historien/artikel/medeltid-nar-var-hur/

  Så återigen vräks det ut felaktig propaganda som fakta och inte ens forskare
  ser något fel i det…

 54. Ingenting klarar sig undan islamiseringen, ingenting är ’heligt’ längre – inte ens forskarnas trovärdighet. Texten har fabricerats av en irrationell, indoktrinerad hjärna, texten kan man få till att betyda vadsomhelst.

  Men däremot kan man se Uppsala universitets obeskurna bild av hennes ’alster’ och den visar något som INTE går att misstolka – ett [email protected], kors i jösse namn.
  Hoppla !

  Var då vikingarna inte bara islamister utan också nazister : ) ?!

  Se högst upp på bilden:
  http://www.mynewsdesk.com/se/uu/images/spegelvaent-framtraeder-allah-i-vikingatida-bandmoenster-fraan-birka-1062202

 55. Vurmandet sprider sig som en kallbrand inom medier, institutioner och myndigheter. Alla vet hur en kallbrand som får sprida sig okontrollerat slutar.

 56. Ja, en totalt uvitenskaplig påstand!
  Det er eksempelvis funnet titusenvis av arabiske mynter i Norge fra vikingtiden. Det beviser kun kontakt og handel, ikke at nordmenn var muslimer.
  På samme måte som det også finnes artefakter med kristne symboler før kristendommen ble innført i landet. Husk vikingtiden ”innledes” med angrepet på Lindisfarne, et kristen kloster i England. Noe tok de da hjem med seg.

  Araberen Ahmad ibn Fadlan er forøvrig en tidlig kilde til nordisk historie og skikker.
  https://no.wikipedia.org/wiki/Ahmad_ibn_Fadlan

  Hilsen en norsk historiker og arkeolog.

 57. Uppsala universitet har uppenbarligen förfallit liksom allt annat i Sverige. En kvasiforskare köpt av Riksbanken (världsbankirerna ligger bakom islamiseringen av Sverige och stora delar av övriga Europa) kan således presentera fejkforskning för att lura i folk att vikingarna dyrkade Allah utan att någon vid institutionen för arkeologi och antik historia reagerar! Häpnadsväckande och i högsta grad alarmerande!

  • Det konstiga är att det är vi som är konstiga…i universitetsutbildade´s
   ögon..??…och vad säger DET om tillståndet i nationen..??.. 😉

   • Tillståndet i nationen skulle kunna sammanfattas på följande sätt:

    Det svenska folket är klokt med undantag av de ohjälpligt hjärntvättade.
    De styrande i Sverige däremot är spritt språngande galna.

 58. Annika Larsson hade iden om matriarkatet inom vikingarna med.
  Inget fel i det alla får tro vad dom vill. Men det gör det inte till fakta.
  30 år av studier av religion, seder, bruk och krig .
  Vikingarna åkte till Bysantin det är med största sannolikhet så.
  Mohammed skrev sin berömda text lite innan ( eller ungefär samtidigt? )
  Att dö i strid och komma till sin himmel vems var iden egentligen?
  Parallellen är rätt stor , visst vikingarna önskade inte 72 jungfrur i efterlivet .
  Mjöd grillad gris Särimner dög gott.
  Men den kulturella skillnaden var att vikingarna låg i detta liv. Vad kunde 72 jungfrur erbjuda då?
  För att förstå dåtiden, titta på nuet.
  Ättlingar till morerna Mao araberna är sexualfrustrerade. varför deras Mohammed skuldbelägger deras sexualitet.
  Vikingarna då? Verkligen frisinnade passade den så var det ok.
  Inga skrupler där inte .
  Vikingarna är tyvärr utdöda nu. kanske någon enstaka kämpe biter sig kvar .
  Men Muslimerna frodas iden om ärofylld död finns levande , 72 brudar att leka med
  lite hasch o njuta av finns med i drömmen.
  Så synd att våra styrande läser historia så lite.

 59. Uppsala universitets carolina redivivas slogan lyder:
  Att tänka fritt är stort. Att tänka Allah är större!

   • Jo, det märker man ju på tentan.
    Om man inte som idag är en övervintrad och krävande 30:åring med en pappa som ännu vill spela tuff i föräldrakvartarna, som man ju numera har med de eviga barnen även på universitetsnivå. Det krävs mycket beskyddande från verkligheten för att skapa utbildade kriminologer av idag.

 60. Hörde på p1 om det här för några veckor sen, det ända jag kunde tänka var vilket jävla skitsnack. Tanten som kallade sig forskare hade inga bevis alls och sa bara att hon trodde en massa. Det är synd när ett program som vetenskapsradio-historia låter sig luras av en charlatan.

 61. Ursäkta en enkel person. Men vad är det för fel på Aftonbladet och övrig MSN media ?

  Dom hyklar det vet vi , men är problemet djupare än så ?

  Vad är deras agenda ? Och varför ?

 62. Snart är alla SD-sympatisörer i själva verket muslimer.

  Det går sådana rykten i de akademiska statsubventionerade kretsarna på Uppsala universitet.

  Så genom att förbjuda nationalistiska svenskvänliga rörelser,så hjälper man dem att inse att det är Allah de söker.

  • Koranen har svaret på det. Alla föds till Muslimer. sedan tidernas begynnelse .Om man sedan inte blir Muslim så är det föräldrarnas fel.
   632 efter Kristus skrivs Koranen av Abu Bakr då Mohammed inte kunde skriva. retroaktivt så är Mosebok och Jesus profeter till Allah dock inte sanna
   Då Mohammed har den sanna tesen.
   Logiskt ? Nej
   Tolerant ? Nej då alla ska underkasta sig gud , otrogna göre sig icke besvär.

 63. Jaha svensk ”forskning”, jag är verkligen inte imponerad av dagens svenne akademiker. Jag känner på mig detta är bara början från sanningsministeriet.

 64. Nigel Farage skriver just nu följande på sin Facebook angående den exploderande islamistiska terrorismen i Storbritannien:

  ”The MI5 Director General has told Sky News terror plots are escalating at a rate he has never seen before.
  When will our political class admit responsibility? We are now in a depressing situation.”

  Nu när M kopierat SD migrationspolitik är det är dags för SD att skyndsamt formulera nya steg. Totalt stopp för all asyl, även kvotmigranter ska upphöra helt. Inga mer anhöriga, inga mer bidrag, ingen sfi, inga bostäder. Allt ska kanaliseras till tidernas största hemvändarprogram. Understryk även faran med islam och vikten av samarbete mellan dom nationer som vaknat, tex Ungern, polen, Österrike, Danmark med flera. Vi står inför enorma problem, omöjliga att lösa ensamma.

 65. Lallah? Det kanske var skrivet som ett återgivning av en shaman som fick en vision av Sveas framtid, varav han lade sig i fosterställning, höll för öronen och gnydde ”lallah lallah lallah”

 66. Vikingarna var handelsresande österut, de träffade araber och gjorde ju affärer med
  dom. Kom hem med arabiska mynt. Vikingarna var ner till Andalusien och sålde
  nordiska slavar till arabmarknaden där. Men Islam tog dom inte till sig.

 67. Vikingarna, liksom romarna, utforskade rent praktiskt sin omgivning. Inklusive sina folks religiösa inbillningar. De hade ingenting emot att ta in andras gudar till sina. Om de finns i X-land så kanske de har inflytande även över oss, tänkte man. Det där med gudar är ju viktigt eftersom de styr alla våras öden och har skapat hela världen. Så det är något som det är värt att lära sig mer om. (Det verkar finnas människor med hundhuvuden där ute! Kan man prata med dem? Kan man ha sex med dem?)

  Det var den tidens anda. Idag är det istället teoretiskt fysiskt mer rationella och konkreta saker vi söker efter. Som gravitationsvågor och kvantmekanik och Big Bang och så klart nu en spegel som kommer att se de första stjärnor som någonsin tändes, samtidigt som de tänds (Head pop-off event, replaced by a dog’s)

 68. Ja ” jiipi. Nu är Vikingarna muslimer!!
  Tror fan att vi ska ha empati in i det sistas, Lika bra att lägga sig ner att dö!!

 69. Det är tydligen fler än ärkebiskopen som gillar islam.

  Personligen har jag inte mött en riktig svensk som har något gott att säga om islam.

  Det mesta är skit faktiskt.

  Utrota denna cancerliknande sekt från jordens yta.

 70. Ja, man kan skämta om dessa galenskaper.
  Men det är ingenting att skoja om.
  Vänsterliberalerna, kulturmarxisterna och globalisterna vill de facto DÖDA vår historia och våra traditioner och vår kultur – och det är TAMEJFAN ingenting att skoja om!
  Ett enormt problem är att de är dominerande på våra akademiska institutioner på universiteten.
  Det innebär att de de facto har MAKT över dylika spörsmål.
  Det innebär de facto att vi måste ta deras attacker på ALLVAR.
  Deras jävla roll i ”kärnstaten” (deep state) MÅSTE vi gå till hårt motstånd mot! All the way!

  • En uppmaning till alla läsare är att börja eller fortsätta att KRITISKT studera och forska i ett eller flera ämnen, som ni är intresserade av!

  • Rensar man ut vänsterfolket behöver inte Sverige bli fattigt igen. Venezuela, ett land med större oljetillgångar än Saudi, är vänsterns senaste offer.

  • Varför vill de? Därför att de födda efter 50-talet aldrig upplevt krig/efterverkningar av ww-2? De så bortskämda att det icke realistiskt? DÅ/NU. Tja vad kan hända om man inte vet 1 km till närmaste matbutik, o den stänger på grund av kaos?.

 71. Jag tycker det finns två aspekter på det hela.

  1) Inget konstigt att det finns föremål med Allah på på, vikingar drev handel och krig i områden där man trodde på Allah. Ett annat exempel är http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2997156/Mysterious-ring-reveals-Vikings-reach-Purple-stone-9th-century-grave-inscribed-Allah-showing-warriors-traded-Islamic-civilisations.html och alla mynt som kom från Asien. Jag kan ha en liten budhastaty hemma som jag köpt i Thailand utan för den skull vara budhist.

  2) På något sätt så påstås det att Vikingar tog till sig andra kulturer och därför ska vi ta emot 100 000 tals migranter och att vara icke kritisk mot islamsk kultur. Det är att utnyttja våra förfäder på ett sätt som jag inte tycker om.

  • Jag har köpt tyger med sirliga japanska växtmönster på för att jag tycker att de är fina estetiskt. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket om symboliken. Jag har även köpt Marimekko, men jag känner inte särskilt att jag förstår sisu – tygerna är finska. Jag älskar Italiensk mat, och kokkonst – men jag är inte katolik. Jag unnar mig ibland hamburgare, det är hemskt dålig mat, men tyvärr faktiskt så är det gott. Men jag anser inte att det amerikanska samhället på alla punkter är idealt.

   Mycket tyder ju på samma tänk som jag har: Glaspärlor, bärnstenar, vackra tyger, vackra estetiska saker. Handel. Inte kulturellt inflytande. Man konsumerar. Skandinavisk elit på 1000-talet var storkonsumenter av lyxprodukter från utlandet. Inget nytt.

 72. Det var väl romerna som byggde Sverige, enligt dom som begriper. Så vikingarna måste varit romer. Forskaren har nog fel.

 73. Jag lovade iofs att sluta skriva men min beundran för Egor Putilovs journalistiska kvalité är öronbedövande!

  Egor Putilovs prestationer motsvarar om han verkat i vilda westen som ”the fastest gun west of Cape Alava, Washington, (124º 44’W (som ligger näst längst västerut om man inte räknar Alaska)

 74. För att få en objektiv ”forskning” Varför då INTE kontakta våra grannländers historieforskare? Norge/Island/Danmark + Finland?

 75. Det är väl den ”feministiska objektiviteten” som ska införas hos svenska forskare. Allt i ”god socialdemokratisk anda” helt utan verklighets förankringar.

 76. Den enda kontakt som vikingar möjligen har haft med Allah, måste ha varit i utrotningssyfte !!! Tyvärr finns det allt för många kvar.

 77. Det här påhittet handlar om på sikt, att inbilla oss om, att våra äldsta förfäder var muslimer.
  Se hur sossarna har indoktrinerat svenska folket med sin Fascistpolitik som vanliga sossen inte kan inse själv, utan måste få mental hjälp för att friskna till!

  • Varför vill kvällspressen tuta i oss falska fakta ?

   Det är den stora frågan…

   Internationell media bevakar, vi är inte själva.

 78. Oerhört bra att det stacks hål på den bubblan så snabbt! Jag är inte det minsta förvånad – sedan flera år misstror jag ALLT vad journalister och media etiketterar med mantrat ”forskning visar”! Det här är precis i stil med Eva Lundgrens (”Könskriget”) så kallade ’forskning’ om en hemlig sekt av män som skulle ha slaktat barn och grävt ned dem i skogen… Vilken liten tafflig studentuppsats som helst som det går att vrida någon vänsterpolitisk vinkling ur hajpas som ’forskning’! Det här ingår i en trend som jag kallar ’Akademins förlorade heder’ (fortsättning följer med all säkerhet…)

 79. Är vi fortfarande ett kristet land?! Elr görs ALLT för att stryka MUSLIMER medhårs i tid och OTID?!!!! VANSINNE!!!!

  • Stavas : Kvällspressen.. ????

   Internationella – riktiga Journalisterna bevakar dock Sverige. Dygnet runt.

   Var lugn för det..

 80. Om Vikingarna skulle ha varit islamister så skulle Sverige varit sönderslaget som syrien är sönderbombat , så det är uteslutet att de skulle haft inflytande här då deras religion går ut på att ”döda vad som dödas kan”.

  • Vikingar brydde sig ju mer om hemma än utomlands. Att köpa och handla saker.

   Kulturella utbyten och influenser fanns nog inte på det sätt vi förstår nu. Hur kan man förmedla en religion, ett tankesätt, mellan två folk som förmodligen behövde någon behjälplig tolk nere i som det heter just nu, Istanbul, säkert tittade de bara på tyger, mönster och annat.

   • När vikingarna besökte det som idag är Istanbul, så hette staden Konstantinopel och var huvudstad i det bysantiska riket, och den grekisk-ortodoxa kyrkans ”huvudstad”. Det bysantiska riket erövrades av muslimerna 1453.

    • Vem vet vad det heter i framtiden. Om tusen år till. Tror Turkarna att kalifat tillåter något annat än arabiska språk? Haha.

    • husker jeg ikke helt feil, så ble konstantinopel kalt for Miklagard her i Norden. Jerusalem ble vell kalt for Jorsal osv osv.

     • Helt rätt, Ola. Det fanns en kung i Norden som kallades Sigurd Jorsalafarer för han hade tagit sig ända till Jerusalem. Jag tror han var norrman.

 81. Vikingarna höll sig till runor. Texten på bilden verkar närmast latinsk. De skrivtecknen kom till Sverige på 1200-talet. Dessutom borde Allah skrivits med arabiska tecken – eller runor.

 82. Det finns inget som tyder på att man i Sverige skulle dyrkat Allah innan det här. Löjeväckande. Det måste vara PK forskning som ligger bakom. Man tolkar forskningen enligt PK normer.

 83. Oerhört tramsig ”forskning”

  Men självklart de tog med sig något hem från sina resor till muslimska länder. Och några vikingar påverkades säkert en del av kulturen/religionen där. Konstigt vore annars.

  ”Allah-ringen

  Den lilla ringen i monter 6 i utställningen Vikingar är av förgyllt silver med en infattad glasbit med den ingraverade texten ”Allah” på arabiska. Den är från vikingatiden och hittades i en grav på Björkö vid handelsplatsen Birka.”

  http://historiska.se/upptack-historien/foremal/allah-ringen/

  • Märkligt att man inte har skrivit om muslimer som besökte Sverige som idkade handelsutbyte?
   Om man vill veta sanningen om Sveriges historia!

 84. Allt som kommer från dessa kulturnissar ,utgår jag från ,som ren løgn, tills det är bevisat riktigt.
  Detsamma med MSM.

 85. Ja, vill man nå uppmärksamhet så är alla medel tillåtna i ”Landet i förfall”
  T.o.m. vikingarna tillmäts ”Allah.dyrkan”.
  Räcker det inte med att 7-klövern är muslimkramare?
  Tala inte om Svenska Kyrkans högsta höns:
  ”Allahu Akabar”

 86. Minns ni att Mona Sahlin tyckte att det var fint att betala skatt.
  Ungefär som det är fint att få sätta ett Gilla för dem som har något värdefullt skrivet, inte minst kunskapsmässigt?

 87. Det verkligt bedrövliga är att det finns ett otal andra påhittade historiska händelser som inte får ifrågasättas och som dessutom har utvecklats till en miljardindustri. Att vara exempelvis ”klimatförnekare” eller någon annan typ av ifrågasättare av den för dagen gällande ”sanningen” är förenat med hat från dem som därmed drabbas av kognitiv dissonans.

 88. Så här har det alltid sett ut genom historien, den som leder landet, oftast som diktatur skriver också om landets historia för att passa sina egna sjuka ändamål.
  Sen är jag inte det minsta förvånad att det är just Uppsala universitet, Uppsala är en pk-stad av rang.

 89. Nu for morer ända upp till Island för att hämta slavar och blonda damer på vikingatiden och en liten pryl kan gott och väl härstamma från något möte sjömän emellan.
  Och om islam hade fotfäste, märkligt att Ansgar i så fall fick sådan fart på kristendomen?

 90. Enligt Gåslever kommunisten Jan G skall det ha funnits muslimer av båda könen i Sverige enligt hans böcker om Arn! Så denna Södertörn utbildade ”forskare” är bara tvåa, kanske trea om man räknar med Arnstad (”Örnnäste”) är inte förvånande.
  Antagligen får vi snart lära oss att det var muslimerna som kom hit, inte tvärtom….

  • Vikingarna härstammar från muslimerna i rakt nerstigande led långt innan Mohammed uppfann islam. Allah var den högst rankade asaguden. Tor, Freja, Midgårdsormet samt resten är de 72 oskulderna. Uppdatering av forskningsrön fortgår.

 91. Helt förkastligt. Sverige sjunkit lågt nu med regeringarna det varit och är. Samma som Stiftelsen Ahnenerbe. Forskning som anpassas till idéer och politik, men inte är vetenskaplig.
  Hitlers, Himmlers och Darrés ökända forskningsstiftelse för akeologisk forskning.
  Sysslade med att skapa myter och skräddarsy bevis för att en mytologisk nordisk befolkning styrt världen en gång och skulle passa Hitlers rasistiska uppfattningar. 137 forskare. Ytterligare 82, fotografer. konstnärer, skulptörer, bibliotekarier, administrativ personal.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ahnenerbe

  • Då Einstein var judisk kunde nazisterna inte erkänna honom. Så de förespråkade sin egen fysiker istället vars teori gick ut på att allt, även solen, egentligen bestod av is.

   • Eller att nazisterna skapat solen. Med den ”forskningen”. Vet att han angreps i pressen och flydde till Amerika.

 92. Det politiskt korrekta fusket tar aldrig slut, åtminstone så länge man inte sparkar det förljugna etablissemanget, den bildningsfientliga regeringen, de korrupta myndighetscheferna, de nepotiska bindningarna. Skrämmande så mycket lögner vi matas med för att hålla den sjuka ideologin uppe!

 93. Var det inte samma forskare som för några år sen hade ställt ut ett konstverk från vikingatiden som skulle vara nån slags fruktbarhetssymbol

  ….Tills ett förskolebarn på besök upplyste dom om att det var en lergök ;.)

 94. Vikingahövdingen peppar upp sina bärsärkar före anfallet av ett kloster:
  Slå ihjäl alla män och våldta alla kvinnor.
  Och försök att göra rätt den här gången!

 95. Bra Egor! Det är precis sådana tendentiösa beställningsjobb inom den PK-liberala universitersvärlden som måste upp till ytan och granskas. Speciellt då msm struntar i att rätta sådana ”nyheter”.

 96. Den som söker han finner. Att lyckas knåpa ihop Allah från dekon på ett söndervittrat armband går säkert. Skulle med samma armband lika väl kunna bevisa att vikingarna redan då var mormoner eller troende patafarianer eller dyrkade Ronny och Ragge. Bara man vet vad man ska leta efter.

 97. haha såna här lögner funkar och har länge funkat i sverige i syfte att hjärntvätta befolkning… men här missade pk-idioterna något.. nämligen att vikingarna har stort internationellt intresse och i andra länder använder experter logik och har en viss standard.. så därför får inte den här skiten någon som helst respekt. bara i sverige får fjantar som larsson och arnstad någon uppmärksamhet

  • En likadan försökte tidigare påstå att indianerna i USA var vikingar tidigare. Trots att halva jordens befolkning vet att de härstammar från Ryssland och Finland. Den andra halvan ska man nog inte tala om.

 98. Ytterligare en fanatisk vänsterkvinna med livlig fantasi som lever i sin egen värld med påhittade bevis som inte har någon grund. Till och med den här typen av forskning är fake news numera.

 99. Är väl på sin plats att folk som ogillar den här typen av fantasifull ”forskning” påpekar det i hyfsade ordalag för såväl aktuellt universitet som museum.

 100. Nåja, en del ser det dom vill se och förstå det dom vill förstå. Det är inget att hänga läpp för. De är bara sådana. Den som är muslim ser ju fan i allting. Hon är väl inget undantag?

 101. OT: Rörande EU. De två fordom så omaka, har nu funnit varandra mer och mer. Theresa May har ringt och sagt till Spaniens premiärminister, att de aldrig kommer att erkänna Katalonien som självständiga. Det är olagligt. Så innan Storbritannien hunnit med brexit, har de börjat att ta parti för ett EU-land där godhetsapostlarna gråter över läget!

  Det här är så mycket att plocka fram chipsen! Jag gillar trots att vi lever på 2000-talet, så är Europa så svårnavigerat, och hon ondgör sig hos skottar, potentiellt genom detta. Samtidigt har ju de två börjat att sitta var för sig och kontakta Amerika och Trump. EU känns inte som en framtid…

 102. Sverige är unikt på flera sätt.
  Ingen historia eller kultur och har därför inga gränser eller begränsningar.
  Hela världen är välkomna hit och parasitera på folket.
  Hur välfärden växte sig så stor är en gåta och bör ses som en myt eller mörkläggas…

 103. Det verkar som om många ”kvinnor” eller feminister är mycket intresserade av islam och därmed så skall de väl i stället bekosta sin enkelresa till valfritt muslimskt land. Eftersom det inte kommer att finnas något islam i varken Europa eller Norden om ca fem år. Det blir en kniptångsmanöver och islam kommer att nedkämpas på alla platser de har stulit på denna vår kontinent.

  Vikingarna som reste österut mot Rusland (Ryssland) de valde att välja kristendomen och därmed så gick vikingar och kristna tillsammans till attack mot muhammedanerna som försökte att expandera sig in i Rusland.

  Därefter så har kristendomen varit en del av vikingahistorien och kommande rysk historia. Det är inte underligt att kristendomen hedras i Östra Europa och Ryssland och står som en garant för att islam inte skall expandera in i områdena.

  Bolsjeviker, kommunismen och Stalin försökte att fullständigt krossa kristendomen men inte ens den blodsbesudlade ideologin kunde förgifta människornas hjärnor och göra dem till slavar under bolsjevism och kommunism. Det är därför som Östeuropa nu hedrar deras kristna historia som såg till att de undslapp den röda djävulens hjärntvätt genom att läsa ur bibeln i alla hemlighet och med fara för sina liv.

  Det är ej heller konstigt med nutiden att den ”röda djävulen” har vänt hela arbetarrörelsen och människorna ryggen och ingått ”partnerskap” med islam. Allt för att göra människorna till viljelösa zombies och med en centralmakt bestående av EU-kommissionen och ISlamism som centralmaktens väpnade gren. Inte f.. skall man tro annat med att de sett till att föra in islam till denna kontinent.

  • Svenska kvinnor/ feminister har tagit makten över männen.
   Det fungerar inte så bra då kvinnor vill ha någon som betalar och tar hand om dem och avkomman. Många män har flytt och flyr i detta nu.
   Så nu väntar kvinnorna på att någon/ något ska hända som kan ge dem mer makt, pengar och skydd…
   Islam med polygami verkar vara i ropet för vänstermedia…

   • Det är samma ”feminister som skriver kärleksbrev till mördare i fängelserna.

    Onda häxor fanns förr i Sverige och de försvann när folket nedkämpade deras ondska. Men så när nutidsmänniskan inte längre trodde på häxor utan levde i förvissan om att ett nytt millenium sopade bort alla spår av historien. Ja, då trädde den ondsinta häxan åter fram och bar nu namn av hen, feminist och Mona Sahlin.

    • Ruserna härstammar från området norr om Stockholm, det vi idag kallar för rospiggarna. Ruserna utvandrade öster ut och grundlade det som idag heter Ryssland. På den tiden var namnet Rusernas land, Rusland.
     Det råder mycket tvister om heruler, men man tror mest att dessa påverkade områdena runt Polen och södra Östeuropa, Gallien samt Spanien, även södra Skandinavien.

     • Mer Roden eller senare Roslagen på området och Rootsi för Sverige i Estland o ungefär samma i Finland. Nestorskrönikan berättar mer och är väl hyfsat trovärdig

     • Alltså lite får man väl ta till sig, men faktumet är att diverse slaver blandade bort allt eventuellt Rusblod med tillhörande kultur på samma sätt som Skottar och Normander har blandat bort oss. Så mycket har vi inte att vara stolta över…

 104. Jag nominerar härmed journalisten som skrev denna artikel till årets dyng-spade
  I år är det många journalister på Aftonbladet som är nominerade till detta pris

 105. EU sponsrar mångkultur projekt (Forte.se), du kan ansöka om medel men givetvis skall mångkultur som något positivt lyftas fram.
  Flera universitet, flesta kvinnor är sponsrade, ingen uppföljning, granskning, rena kapitalförstöringen.
  Misstänker att det är en feminist sekt som som stöder, kontaktar varandra, en typ av inre cirkel som tagit över utbildning och spridning av fantasier.

 106. Tack för att man fått skratta i all bedrövelse. Det är länge sedan jag skrattat så spontant som när jag läst en del kommentarer här. Kommunisterna är verkligen löjliga i alla lägen, t.o.m. i den här typen av forskning. Det ska vara en kvinna till sådant, verkligen fantasifullt.

 107. Fake news, och nu fake forskning. För vänsterliberala godhetsknarkare är inget heligt, i synnerhet inte sanningen.

 108. Kvinnor vill alltid göra något gott, även fast det blir fel.
  Det beror på att den goda viljan har majoritet och den logiskt tänkande delen är i minoritet i hjärnan.

  • Den människa som förvillas att tro på ett lika värde den kommer att drivas in i händerna på den medvetet ondskefulla hen-feminismen. Nog vet ”kvinnan” vad som hon försökt att göra med detta..!

  • Det kallar jag att vara en idiot, och inte att vilja väl. Med lite tur så kommer en förnärmad och gudfruktig man att ställa allt tillrätta.

 109. Översätta utställningstexter i Sverige till arabiska! Det går sannerligen snabbt utför här i Sverige, islamiseringen breder ut sig med en fart som inte ens Raket-Madsen kunde drömma om.

  Vill araber gå på svenska utställningar får de väl lära sig svenska! Eller engelska, för jag antar att texterna översätts till engelska också. Men arabiska har inget i Sverige att göra, det är ett barbariskt språk för en vidrig religion.

 110. Tyvärr vet vi ju att numera är Universitets och högskolevärlden precis som media och lärarkåren så vänsterinriktad att all både forskning och övriga påståenden bör granskas extra noga!

 111. DROGTESTA ALLA FORSKARE

  Förövrigt
  lalla
  • tala otydligt och osammanhängande
  Synonymer: sluddra, pladdra, jollra
  • sjunga utan ord
  Synonymer: tralla, nynna, gnola
  • gå med osäkra steg
  Synonymer: vingla, stappla, tulta
  glida runt, inte göra så mycket, slöa

 112. Rödvinsvänsterns paradgren, propagandaspridning genom övertagande av institution.
  Universitet, skolor, tings- och hov-rätter förutom all media då.

  Själv jobbar man dygnet runt för att försörja dessa ”projektanställda” på universitet, bibliotek, i sossprojekt, i konst- och kultur-projekt och allsköns skit.
  Jag vet snart inte i viken del av världen jag befinner mig p.g.a. utmattning av resor. och övertid.

  Fy fan, belöningen man för: Propagandaskatt, höjd skatt på tobak, islamisering, invandrare har förtur till vård så att etniska svenskar dör väntandes i cancer… osv, osv.
  Invandrare som inte jobbat en minut har högre pension än min far som jobbat i 46 år.

  För helvete, vakna svenska folket!!! Ni kan inte vara så förbannat korkade.

 113. Hemskt! Att tom förfalska forskningen för att ändra vår historia.. Det räcker väl med att man ljuger

  • Det är dock inget ovanligt att akademiker förfalskar sin forskning för att påvisa sina teser eller helt enkelt bli kända. Sådana här historier passar våra vänsterjournalister perfekt.

   En gammal ”fak news” är att runstenarna var målade med gris-/getblod och då bara ifyllda bokstäver. Numera efter modern forskning har man kommit fram till att hela stenarna var målade i en rad olika naturfärger.

 114. Nästa häpnadsväckande ”upptäckt” blir väl att Muhammed föddes på Birka och förlagan till Koranen ristades i runor…

 115. Bilden på Annika Larsson säger mer än tusen ord.Så ser de kåta kärringarna ut som protesterar vilt och rabiat när deras ”pojkar” ska skickas hem till grottorna de kom ifrån.

 116. Detta är tyvärr lätt vanlig inom forskningen. Ibland rör det sig om en stark övertygelse och då anpassas metoderna till tt nå resultaten, medan i andra fall rör det sig mer av uppmärksamhet.

  Fanns det vikingar som blev muslimer? Det tror jag säkert att det fanns men de stannade säkerligen i kalifatet.

  Valhalla: paradiset dit de blev belönade att komma efter ett att ha dött i strid, har Valhalla något med Allah att göra? Jag ser detta som föga troligt, då nordiska mytologin till största delarna är äldre än islam och ännu äldre än vikingarnas möten med dessa folk som bekände sig till islam.

  Livet i paradiset efter döden har vi i de flesta religioner men visst kan vi plocka ihop saker och se liknelser. Vi kan också se tvärtom som exempelvis grisen Särimner som torde vara svår att pussla ihop med islam, detsamma gäller mjöden som kom från geten Heidruns spenar.

  • Undra vilka som under vikingatiden bodde i Särkland, men jag vet vilka som bor där nu…

   ”en ”särk-karl” var en toffelhjälte och särk-namn är ett namn som går i arv på kvinnosidan. Enligt Laxdalasagan, författad omkring 1200 var det skilsmässoorsak att mannen bar särk.”

   • Särk var en stor skjorta och ordet används fortfarande i en del språk och dialekter. Betydelsen kan ju också har förändras med tiden. Landet där ”grabbarna bar stora skjortor” låter lockande att tro men vi vet knappast den exakta betydelsen. Den negativa betydelsen du skriver om här kände jag inte till.

    Khazarerna var antagligen det dominerande folket i regionen norr om Kaspiska havet, vilka vikingarna handlade med i stor utsträckning. De var knappast islamiserade på den tiden och om det var var så, var det antagligen en blandtro. Perserna var antagligen konverterade till islam i ganska stor utsträckning på den tiden och med dem handlade vikingarna. Samtidigt var det många som dolde sin gamla tro och vikingarna lärde sig att smida stål, vilket sannolikt kom från perserna. Om vi skall spekulera fritt i historia likt arkeologiska institutionen i Uppsala, varför inte avhoppade persiska smeder, vilka blev vikingar?

     • Wiki lät inte riktigt trolig i sina särkbeskrivningar. Snabb googling visar på att det inte finns så mycket bevarat och avbildat att nån egentligen bör kunna säga något säkert om ärmar o längder.
      Har för mig att Isländske guiden sa något om att omanligt klädsel och beteende var skilsmässoorsak i gammal tid

     • Jag träffade en kvinna från Shetland och hon berättade och hon berättade att hennes pappa alltid kallade sin skjorta för särk. När jag vart i klädbutiker i Estland har jag sett att de kallar skjorta för särk. Betydelser kan förändras med tiden och variera från ett område till nästa. Missförstånd i de nordiska språken uppstår ofta smärre skillnader i betydelse. Kempe är på norska stor medan kämpe på svenska betyder just ”kämpe”.

  • Ungefär i denna tid började muslimer drömma om paradiset ditt man kom direkt efter en stridbar handling i guds namn.
   Oddsen är rätt goda att dom tog den tanken av vikingarna.
   Sedan förvanskas den med tiden.

   • Jag tror att dessa historier utvecklas separat från varandra. De äldre delarna av den nordiska mytologin är betydligt äldre än islam (runt Kristi födelse) och vikingafärder till islamska områden skedde knappast före 800-talet och islam utvecklades i början av 600-talet.

  • Helt riktiga kommentarer och också vad jag varit inne på. Några enstaka omvändelser är inte detsamma som en hel region.

 117. Annan ”forskning” som statens centralbank finansierar är Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne (men helt utan anknytning till Nobel och inte finansierat av hans testamente utan av skattebetalarna). Det håller ofta samma nivå.

 118. Det är ju ren opportunism. Allt fler företeelser i vårt land blir muslimska. Det är väl ett mode, som så mycket annat. Så småningom vänds uppmärksamheten åt ett annat håll men just nu är det islam som tycks intressera.

 119. Vad är det här för en ”forskare”?

  ”Här används andra forskningsmetoder än gängse teoretiska…”

  Dvs. inga metoder alls, utom fria fantasier utan vetenskapligt värde.

  ”… nått ut till många.”

  Dvs. propaganda i syfte att inplantera islam i Norden som ett föregivet ”vikinga-arv”.

  Vilken fräck bluff.

  • Man börjar med att sätta en politisk agenda. Sedan försöker man bevisa sin tes. Fake vetenskap är vad det är.

  • Vilka forskningsmetoder? Fritt fabulerande och antaganden utifrån egna önskemål eller för att gå vissa grupper tillmötes. Mycket farligt om forskningen medvetet överlag är inne på det spåret, särskilt för att förfalska en forntid för att passa nutida politiska syften.
   Man anklagar och påvisar (med rätta) nazisterna för att ha gjort detta i Tyskland. Då skall man inte göra samma sak själv.

 120. Röde Orm verkar vara lika bra fakta källa som akademikern Annika Larsson, men Frans G Bengtsson är åtminstone mer uppsåtligt roande

  • En kommentar av besökarna:

   ”Disappointed to read the first plaques claiming that the point of the museum is to denounce historical presentations of vikings that resulted from ”nationalism.” Biased perspective. Practically no detail about positive aspects of viking society. I recommend visiting a different location for rounded analysis.”

 121. Hur fan kan man vara så dum att man tror på vad en sådan här hittar på?! Skrattade högt när jag hörde denna ”nyhet” första gången. Har hon HELT missat att vikingarna hade Asatron. Oden, Tor, Tyr, Frej, Freja, Balder, Loke etc. Har den här ”forskare” eller rättare sagt lögnaren missat detta helt?! När vikingatiden startade fanns inte ens Islam!

   • Åtminstone önskar jag inte försörja hennes existens via skattemedlen och högljuds krav på avsked bör ställas. Hon kan ju predika detta för Israel istället.

  • Det var väl hon som i ngt sammanhang höll ett föredrag som kritiserades starkt. Kungen satt på första raden, om han förstod eller höll med vet han bara själv.

  • Då ställer man sig frågan…vilken kultur har INTE lånat något av andra kulturer?
   Om man nu har samma analys av t.ex. Islam så är det inte en riktig religion.
   Jag menar Muhammed lånade mycket från kristendomen och framförallt från judarna (lite ironiskt där faktiskt) som t.ex. en gud, inte äta fläskkött och fastan.
   Man undrar hur man som Ingrid kan vara totalt utan logik och sunt förnuft….ja just det då är man en vänsterextremist.

   • Hela islam är taget, saker islamisterna påstår de skapat har de bara snott under jihadsen. Islam skapar inte, det förstör.

   • Socialister är per definition idioter.
    Det sagt så är islam en av två saker:
    1. Påhittad av en pedofilisk sexmissbrukare, rövare och tillika massmördare. Han återberättade historier som uppenbarelser som t.o.m. den tidens kristna och hedningar visste att det var sagor.
    2. En falsk religion given till en pedofilisk sexmissbrukare, rövare och massmördare av djävulen under påståendet att hen är Gud och dess demoner är änglar.

    Vad man än väljer så är islam sjuk.

  • Inte mot religionen men väl mot kalifatet. Vikingarna var pragmatiker och kejsaren i Konstantinopel betalade en bra sold. Vikingarna hade redan sin bild av livet efter detta klar för sig och 72 jungfrur kunde de säkert fixa redan under livstiden om de var krigare eller handlade med slavar. Varför skjuta upp till morgondagen det du kan få idag….?

 122. Vikingarna sysslade med plundring, skövling, massmord och slavhandel så det kan ligga mycket i släktskapet med islam. Jag skulle inte förkasta tanken helt.

  • Hmmm… Miklagård var den ortodoxa kyrkans huvudsäte. Så de vikingar som var där blev till slut så påverkade att idag är hela den ryska kyrkan ortodox.

 123. Vad skall man säga om Aftonbladet, denna skitblaska trampar återigen i klaveret, och ingen bryr sig. Själva tror dom att de är seriösa, eller vet dom att de ljuger frekvent? Att Uppsala Universitet ägnar sig åt kvasivetenskap är häpnadsväckande, riktigt skadligt för trovärdigheten.

 124. Det är så extremt korkat att det inte finns ord. Vet inte kärringen om att även kristna araber kallar gud för ahlla. Hennes logik är eftersom man hittat sidenkläder i vikingagravar är de muslimer. För att i det muslimska paradiset får man sidenkläder. Hon påstår att självaste Oden antagligen var muslim. Det här är ett resultat av Alice Bah Kunkes kulturrevolution. Alla svenskar är egentligen muslimer. Därför ska vi vara glada att en islamistiska intelligensian tar över sverige. Fy fan.

 125. ”Lövenregeringen bygger det nya Sverige”
  Vänsterregeringen har skapat ett Sverige där polisstationer sprängs (Helsingborgs) är det nya Sverige som ska ge plats för minareter i stället för polisstationer!?

 126. Det här feministiska påhittet är så genomskinligt, att inbilla oss om, att våra äldsta förfäder var muslimer, dessa kärringars nya lära är ju Islam!
  Se hur sossarna har indoktrinerat svenska folket med sin Fascistpolitik som vanliga sossen inte kan inse själv, utan måste få mental hjälp för att friskna till!

 127. Märkligt att kommunister, socialister och akademiker har omfamnat denna religion som sin, när Karl Marx fastslog med sin numera legendariska tes att ”-Religion är opium för folket”

  • Nei, de har ikke omfavnet det, det er bare ett middel i en helt annen agenda. Som de sier, målet helliger middelet.

 128. Inte första gången Uppsala universitet gör bort sig. Minnens Eva Lundgren.
  Men hur är det med Lund? I gårdagens program påstods att kvinnor är intellektuellt överlägsna män. Det är helt fel och bygger inte på den samlade neurovetenskapen.

  Att mannens hjärna tar längre tid att utvecklas beror på tillväxten av vitsubstans särskilt i bakre delar, hjässloben framför allt. Rumsligt tänkande och en mängd matematiska och mekaniska färdigheter är beroende av de här delarna.

  Exempelvis logik och abstrakt tänkande som krävs inom exempelvis fysik och programmering kräver kognitiv förmåga på sk level two enligt Jensen och senare forskning. Level I inbegriper enklare minnes- och språkförmågor som i princip utvecklas färdigt i 12-årsåldern.

  Lundapsykologen borde ha nämnt detta. Likaså sånt som att killar i högstadieåldern uttrycker sig mer kortfattat vilket deras kvinnliga lärare tar till intäkt för att ge dem sämre betyg i Svenska o Engelska.

 129. Endast detta lilla patetiska försök att manipulera svenska folket in i en Islamistisk Stat säger allt. Att Aftonbladet säljer en enda tidning är en gåta.

 130. Aftonbladet och resten av systemmedia är propagandaverktyg för finans-oligarkerna, det borde vara uppenbart för alla vid det här laget. SVT kontrar folkets protest med att tvinga folket att betala för Globalist-propagandan via skattesedeln.

  Informationskriget pågår för fullt, det är därför man försöker stignatisera och censurera alternativ media, som står i vägen för avskaffandet av folkmakten. Allt tyder på att globalistkontrollerad media vill få oss att resignera och acceptera Islam. Man använder Islam som verktyg eftersom Islam effektivast river ner samhällen, så att globalisterna ”tvingas” ta kontrollen över våra liv. Islam hjälper också till att sudda ut känslan av en nation och det är ju perfekt i deras strävan att införa en Världsregering, styrd av FN och kontrollerad av en liten klick, icke-folkvalda, finans-oligarker.

 131. Bra jobbat – men typiskt för svensk media – dimridåer och fake new som vanligt, och vad gäller Universitet som är förfallet lika stort där som i den svenska skolan

 132. När man gjorde en utgrävning av en vikingaborg på en ö i Vänern gjorde man ett fantastiskt intressant fynd. En Buddha staty av elfenben som var antik redan på vikingatiden. Enda slutsatsen man gjorde då var att vikingarna färdats mycket längre bort än man tidigare hade föreställt sig. Bortanför Indien till och med.. Ingen drog slutsatsen att vikingarna måste ha varit buddhister av någon anledning. Men här med ett trasigt slumpmässigt mönster som någon har broderat faller allt tydligen på plats..

  • Nu vill man ju så gärna övertyga det svenska folket om att vi faktiskt har ett Islamsk kulturarv, att man inte ens drar sig för att ljuga ihop en historia och medvetet försöka förfalska betydelsen av fornfynd.

   • Kulturell appropriasjon og ennu værre, historieforfalskning ville blitt møtt med vold og hat om det hadde gått andre veien. Nå trekker man bare på axlene og sier pytt pytt og insinuerer at man fortsatt har kredibilitet.

   • Otroligt att man kan få till en sådan otrovärdig slutsats av en broderad tygbit. Helt klart en förvanskning av verkligheten som borde ge henne sparken.

    • Där man enligt bilderna dessutom behöver lägga till bitar som breddar bandet på just den punkten för att rymma alla bokstäver som behövs för texten hon vill se där…..

  • Buddhastatyn var i sig ett värdefullt föremål och kan ha kommit hit genom handel, vandrat genom många händer. Också ett byte vid en plundring.

   • Tror inte alls att det var ett speciellt värdefullt föremål på den tiden. Mest troligt en bytesgåva av folket där som man stötte på. Det är klart att ett så äventyrligt folk som trodde mest på ödets väg försökte ta sig så långt som möjligt och upptäcka nya världar.

 133. Forskaren ville så gärna få in Islam i den svenska kulturhistoria. Att ett av det mest typiskt nordiska vi har, vikingarna skulle vara influerade av Islam hade varit det perfekta PK-argumentet. Nu får Annika Larsson stå där med skammen. Pinsamt minst sagt.

  • Forskarinnan Tror Att Om Hon Är Snäll Mot muslimerna Så Skär Dom Försiktigt När Dom Skär Halsarna Av Oss Som Ses Av Dom Som Otrogna !!!!!

 134. Är vi där nu igen, där nazisterna grävde i den nordiska mytologin efter sina ARISKA rötter?
  Är detta en parallell till att få oss tro att Norden egentligen tillhör ISLAM och att pågående invasion ifrån MENA-regionen ska ses som att de rättmätiga invånarna nu återvänder till sina rötter??
  Kanske detta bara är ett nytt utspel av PK-världen för att legalisera sin totalhavererade invandring- och flyktingpolitik???

  • Jag tror som du men jag tror människan AL är aningslös om detta. Hon är så PK att ser hon något som liknar ordet ”Allah”(fast jag förstod då inte vilken skrift hon är ute efter, inte är det arabisk skrift i alla fall) och blir då yr av glädje över att vara ”först” med sin upptäckt. Tänker kanske också att med denna upptäckt skall ”de nya svenskarna” känna sig som hemma”. Men det är en farlig väg att vandra eftersom det enligt islam är så att ett område som varit islamskt(t.ex. Spanien) förblir islamskt, oavsett erövring. Eller är hon en medveten förtrupp?
   Hon har säkert ingen aaaaning om nazisternas ”insatser” för att hitta ariernas urhem men som arkeolog borde hon känna till deras undersökning(?) av Bohusläns hällristningar t.ex.
   Hon verkar inte heller kunna något om textiler och bandvävning. På grund av textilens konstruktion utvecklas oberoende av varandra samma mönster på klotet. Det här mönstret har jag sett lite överallt och ingenting att bygga en ny historieskrivning kring.
   Hennes konstruerande för att få till önskad text ger mig associationer till Marjasins klipplek med sina fakturor.

 135. Varför skulle muslimer och romer ha byggt något i kalla norden? Nog mer rätt att vikingar byggde Konstantinopel och New York.

 136. Det här är ett genomforskat område, och Uppsala Universitet borde ha tagit avstånd
  från Annika Lassons fria fantasier, innan de spreds.

  Det är helt klart att det här skadar universitetets rykte, Hennes svar vittnar också med all tydlighet om hennes moderna, totalt sorglösa och osolidariska inställning till sitt lärosäte. Det mesta idag är ”pseudo” – pseudoforskning, pseudoflyktingar etc. i
  all oändlighet.
  Inom en sund institution diskuterar man sådana här ”kreativa” pseudoide’er inom institutionen. Kan man dessutom inte arabiska i någon högre grad, ser man till att få
  en möjlighet till ett expertutlåtande från det hållet.
  Ett utlåtande, likt Stefhennie Mulders, hade hon säkerligen kunnat få inom ramen för universitetets samlade kompetens. Då hade hon kunnat spara på Riksbankens pengar och sin egen tid på onödig kommunikation.

 137. Dette måtte vel alle skjønne var tull helt fra starten av. Hvis vikingene hadde tilbedt sata…n…jeg mener måneguden Allan, så hadde vi vel visst det for lenge siden. Det hadde vel neppe vært noen hemmelighet og hadde gitt seg til kjenne andre steder enn bare på en liten bit av ett textil.
  Dette er vel bare nok ett forsøk på å undergrave vår kultur, identitet og historie. Hvorfor rasister og ideologisk drevne sjarlatanner fortsatt får beholder stillingen er ett under. Ja eller for å klargjøre, det ville vært ett under i en normal verden. Men vi lever alle i en kvasivirkelighet som promoteres av våre politikere, så det er faktisk ikke rart i det hele tatt. Forventet er ett bedre ord.

 138. Hvis det virkelig var slik at Sverige hadde en islamsk kulturarv som landet siden har forkastet, så må dette være et argument mot innføring av islam i dag. For hvorfor skulle forfedrene forkaste noe som er godt?

  Har Aftonbladet begynt å bli islamofobiske? En eller annen antirasist burde kanskje ringe arbeidsgiveren til denne Annika Larsson og fortelle ham at han har en medarbeider som driver med hatprat.

 139. Det verkar som att denna kvinna är ute efter främja Islam. Hennes eventuella band till Islam och muslimer borde granskas. Gift/sambo, särbo, flickvän-relation till en muslim?

 140. Hon är förmodligen Moderat – dom har för vana att fara fram med sanningen lite hur som helst. I sann Globalist anda. Skrapar man lite på ytan till den där finansieringen hittar man säkert Soros eller Clintonfoundation…skulle inte förvåna mig…

 141. Ett önsketänk, man är så desperat att binda allt som rör islam med västvärlden för att upphöja dess ideologi med fabricerad fakta. Jag tror inte ett dugg på modern forskning .

 142. PK-patrasket skyr inga medel för att misskreditera Sverige och svenskarnas historia, detta är bare en liten del av det hela, man tar till nya grepp hela tiden så att inte den proppmätte och politiskt hjärntvättade svensken ska vakna, märk väl att när man inte i sakpolitiken kan angripa SD eller svensken som orkar tänka, så går man också nu enbart till personangrepp på så många som möjligt i SD, för nu kan man inte längre angripa dom i sakpolitiken då dom hycklande moderaterna plankat SD:s program. Detta med vikingarna är bara en liten del av det hela, PK-patraskets frustration vet inga gränser, men än så länge har bara ca 20 % av svenskarna fattningsförmåga, resterande 80% av valmanskåren är fortfarande korkskallar som varken vill se eller höra sanningen, när PK-patrasket med hjälp av dom mediala drängarna nu vill förvanska vår historia är måttet rågat.
  ISLAM OCH PK-PATRASK UT UR VÅRT SVENSKA SVERIGE !

 143. De förnekar sig aldrig genus och PK maffian nu är de på det allra heligaste/svenskaste med sin historieförvridning..

 144. Det verkar fungera precis som religion där kristna i Syd Amerika ser Jesus i en Tortilla. PK-arkeologi där politiskt dagens politiska agenda ”upptäcks” i fynd från forntiden genom PK-önsketänkande/-tolkning.

 145. Jag förvånas inte ett dugg av att våra så kallade forskare är helt inkompetenta, de är utbildade i den kravlösa kommunistiska flumskolan som är skapad av socialdemokraterna.
  Kompetensen inom skolan har avvecklats ända sedan 60-talet av socialdemokraterna.

 146. Nya vetenskapliga rön gör gällande att Vikingarnas f.d trälar/slavar är dem som förökat sig med afrikansk hastighet och är numera de som styr och ställer i Sverige genom organisationer som Socialdemokraterna och andra partier till vänster.

 147. Många lögner får man läsa om man
  vill , tur att det är valfritt
  det jävliga är att det finns dumhuen
  som tror på skitet !

 148. Svenskhatarna finns överallt i Sverige: I riksdagen, i mediavärlden, på myndigheter, och nu i forskarvärlden. I många fall tror jag att det är ett självhat, för att de inser hur de förstört landet, och nu utövar de masochism för att ”rena sig”.

 149. Men att hela europa var asa-dyrkare (källa behövs), Oden, Wotan osv och att medelhavet var ett europeiskt innanhav fram till Roms delning får man inte ens tänka på

 150. ännu en svensk kvinna som är förälskad i nysvenska unga pojkar.. tja gör att för att få till det legalt .. .. alltså jag orkar bara inte med det..

  • Är det så att Svenska män har låtit sig avmaskuliniseras så totalt av Svenska (feministiska) kvinnor att kvinnorna nu måste se sig om för att finna ”riktiga män”?

 151. Låt SVT veta vad ni tycker om det. Skriv inte bara här!
  Skicka mail till [email protected]

  Jag skickade följande:
  ”Hej,

  Ser att ni idag
  publicerat en väldigt omtalad ”nyhet” om att Annika Larsson på Uppsala
  Universitet har ”nya rön om islaminfluenser hos vikingarna”.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/vikingar-bar-arabiska-tecken

  Dessa
  ”nyheter” har efter att de publicerades för några dagar sedan
  fullständigt grusats av internationella experter, och utländsk media har
  därefter gått ut med ursäkt och dementier för att man initialt kommit
  med ”nyheter” som visade sig vara fabricerade falska ”nyheter”.

  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/allah-viking-burial-fabrics-false-kufic-inscription-clothes-name-woven-myth-islam-uppsala-sweden-a8003881.html

  Det
  är också helt i strid med all tidigare forskning och kommer nu
  förhoppningsvis leda till granskning av hela denna påhittade
  ”forskning”, som även Annika själv svajar på om man läser intervjuer med
  henne. Vad hennes egen agenda för att göra detta är, det är en helt
  separat fråga.

  Därför vore det bra om SVT inte bidrog till
  att sprida desinformation och påhittade forsknings”resultat” som i
  längden enbart kommer att förstöra ryktet för Uppsala Universitet.

  Tacksam
  om ni kunde korrigera artikeln, helst ta bort den, eller om inte annat
  så informera om att den inte är trolig utan mer ett fantiserande av
  Annika Larsson.

  övriga länkar som tar upp detta:
  https://samnytt.se/forskare-om-vikingatidens-allah-band-hon-maste-ha-fantiserat-ihop-saker/

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4989382/Viking-textile-no-Arabic-slams-expert.html

  Med vänliga hälsningar”

 152. Det blir allt tydligare att Sverige glider i riktning mot en PK enåsiktsstat. Denna fejkade ”kvalitetsnyhet” som exponerades flitigt i ”kvalité ljugmedia” är ett tydligt exempel på denna trend.

  • Jo… och när den politiska PK-agendan från ”ovan” är att svensk kultur är ett skällsord borde var svensk värd namnet reagera..

  • Ja. I Nordens mest professionella landet, Sverige!

   Va fan håller Ni på med?

   Slæng de idioterna åt sidan, innan de førstør Sverige mer æn någon yttre fiende någonsin skulde kunna!

 153. Min gamla farmor som bodde i gamla Västergötland nära Arns hemvist, hade ofta en schal runt håret. Undrar om det var en burkakvarleva från när muslimerna påverkade vikingarna?

 154. Jag kollade människan på nätet. Hon är utbildad TEXTILINGENJÖR och TEXTILARKEOLOG!!!! Då borde hon ju vara välbekant med textila mönster i samband med vävning.

  • Jo.. och själv är jag också rätt bra på att spå i teblad.. får alltid det svar jag vill ha.. förutom när jagvill ha rätt vinnare på V75…

  • Måhända hon snart tar hucklet på. Hoppas bara hon drar ner det rejält så vi slipper ifrån hennes suspekta forskning..

  • …snarare verkar hon vara ”TEXTINGENJÖR” med sina huvudlösa kvasiarkeologiska fabricerade mångkulturelltislamkramandeanpassade forskningsresultat..

  • Värre än så: de hatar honom, för att han med sin koncilianta lära desarmerade deras förväntningar på den kommande världserövraren.

 155. Oj!!!!
  Efter mitt brev för en timme sedan (se nedan som jag klippt in) så har SVT svarat och ändrat i artikeln..
  ”Hej!

  Vi har nu uppdaterat texten med kritiken från Stephannie Mulder.

  Med vänlig hälsning /SVT Uppsala”

  I och för sig rätt lam korrigering och nämner i texten om kritiken mot detta, men låter Annika ha sista ordet att ”tecknet visst betyder Allah”… suck…

  Men… hade inte väntat ett så snabbt svar… En sådan ändring är ju en klar förbättring från att enbart ignorera.. Med det här tempot kanske (S)(V)T är en normal nyhetsförmedlare om sisådär 250-300 år…

  SVT-arikeln uppdaterad:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/vikingar-bar-arabiska-tecken

  • Bra gjort, du är inte ensam om att ha kontaktat SVT om detta. Bra att du fick svar och att de ändrade i artikeln. Säger en del om SVT då det krävs påpekanden för att de i alla fall ska ge sken av saklighet, och ändringen var ju också ganska lam får man säga.

 156. I Sverige finns inga gränser för vilka metoder man väljer, för att kunna stoppa in lilla Mohammed i vår historia. Integrationen kräver: han måste kunna känna sig som en lika fullvärdig svensk som du och jag. Trots att dialekter och mycket annat avviker från de flesta riktiga svenskars.
  Åtgärderna för att få en fungerande integration tar sig en alltmer horribel form.
  Här skämmer faktiskt politiker och deras vapendragare ut sig rejält.
  Särskilt nu med det österrikiska havet så nära inpå.

 157. Av någon anledning har mitt brev till SVT, där jag påtalade det oriktiga i artikeln, blivit ”REPORTED AS SPAM”!??
  Förstår inte hur moderatorn tänkt!??

  Jag skrev att istället för att sitta här och skriva, att fler skulle skriva till SVT och berätta vad ni tycker.
  Mail: [email protected]
  [email protected]

  Här är mitt mail, som de svarade på inom en timme och faktiskt korrigerade artikeln:

  ”Hej,

  Ser att ni idag publicerat en väldigt omtalad ”nyhet” om att Annika Larsson på Uppsala Universitet har ”nya rön om islaminfluenser hos vikingarna”.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/vikingar-bar-arabiska-tecken

  Dessa ”nyheter” har efter att de publicerades för några dagar sedan fullständigt grusats av internationella experter, och utländsk media har därefter gått ut med ursäkt och dementier för att man initialt kommit med ”nyheter” som visade sig vara fabricerade falska ”nyheter”.

  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/allah-viking-burial-fabrics-false-kufic-inscription-clothes-name-woven-myth-islam-uppsala-sweden-a8003881.html

  Det är också helt i strid med all tidigare forskning och kommer nu förhoppningsvis leda till granskning av hela denna påhittade ”forskning”, som även Annika själv svajar på om man läser intervjuer med henne. Vad hennes egen agenda för att göra detta är, det är en helt separat fråga.

  Därför vore det bra om SVT inte bidrog till att sprida desinformation och påhittade forsknings”resultat” som i längden enbart kommer att förstöra ryktet för Uppsala Universitet.

  Tacksam om ni kunde korrigera artikeln, helst ta bort den, eller om inte annat så informera om att den inte är trolig utan mer ett fantiserande av Annika Larsson.

  övriga länkar som tar upp detta:
  https://samnytt.se/forskare-om-vikingatidens-allah-band-hon-maste-ha-fantiserat-ihop-saker/

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4989382/Viking-textile-no-Arabic-slams-expert.html

  Med vänliga hälsningar ”

   • Jag skrev det här nedanför i en kommentar, men hon var väldigt fåordig:
    ”Hej,
    Vi har nu uppdaterat texten med kritiken från Stephannie Mulder.

    Med vänlig hälsning /SVT Uppsala”

    Och man ser ju hur de bara lagt till i artikeln att det finns invändningar på ”forskarens” fantasier..
    De låter de bisarra slutsatserna stå kvar att vikingar skulle gillat islam och paradiset etc på grund av det… helt sjukt!

  • Her bommer du totalt, de røde er seg selv like. Dette er reinspikka
   kultur-marxisme. Da må du over på den røde siden. Himmler hadde stor kjærlighet for det Nordiske, imotsettning til den kultur-marxistiske drittkjerringen som forsøker å forringe vår stolte Nordiske historie til en form for avkroks arabisk ørken kultur…

 158. Jorå, rätt var det är hittar man nog ordet Jesus inristat i en stentavla daterad till 800 år före Kristus. Forska på, historien får skriva om.

 159. Uppsala Universitet drar genom fröken Larssons fabulerande skam över sig själva och beställaren, pösmunken Riksbanken som utsett sig själva att dela ut Nobelpriset i ekonomi.

 160. Forskaren bakom projektet, som finansieras av Riksbanken, verkar dock vara glad över att ha nått ut “till många”

  Men Herregud är hon Josef Goebbels reincarnated!

 161. Ähä, storm i ett vattenglas. Har ni inte läst Frans G. Bengtssons ”Röde Orm” ? När vikingarna tog tjänst hos härskaren av Almansur i Al-Andalus och stred som legionär så tillbad de Allah, mest för att det var bäst att ta seden dit man kommer. Okej bara en roman men faktum är att vad vikingarna egentligen , eller rättare sagt, hur de tillbad asagudarna har forskarna egentligen ingen aning om. Varför enbart tillbedja asagudarna när man kan slänga in en gud till. Ta det säkra före det osäkra 🙂

  Att vikingarna tog tillbaka mycket från den muslimska världen, varor etc det är dock allmänt känt. Inte så konstigt med tanke på detta:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Varangian_Guard

 162. Såg ni nyhetsinslaget i TV1 för en stund sedan? ’Forskaren’ fortsätter med ett stort leende påstå att vikingaflickan somnat in i tron på Allahs paradis… det visades två rekonstruerade textilband – överst ett blått med ’arabiska’ tecken – men därunder ett rött med två svastika!!! Har ’forskningen’ alltså bevisat att vikingaflickan var nazist???

  • SVT fortsätter att föra fram fabricerad forskning när de vet att den internationella stormen mot dessa resultat precis har nått orkannivåer.
   Det är inte klokt!!

 163. Sajten Allmogen har publicerat en sammanställning som visar att Annika Larsson lagt till delar av mönstret och dessutom spegelvänt det för att skapa intrycket av att den arabiske gudens namn syns bland rutorna.
  ”Man använde fantasin och hittade på, helt enkelt. Och utelämnar denna lilla detalj från pressmeddelandet”, sammanfattar skribenten Daniel Sjöberg på Allmogen.
  https://allmogen.org/allah-vikingatida-tygband-birka/

 164. Och nästa vecka slår Janne Josefsson hål på lögnerna om att ”vi skickar barn i döden” när vi skickar tillbaks illegala till Afghanistan. UG på onsdag är ett måste!
  Då kan vi även vinka adjö till varenda ”strejkande” illegala ”barn”.
  Jag ska lägga champagnen på kylning redan idag.

  • De obildade tafsande våldgästerna saluförs precis som mult elexir bra för allt från pensions tillväxt till hår utväxt.
   MSM/politiker. Vår tids Kvacksalvare!

  • Tack för länken. Man önskar ju att denna artikel skrevs även på svenska och nådde ut till den stora majoriteten. Hon har verkligen vridit till allt i det längsta. Hittat på att bandet med tecknen på skulle ha varit dubbelt så brett, att tecknen skulle ha sett ut på ett visst sätt på den del som saknas, och att vikingar gärna skrev i form av rebusar som man till och med behövde spegelvända för att kunna tyda…
   Om det är rena fantasier som svenska forskare ska syssla med så kan vi lika gärna vara utan dem.

    • Fler som lagt ner sina Svenskspråkiga avdelningar eftersom ”alla” Svenskar ändå pratar Engelska obehindrat. Sedan inser väl dom flesta här att RT inte är nyheter utan statlig propagandakanal som tom är mer färgad än SVT

 165. Islam är ett stort kalas för kritiker att finna inte bara en o annan fel i. Massa fel finner den som söker. Och den erövringsideologin är så hopplöst enkelt att bevisa som olämplig för väst. Man tycker att det är bara för skumt med politik och media som gullar för den.

  Förljugenheten kallar oss bl.a. för islamofober he he he. Förljugenheten som förstås ej kan kalla andra för demokratifober och demokratifiender. Och lätt att kalla oss för massa när förljugna slipper ärliga debatten. Men, och självklart kommer ej förljugenhet, och inget ont kunna bli slutsegrare.

  Och vist är det det bara för gott att veta att man är förljugenhetens överman. Så klart man är he he. Det är förstås inte trevligt med pågående ondskan. Men gott och skönt är det ändå att veta att förljugna tvingas vara fega möss. Det är gott är det att veta att förljugna tvingas vara fega möss.

  Förljugna har inget att hämta från ärliga människor som har sunt förnuft att säga. Ärliga människor som kan bevisa för de förljugna vad de står för.

 166. AAAAHAHAHAHA, HAAAAHAAHAHAHAHA, MAAAAAAAAHHAHAHAHA

  Nu är det bara och invänta att någon bekant tar upp det här som argument till att islam hör hemma här i Norden.

  Precis som det där ”vanligaste namnet på en våldtäktsman är faktiskt Andreas”…
  -Men inte om man viktar det.

 167. Modern svensk PK-vetenskap är den tillrättalagda vetenskapen där endast fantasin sätter gränsen för vilka häpnadsväckande forskningsresultat som flosklas ihop…
  Källa: Valfri runsten

 168. Syftet tillåter medlen,, allt för allah, allt för att försöka knyta ihop islam med svensk historia.
  Akademin förfaller i sverige, tyckanden och åsikter går före riktig forskning, precis som i en arabstat..

 169. Hörde nyss på P1 att allt fler kritiserar A Larsson ’upptäckt’ (ännu inget publ. på hemsidan).
  Det påpekades bland annat att inga andra forskare bekräftat resultatet före ’världsnyheten’ basunerades ut.
  M.a.o. hon var för ivrig att ’bevisa’ att vi redan på vikingatiden minsann inte var negativa till all den bedrövelse islamiseringen medför! Globalist-agent?

  https://allmogen.org/allah-vikingatida-tygband-birka/

  ”Larsson’s ”discovery” is predicated on unfounded extensions of pattern, not on existing pattern.”
  https://stringgeek.blogspot.se/2017/10/viking-age-tablet-weaving-kufic-or-not.html?m=1

  • Annika Larsson meddelar själv att fler detaljer ”kommer senare”. Senare? Den utställning som hon skall ha om fyndet med inbjudna arabiska ambassadörer och affärsfolk och som skall vara översatt till arabiska skall alltså först genomföras? Är det så här Uppsala Universitet och Riksbankens jubileumsfond behandlar arkeologisk forskning?? Man gör som man tycker och vill, som Fatemeh Khavari själv uttryckte sig?

   • Tänk om alla forskare jobbade på det viset – först publicera och sen forska. . vidare.
    De arabiska ambassadörerna kommer att få belägg för det de säkert redan anser – att svenskar är korkade.

 170. En högst rimlig tolkning vore att vikingarna tyckte att det var ett coolt mönster, de uppfattade det nog inte som en skrift, de visste alltså inte innebörden i skriften. Att en del spegelvänts borodde antagligen på att man ville skapa en symmetri i mönstret.

  • Och jag har efter noggranna studier genustolkat den gamla bönen från kyrkor och kloster ”A furore Normannorum libera nos, Domine” , en bön vilken enligt den moderna fantasivetenskapen egentligen betyder ”För Allahmännens raseri, bevare oss, milde herre Gud!”.

 171. Om det är Islam som är vår förfader så ska detta ju höjas till skyarna och bejakas.
  Men om det å andra sidan är hedendom så ska det raderas och de politiskt korrekta historieböckerna revideras.
  Lille mumlande Morgan J vill nu förbjuda runstenar eftersom de kan innehålla symboler som dagens vänster anser stötande och rasistiska. Bra jobbat Morgan, då försvinner rasismen från världen

 172. På den här sidan
  https://allmogen.org/allah-vikingatida-tygband-birka/
  är en bild som visar en längre sekvens av bandet med ett antal sektioner. I varje sektion finns en figur och dess spegelbild.
  Direkt till höger om A Larssons utvalda sektion kan man också välja att tyda figurerna som två ’dansande’ [email protected]
  Betyder det då att vikingarna redan på den tiden fascinerades av fascism och jitterbugg ; ) ?
  A Larsson får allt se till att ’tyda’ de andra sektionerna också – annars får hon pudla!

  • ”A Larsson får allt se till att ’tyda’ de andra sektionerna också..”
   Jisses.. då är risken stor att hon kommer fram till att det var Allahvikingarna som kristnade de asfulla asarna i moder Sveas rike…

   • Haha, ja! Fast det finns ju teorier om att asasrna kom nerifrån de trakterna (Asov vid Svarta Havet) via de ryska floderna.

    • Jo.. finns otaliga förvirrade amatörhistoriker med mer eller mindre vansinniga teorier… men tämligen sorgligt är det när en ”forskare” från Uppsala universitet tycks sitta och tyda tecken under pågående LSD rus och sen kalla det hon ”sett” för vetenskapliga studier…

 173. Att A Larsson hellre skulle forska i textilier från muslimska områden är uppenbart men kalla lögner för alternativ forskning och få ersättning är en skandal.
  Fast alla lögner som gynnar pk Sverige är ju sanktionerade av pappa staten eller mer korrekt henhelvetet på jorden.

 174. Bevis är många hälsar Uppsala Universitet, för vi har även bandinspelningar där man klart kan konstatera att Vikingarna pratade på arabiska! Där fick Ni tvivlare, som inte tror att vi PK alltid har rätt, haha!

  • Och då sade Ragnar Lodbrok ilsket med mjödet droppande ur det vildvuxna skägget.. ”Abbla habbla blabbla blubbla blabb blupp” .. sen for han i Västerled och hamnade i en ormgrop…
   Källa: Okänd runsten i Särkland

 175. Islams gud är även ”vår gud”
  Om ni brydde er att ta reda på fakta så ser ni att Islam är en annan inriktning av gudatro
  Det är samma profeter (förutom islams ”Gudprofet” Mohamed
  Även Jesus finns med i Koranen men erkänns inte som guds son men som en profet
  Islam ser Bibeln som ”guds kladd innan han skrev den rätta (med hjälp av Mohamed som inte kunde skriva??!!
  Men eftersom gud då är ofelbar så kan Bibeln inte vara en ”kladd” (som ofelbar gör man ju rätt från början!?)
  Alla böcker i gamla testamentet är ju skrivna av profeter som talade med gud
  Visst är religion sjukt och lustigt!

  • Jo.. visst är religion lustigt .. förutom då den allsmäktiga guden med olika namn som är totalt humorbefriad… till skillnad mot asagudarna våra som hade humor så det förslog…

   • Lek med tanken att Gud faktiskt finns!!!!!
    Om så är så har han gett oss:
    Fantasi, konsten att älska, måla, spela instrument, tillverka alkohol och uppfinna saker som förbättrar vår tillvaro samt att även riva ner vår tillvaro!
    Så han har humor han är god och även ond!
    Asagudarna: även de var grymma
    Allt detta finns på grund av det första (fantasin) ”gudarna” (oavsett om du tror på en eller fler) gett oss så krigar, du älskar, du skrattar du

 176. O SVT fortsätter pusha sin favorit A. Larsson nu i Sverige Idag där hon får påstå vad hon vill. Trots att hon är utskälld, förnekad och utskrattad av alla från akademiska historiker till reenactment nerdar. Dom historiska frågorna har visst fått en egen Arnstad för PK Sverige, någon som får visa upp hur fria fantasier som helst utan kommentar från seriösa forskare

  • Har man väl kvitterat ut sin PK-licens får man kläcka ur sig vilka spritt språngande galenskaper som helst oemotsagd..

 177. Om jag vrider och vänder och klipper och fixar och klistrar till av textilbandet ovan får jag mycket lätt till ett hakkors! Men det var väl inte meningen?

  • Om du följer lite länkar o ser bilder på hela bandet så finns där bland många andra geometriska mönster former just hakkors. Man kan även se att man måste bredda bandet till dubbla bredden och lägga till former som inte finns för att kunna skapa det som ”forskaren” Anna Larsson inbillar sig.

   Hittade fö en länk till en tidigare incident med hennes konstruktioner på alternalivs historiska forum där hon inte vill diskutera sina ideer med kompetenta människor och inte tål att hennes ”sanningar” ifrågasättas. Beteende mönstret känns igen

  • I ett hastigt tv-nyhetsinslag i veckan visades en ’rekonstruktion’ av ett blått band med det påstådda allah-namnet, och under det ett ytterligare rött band med flera svastikor – alltså var vikingarna nazister, vilket härmed var bevisat!!!

  • Ingen anka det är blatant dålig vetenskap med stor publicitet pga PK vänligt innehåll och ett exempel på sådant som inte ska passera utan kritik av ansvariga

   • Om hon verkligen ska övertyga någon måste hon givetvis redovisa alla andra tänkbara lösningar, och varför de inte ska vara lika troliga.

    En märklighet är att en av krumelurerna är väldigt likt ett alldeles vanlig ”a”, samt att det finns några hakkors i sammanhanget. Men det har inte kommenterats.

    • Så kan man lägga till att vävtekniken inte gör det möjligt med några vidgningar utan ett band av den här typen har ett fixt antal varptrådar från början till slut. Det mönster som syns är sådant det varit.
     Men det är tydligen inte första gången den här damen utnyttjar sitt yrke för politisk aktivism med absurda resultat. Hennes utställning på Uppsala museum(?) av en kvinnodräkt blev utskrattad av alla med mer historisk/praktisk kunskap om dräkt än PK iver. Ser illa ut för seriositeten på Annika Larssons institution som låter henne hållas med sina ovetenskapliga påhitt

  • Skäll inte på Annika, hon vårdar nysvensk PK-historia…
   Och nu vet vi att vikingarna.. på alla fyra, iklädd särk, blotade och bad ”Oden Akbar”… något som vi annars aldrig i vår vildaste fantasi hade kommit på utan hennes forskning…

 178. Ännu sensation blir det när en sån forskare hittar en tygbit i diket – detta visar tydligt att vikingar bar sljöja! ; )
  Kalle Blomqvist & Co från universitetet

 179. Ett tygband från Birka? Sannolikt ett missförstånd, det är nog från en Burka… När nu till stor skam Astrid Lindgrens böcker rensas ut ur svenska sagosamlingar föreslår jag att Annika tar över med att skriva tidsenliga sagor, till exempel om ”Ali Baba och Vikingarna”! Hennes fantasi räcker gott och väl för det.

 180. Kopplingar till araber och vikingar finns dock. Vikingar åkte ner till Konstantinopel och stred mot de muslimska araberna och senare turkarna. De kallades väringar och var bl a den kristne kejsarens egna livgarde. Bara det bästa var gott nog. Tyvärr gick det ju som det gick och idag knappt något spår kvar. En historisk varning vad som kan bli en verklighet även här en dag…

 181. Om tecknen är luddiga är det lätt att hitta det man vill. Men sånt duger inte. Hon måste visa att det hon påstår är den riktiga lösningen.

  För övrigt figurerar hakkors i sammanhanget. Men de har hon inte kommenterat. Man ser dem synnerligen tydligt i ett av fotona i den amerikanska artikeln, men man måste då bläddra ner en bit i texten.

 182. För det första stavas det ”Allahu” så inte många rätt där inte. Tragiskt med Svensk media som aldrig rättar sina misstag. För de andra om man tar bokstäver lite här o där som ej sitter i följd kan man bilda vilket ord man vill. För de tredje även om det hade stått Allah eller Allahu vilket det väldigt tydligt ej gör så kan man aldrig påstå att alla vikingarna där skulle ha dyrkat islam när de i själva verket mördade muslimer och Araber. Frågan är om det på denna arabiskt översatta utställningen fortfarande kommer stå Allah på arbandet och att vikingarna dyrkade islam? För de fjärde vem fan läser kalifatbladet (aftonbladet) eller Svenskhatarpressen (Expressen) som ständigt glorifierar islamiseringen och de enorma samhällsproblem den skapar genom denna massinvandring av ekonomiska jihadistiska muslimska skäggbarn som väller in för varje dag som går. Ju mer muslimer denna diktatoriska regering släpper in ju mer våld och elände kommer dem utsätta oss för och ju mer terrordåd kommer vi att ha. Det kan aldrig klassas som rasism, fremlingsfientlighet eller islamofobi när man pratar om fakta och statistik eftersom de ej har med åsikter att göra, de bekräftar bara verkligheten, realism heter de och ingenting annat.

 183. Tusen tack för det hästjobb ni gör på denna sida med att sätta dit PK media och skriva om dennriktiga faktan och verklighetens Sverige bland annat. Tack för denna artikell, de är nu även klart att denna upptäckt inte har några som helst muslimska band villket alla som är de minsta insatt i historia redan förstod. Men om vi leker med tanken att denna stenkastande Kalifatälskande islamist professor hade upptäkt ett arband med ordet ”allah” hade då inte personen varit muslim och ej Viking? För en Viking är Viking en Muslim är Muslim, en Kristen är Kristen!! Eller finns det även Kristna Muslimer hahaha att en historie professor ej vet den skillnaden säger ju allt om dennes intelligens och kompetens. Sen är det så djupt tragiskt hur Svensk media blivit, att dem till o med ej kan stå för när de har så uppenbart fel, beklagligt. Skönt att jag slutade läsa PK media för över 6 år sedan.

 184. Långt innan denna upptäckt tog dem ett beslut om att ha en vikingagravs utställning som dessutom ska vara översatt på arabiska och vips kort där efter så hittar en av de ansvariga för utställningen ”forskaren” mirakulöst ett armband där det står ”allah” på. Ja även fast hon klipp och klistrat ihop ordet själv och vips så såg arbandet helt annorlunda ut och innehöll ett ord som ej var där från början. Man blir djupt orad av vad som försegår i Sverige idag. Hon tycker desutom att de är helt fantastiskt att sprida denna falska nyhet till så många ont vetande som möjligt över hela världen. Borde vara förknippat med fängelsestraff.

 185. Jag slutar aldrig förvånas över hur matematiskt efterbliven och hjärntvättad värdens befolkning blivitt.
  Vad tror ni oddsen är för att helt plötsligt meddelar dem att de ska ha en vikinga gravs utställning för Araberna i sverige som dessutom skall översättas på arabiska och allt är betalt av riksbanken. Kort där efter hittar den ansvariga forskaren för denna utställning mirakulöst ett arband med ordet ”allah” i en påståd vikingagrav och påstår att våra förfäder var muslimer. Detta påstående och fynd kommer när vår befolkningen består av 30% araber som dessutom väller in i 1000tals nya varje dag. Allt detta är en matematisk omöjlighet. Detta är enbart ett steg i den totalitära Islamiseringen av Sverige. De vill få de att se ut som att våra förfädrar var muslimer så vi ska öppna upp våra hjärtan änu mer och släppa in ännu fler kalifatälskande våldtäckts araber, jihadister, islamister så de kan få fortsätta förstöra livet för 100 000tals nya Svenskar varje år och utsätta oss för ännu mer våld och elände och nya terrordåd. För dem är ju precis som oss, våra medmänniskor, ja förtom att de mördar oss för att vi ej är som dem och begått etnisk utrensning och folkmord på alla kristna i alla muslimska länder i hela mellanöstern, Afrika och Asien och nu även fortsätter med det i hela västvärlden när de väller in i miljontals årligen som EKONOMISKAflyktingar. Ju mer som kommit ju mer kommer komma efter. De är över 2 miljarder fattiga muslimer i världen och de förökar sig (6ggr mer barn i snitt en oss) med över 150miljoner årligen, på bara 3år förökar de sig nästan med mer än vad hela europas befolkning består av och då har vi 2,5 miljarder fattiga muslimer, om 6 å 3 miljarder osv och alla vill till västvärlden så massinvandringen och islamiseringen av Europa kommer således aldrig att avta. Sen när Turkiet kommer få gå med i Eu är det adjö på allvar. Det är då det största landet till ytan i europa, med dennöverlägset största befolkningen 150 miljoner muslimer, de kommer få överlägset flest platser i eruopa parlamentet och ha mest att säga till om, 15ggr mer än sverige, 30ggr mer än danmark, 75ggr mer än slovenien osv, lägger man även ihop de 19 minsta länderna i EU så kommer turkiet själva ha mer att säga till om än alla dem länderna har tillsammas. Plus att vi över en natt får 150 miljoner nya muslimer i EU utlver de 60 miljoner som reda invandrat hit så då kommer över 30% av EUs befolking vara muslimer plus att de väller in i 10tals miljoner varje år. Deras egna muslimska partier kommer ta sig in i riksdagen, få bilda regering och börja lagstifta, vad tror du händer med oss och vår frihet då? De har redan islamiserat alla andra partier, och nyhetstisningar innefrån samt sveriges radio. Näe fyn man kan ju surra i dagar om denna totalt oansvariga politik som styr Europa och Sverige idag, där de skiter fullständigt i sin egen befolkning och ej längre kan garantera vår säkerhet och ändå står gränserna på vidgavel, så nya terrorister dagligen väller in. En politik där våra enorma samhälsproblem som alla är muslimskt invandrings relaterade istället glorifieras och förvärras för varje dag som går tills de är utom all räddning. Vi är bara 60% etniska Svenskar i Sverige idag och vi minskar i % för varje minut. Får SD 100% av alla etniska Svenskars röster detta val får dem 60% av de totala antal rösterna.

 186. Nu är det ju redan överbevisat att detta band ej har några som helst kopplingar till islam eftersom det inte ens är i närheten av att bilda ett muslimskt ord. Men även om det hade gjort det så betyder de ej att denna person var muslim för det hade då förmodligen rört sig om ett föremål denne Viking erövrat under sina plundrings resor och ej visste vad det stod på det men som ansågs tjusigt att ha i graven. Sen att säga att alla Vikingar i denna by skulle ha varit muslimer enbart för att denne klart inkopetenta forskare bara hittat ett band med ett påstått muslimskt ord på i en grav där 99% av alla de andra föremålen var Vikinga föremål är ju helt bisarrt och skrattretande, framför allt när alla föremål från alla de andra vikingagravarna i dess närhet varit just vikinga föremål och således helt utesluter någon som helst islamsk koppling.
  Vad är det som egentligen händer bakom kullisserna i Sverige nu? Är detta ytterliggare ett steg i islamiseringen av västvärlden/Sverige? Att precis som en föregående talare skrev, så är det en matematisk omöjlighet att de först beslutar om att ha en utställning om vikinga gravar för muslimer översatt på arabiska och bara några månader senare efter de beslutet hittar de ett band med ett påstått muslimskt ord (helt påhittat och fiktionellt av forskaren) på i en vikingagrav som skulle innebära att de var muslimer enligt forskaren med starka vänsterextrema anknytningar. Hahaha går ej i ord beskriva hur mycket man skäms över Svensk media och Svenska politiker som skämmer ut sig över hela världen.

LÄMNA ETT SVAR