Mohamud Hersi. Faksimil Facebook

Försökte strypa kassör – kandiderar för Socialdemokraterna i valet

Delningar

Socialdemokraterna i Jönköpings län går till val på att göra Jönköping tryggare. Med på landstings- och kommunlistan har de en multikriminell person som dömts för misshandel så sent som i november 2017. Mannen ska ha blivit missnöjd med maten på en restaurang, vägrat betala för den och försökt strypa en kassör när han stötte på honom igen. ”Det är viktigt att minska brottsligheten bland invandrare,” säger mannen till Samhällsnytt. Tidigare blev han dömd för att ha försökt smuggla sex säckar med drogen khat till Sverige.

Mohamed Hersi kom till Sverige från Somalia 1990. Enligt en dom i Jönköpings tingsrätt attackerade Hersi en anställd vid en restaurang i Gislaved. Hersi var tidigare inblandad i två incidenter med samma anställd då han klagat på maten i restaurangen och vägrat betala. Denna gång arbetade den anställde i kassan. När landstingskandidaten fick syn på honom ska han ha ”hoppat på honom” och försökt strypa kassören med båda händer. Hersi skallade även honom mot munnen vilket orsakade en långvarig skada, enligt målsäganden.

Enligt hans vittnesmål fick den anställde svårigheter med att äta och ont i halsen i flera veckor efter attacken. Tingsrätten bedömde att stryptaget var styrkt och dömde Hersi till samhällstjänst i 50 timmar villkorligt för misshandel av normalgraden.

Detta är dock inte hans första brott i Sverige. Totalt förekommer Hersi under 21 avsnitt i belastningsregistret med 4 domar. År 2010 dömdes han till 6 månaders fängelse för ett försök att smuggla sex säckar med den somaliska drogen khat från Danmark. Tullinspektörer hade under en slumpmässig kontroll hittat drogen packad i två väskor på Öresundståget och grep honom med en kumpan. Vid den tiden hade Hersi inte svenskt medborgarskap, men åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Detta trots att det inte var första domen om narkotikasmuggling – redan 2004 dömdes Hersi för narkotikasmuggling vid ett annat tillfälle.

Hans Facebook-profil visar att han är medlem i grupper som Socialdemokraterna och ”Stefan Löfven som statsminister, ja tack” – men även sådana som ”Islam 100%” och ”Bönetider”:

Samhällsnytt har nått honom på telefon med anledning av hans engagemang i Socialdemokraterna och domarna.

Vilka frågor vill du driva om du blir invald i landstinget/kommunen?

-Jag vill gärna driva med invandrare.

Kan du förklara mer?

-Jag vill driva jämställdhet, arbetslösheten med invandrare… jag vill gärna prata om alla som ingår invandrare… och den typ av frågor.

Brottsligheten bland invandrare är ju också ganska hög…

-Och det också vill jag bekämpa! Det viktigaste är att först och främst att hitta sysselsättning åt de här ungdomarna – antingen genom skolorna… eller lättare ge dem chans att komma in i samhället.

 Du kom ju till Sverige 1990. Anser du att du har kommit in i samhället? Är du väl etablerad i Sverige?

-Jag är etablerad i Sverige. Jag har åtta barn i Sverige!

Det är nämligen så att du är ju dömd för misshandel 2017. Är det någonting som kan hindra ditt engagemang?

-Jag vet inte. Det var en kille… Det var inte riktigt slagsmål. Vi puttade varandra! Den där killen! Det är första gången jag är dömd i Sverige på det här sättet.

Första gången? Men jag ser att du även blev dömd 2010 för narkotikasmuggling?

-Jaa… det är khat… Och det är någonting som jag har slutat för länge sedan.

Enligt misshandelsdomen försökte du att strypa den där kassören?

-Han har sagt till mig flera ord som var olagliga, som man inte får säga till en människa. Jag blev arg och frustrerad!

Är det okej att försöka strypa en annan människa då?

-Det är inte okej! Jag har ingenting att säga, men jag har blivit riktigt arg!

Samhällsnytt har även varit i kontakt med Socialdemokraterna i Jönköpings län, som uppger att de inte kände till dessa omständigheter sedan tidigare. I ett mejlsvar till oss skriver Simon Johansson, kommunikationsombudsman för partiet, följande:

”Det är inget som vi känner till och heller inget som personen i fråga har uppgett i sin kandidatförsäkran som alla våra kandidater får skriva på. Vi ser allvarligt på det här och vi uppmanar kandidaten att dra tillbaka sina kandidaturer till landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige.”

Vallistorna är dock redan fastställda vilket innebär att Mohamud Hersi kommer att få stå på listorna även i fortsättningen om han vill så – och kan bli invald i landsting och i Gislaveds kommunfullmäktige på Socialdemokraternas mandat.

Samhällsnytt har ställt följande följdfrågor till Socialdemokraterna i Jönköping:

Hur kommer det sig att en sådan person hamnade på er landstingslista?

Vilka bakgrundskontroller gör ni på era kandidater?

Kan ni garantera väljarna att det inte finns fler brottsdömda och kriminella personer på era vallistor?

Dessa frågor har partiet valt att inte besvara. På följande länkar kan ni ta del av två senaste domar mot Mohamud Hersi: B2445-09  och B1689-17 .

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

564 KOMMENTARER

 1. Var ska sleven vara om inte i grytan, det finns gott om dömda sossar och alla har väl inte blivit upptäckta än

 2. ”Mannen ska ha blivit missnöjd med maten på en restaurang, vägrat betala för den och försökt strypa en kassör när han stötte på honom igen.”

  Kan inte vart bra mat på det stället:)

  • Sossar ska ha allt gratis, så en metod är väl att äta upp maten och sen säga att den inte var bra och vägra betala!

 3. En äkta Svetsare! fast om denne blir statsminister någongång kommer han att kalla sig ”Stryparn” hehe.

  Briljant Egor! dagen börjar bättre än bra.

 4. Detta vore något för Aftonbladet granskar, men det vill de säkert inte ta upp. Härlig människa det här, ksnske ska rösta på honom

 5. Man kan undra om socialdemokraterna inkvoterar nya politiker vid grindarna till Hall och Kumla. När man inte tror att man kan häpna mer:
  Man häpnar.
  Nästa naturliga steg är att ta in återvändare från IS-kalifatet. De är ju experter på huvudlös politik om man ska spetsa till det lite.

 6. En kriminell invandrare som den importerade valboskapen från Afrika kan identifiera sig med både rasmässig och kulturellt.

 7. Det är en fin Sosse med rätt värdegrund. Han kan säkert bli statsminister om han håller sig i skinnet några år!

  Det är toppen på ett isberg, jag ser bara i min kommun hur dessa grupper försöker infiltrera sig i olika partier inte sällan med tveksam bakgrund. Det är väl så man gör karriär i sitt nya hemland!

 8. sossar är helt dumma i huvudet dom svenskar som finns kvar i det partiet är inget annat än förädare av ett land och ett folk.

  • Jag tycker att den här muslimen väl representerar dagens sossar, kriminell med bristfällig svenska (efter 28 år i Sverige!)!

 9. Hur kan man vara emot repatriering när Sverige är fullt av de här? Skiter fulla fan i om de har medborgarskap, de får tas tillbaka.

 10. Finns väl inga svenskar kvar som långre vill representera socialdemokraterna så det gäller att leta längre och längre ner i soppåsen och där finns tydligen bara kriminella invandrare kvar, hoppla alla socialdemokrater!

 11. Allah bör få en andra chans – uppenbarligen tycker Sossarna det.
  Personligen tycker jag Sossarna gjort sitt. Det går förmodligen inte att förstöra Sverige så mycket mer – förutom regelrätt inbördeskrig.

 12. Den kriminella mörka kraften skulle aldrig ha släppts in i Sverige från första början, som hundratusemtals andra illegala bidragsparasiter.
  SD 2018.

 13. Med den bakgrunden så har han hamnat i rätt parti i alla fall, färgen är på människor är viktigare för dagens såssar än deras kriminella historik.
  Nästan så som rasister tänker och tycker.

 14. Och skådisen Kjell Bergquist sitter i Thailand och spyr galla över Sd, när han får lite tid över från sina små flickor.
  Fejkvälgörenhet är vanligt där.

 15. Jag förstår verkligen det här med att allmänheten (fortfarande) kan ta del av domar fritt – är en riktigt otäck nagel i ögat på makten.
  Vi får se hur länge det får fortsätta. Vad säger facisterna Peter Eriksson och Morgan Johansson – är det inte dags att täppa till truten en gång för alla på allmänheten?

  • Morgan Johansson och Peter Eriksson får ta ett nytt censurresonemang med Google så att inte sådana här sanningar kan komma fram till allmänheten. Kan ju påverka valet!

  • Vänta bara, Morgan jobbar för fullt med att snabbt kunna ändra grundlagarna YGL och TF………har tydligen tillsatt en bekant som han förväntar sig skall göra ett nytt förslag på en månad…….egentligen skall denna typ av grundlagsförändring beredas längre och i samspel med regeringen…..varför inte en folkomröstning?
   Det är bråttom nu……

 16. vadå han passar ju verkligen in i soosse -i flocken

  Med han erfarenhet så kan sossarna dom ju utöka CV med nya kvalifikationer..ljuga,stjäla,våld,knark, aldrig jobba,osv osv

  Han passar perfekt inom S nu kommer han få jobba i kansliet som konsult!
  Bearbeta sina S om alier 10000000 nya röster mannen till S

  Det är grejer det mannen

  S ven son sov låt dig inte störas av detta,,Sossarna sköter landet med ny svenskarna.(kan ej läsa kan ej prata kan ej skriva) så jävla gött

  VI GÖR SOM JAG VILL SÄGER LÖVET

 17. Vad är problemet? En hycklande socialdemokrat. Det finns det gott om långt upp i partitoppen för att inte säga högst upp. För att nämna de tre senaste partiledarna Löfven, Juholt och Sahlin. Vilken treklöver!

 18. 8 Barn är ovanligt för nån som är utbildad och integrerad (enligt Roslings Factfullness)
  Invandrare måste få förebilder inte ledare!

 19. Huvudsaken reglerna skrivs om så att människor måste stå på egna ben redan från första början. Har du däremot förvävsarbetat kan dock en viss ersättning för arbetslöshet och sjukdomsskrivning kvitteras ut. Men grunden måste vara att stå på egna ben. Då försvinner en hel del problem av sig själv

 20. Blir han invald så får väl den socialdemokratiska gruppen i Jönköping tampas med honom, de har s a s bett om det själva.

 21. Politiker! De kriminella nyanländas nya födkrok, gärna som företrädare för något parti inom sjuklöverns. Mitt förakt för detta skrå som jag finansierar genom min skatt spränger nya gränser…

 22. Skräp drar till sig skräp. Etablissemanget är kriminellt och varför skulle det inte locka andra kriminella.

 23. Ett gott råd till plagiatpartierna är att även plagiera Sd i nomineringsförfarandet,begär utdrag ur belastningsregistret.

 24. Han har tydligen hittat en fin födkrok inom politiken.
  Där finns det lättlurade människor, skattepengarna flödar, och han kan tydligen tala för sig.
  Tyvärr har hans vinnande sätt gett honom framgång bland kvinnorna.
  Man kan undra, i vilken utsträckning han bidrar till de 8 barnens försörjning.
  Darwin skrev om ”the survival of the fittest”, och Mohamed Hersi illustrerar hur den principen fungerar i dagens Sverige.

 25. Såg just att Aftonbladet pumpar på med negativa rubriker om SD, det märks att det snart är valdag, då ska allt feltolkas av propagandamaskinen

  • SkaraBert menar att all reklam är bra reklam, och när Aftonbladet rackar ner på något, så är nog det påståendet extra sant.

  • Journalisterna på AB har haft en tävling rätt länge nu om vem som skriver SD flest gånger i sina inlägg dom begriper inte att det är kontraproduktivt som väl är , som Bertan säger all reklam är bra reklam SD kan tacka och ta emot ingen tror ändå på skiten dom skriver.

 26. (S) i Jönköpings Län och Gislaveds kommun KAN gå in till Länsstyrelsen och de låsta listor som lämnats in och stryka denne ”berikare”.

  Även om hans namn finns på listan tillfaller då rösten (S) som parti och inte ”berikaren” personligen

  Så gjorde (C) i Göteborg för att bli av med sin ”grå varg”

 27. Tyvärr vågar ju INTE något parti ifrågasätta och kritiskt granska en ”berikare” som vill vara med eftersom de då kan hängas ut i media och anklagas för rasism…

  Dessutom drar ju dessa ”berikare” röstboskap” till partiet då den klan / de klaner som ”berikaren” representerar röstar på denne och egentligen inte på partiet som sådant.

  M i Göteborg gjorde detta kardinalfel när de satte islamisten Waberi på valbar riksdagsplats!

  • Jag kontaktade då ledaren för Nya Moderaterna i Göteborg , en kvinna som hade efternamnet Aho.
   Sökte lite på namnet och fann många, vill minnas att det var i Södertälje……….

 28. Lärarassistent förmodligen ett hitte på jobb, få jobba med barn med den bakgrunden han har. Men det är ju så här sossarna vill ha det, så många som möjligt med mena kompetens ska sitta och styra över svensken. Prio ett är dom själva.
  Åtta ungar bra jobbat, snacka om investering på sikt. Skapligt barnbidrag varje månad.

 29. Vilket ägg! Han kommer säkert att vara ett värdefult tillskott till styret i Gislaveds kommun och landtinget därnere, väl integrerad som han är med 8 ungar. Lägenheten betald förstås socialbidrag och barnbidrag för 8 ungar. Det blir inga småpengar det! Men skämt åsido, så är det påfallande hur många invandrare som har hittat denna nya mycket välbetalda födkrok som politiker.

 30. 87% av svenska folket ville ha sådana här politiker när de röstade iförra valet. Det blir naturligtvis ett tvärsnitt av de nya svenskarna även i politiken. Allt i sinom tid.

 31. En sån jävla nolla Tyvärr finns det gott om Somalier i landet med samma låga IQ. För landet helt värdelösa individer.

 32. Det är hög tid att varna det svenska folket, Sverige styrs av det ” politiskt korrekta (PK) etablissemanget”- varning för ”livsfarlig ledning” !

 33. Lövet säger sig inte förstå varför det går så bra för SD , ja förstår han inte det då är det inte så konstigt hur det ser ut i kaos-Sverige

 34. I Sverige sedan 1990!
  – 8 barn
  – 21 avsnitt i belastningsregistret och 4 domar för knark o misshandel.
  – 100% ISLAM
  – bruten svenska
  – dålig impulskontroll

  Villkorliga domar, svenskt medborgarskap och socialdemokratisk politiker!
  VILKET FYND !! LÖFVEN måste vara stolt!

  • Snyggt uppradat men knappast något unikt exempel.
   Islamister och parasiter dras till sossarna som flugor till koskit!
   Jag var ute på Rosengård och lyssnade på Mattias Karlsson igår, ”vuxna” araber stod och vrålade obegripligheter, småaraber härmade och blev stolta då de fick uppmärksamhet, zigenartant i Fi-tröja stod på en av bänkarna och log sjukt med ”Främlingar välkomna-banderoll”, extremvänstern jublade då Mattias beklagade vänstervåldet mot politiker, och visst fanns regnbågsflaggan där mitt bland dem som hatar homosexuella.
   Bara att gratulera dem till att de funnit varandra!

 35. Intressant att läsa här hur det verkligen är slöseri med skattemedel med den nya Röd Gröna lagen att ge ensamkommande Afghaner en ny chans att få stanna i Sverige om de läser och klarar av studier på gymnasiet trots avsaknad grundskola kompetens! Regering Löfven (S) har draget in assistanshjälpen till handikappade och rörelsehindrade barn. Mycket få kommuner som har råd att bygga boende för alla barn! https://www.google.se/search?q=S%C3%A5+g%C3%A5r+det+n%C3%A4r+nyanl%C3%A4nda+kastas+in+i+gymnasieskolan&oq=S%C3%A5+g%C3%A5r+det+n%C3%A4r+nyanl%C3%A4nda+kastas+in+i+gymnasieskolan&aqs=chrome..69i57.7310j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 36. Hersi säger: ”-Jag vill gärna driva med invandrare.” Det får inte vi göra får då betraktas vi som rasister.
  Fortsätt och gräv, Egor. Du hittar ju begravda ”hundar” överallt.

 37. Hahahaha… en välmående stad tidigare. Har bott där. Men mycket Moderater och Socialdemokrater. Samma skrot och korn. Fattar inte vad de har gjort.

  Märkligt att Svenska arbetssökande med mycket utbildning inte kan få arbete i Sverige, ens i ”enkla jobb”.

  Kanske behöver svenska arbetssökande uppträda som ”osvenska” för att få arbete.

  Hur som helst kliver allt fler Svenskar in i SD och röstar SD 2018.

  Så får Landet Sverige börja blomma igen. Visa Sverigebilden som gjorde landet Sverige så populärt att alla ville bo här?

 38. ’Jag vill driva med invandrare’
  Alltså, obetalbart.

  Och:
  ’Du kom ju till Sverige 1990. Anser du att du har kommit in i samhället? Är du väl etablerad i Sverige?

  -Jag är etablerad i Sverige. Jag har åtta barn i Sverige!’
  Det är alltså om man lyckas få många barn som man etableras. Javisst, det är ju självklart för alla utom svenskarna…som tror att alla vill fira midsommar och sitta på jämställda möten i börsbolagens styrelser.

 39. Alla som kommenterar här, bör minnas att Sverige är en EU-region, utan officiellt antagen Nationalsång, som lyder under EU-27:s Lagstiftning.

  Fler EU-stater vägrar att ta emot migranter, men vill ha Svenska Folkets pengar.

  De ska vara med runt bordet och äta, utan att hjälpa till.

  Svenskar som känner sig som Svenskar och vill leva i Landet Sverige, bör rösta bort PK.

 40. S verkar ha svårt att finna kandidater till de politiska posterna när de svenskar som är vakna lämnar för SD

  • Ofta kloka kommentarer från dig.

   Betänk ordet ”Strukturell rasism” och hur Svenska Folket sakta men säkert glider utför; socialt, kulturellt, ekonomiskt, etc.

   • Man får akta sig för att övertolka, men den här mannen blir kvar hos S tills det finns ett som svarar mot hans andra profilfrågor. Ja, jag tror inte S blir ett islamistiskt parti. Det är alltför mycket i S som ett sådant parti inte kan acceptera. Att satsa på valboskap lönar sig inte i längden

 41. Han kommer säkerligen att berika Sverige med båda sin kultur och knark.
  Han vore perfekt som nämndeman, då kan han döma till samhällstjänst sina kompisar… Våldtäcktsmän–narkotikahandlare- och diverse avskum! Det är bara att gratulera Sossarna med Löfven i spetsen.

 42. Ingen kan kandidera som företrädare för SD utan utdrag ur belastningsregistret. Vilket givetvis ska visa noll brottslighet. Men till S går det med bara en personlig försäkran att kandidaten är ostraffad.

  Löfven påstår att partiet vill bekämpa brottslighet? Han kan börja bekämpa den i sitt eget parti…

 43. Detta visar att Strukturell rasism från PK, krossar Hemländerna.

  Denna man behövs förmodligen hemma? Han är driftig, kan svenska, har många barn som kan berika hemlandet, har nätverk för att utveckla hemlandet.

  Varför får inte dessa personer hjälpa till att bygga upp sina hemländer?

  Det finns 100 000-tals svenskar som har arbetat för att hjälpa inflyttare i Sverige.

  Det innebär att det finns 1000-tals svenskar som kan följa med till hemländerna och utveckla?

  • Sossarnas ordbok.
   Somaliskaparet = Gislavedsparet.

   Lite kul att läsa en del artiklar där de vrickar tungan för att hitta på nya ord så de kan undvika att skriva sanningen.

  • Ja, och Lövins lyxresor i businessklass redovisade PK-media som att ”gensomsnittsresan kostade 15000 kr”…. Man gör allt för att mörka sanningen.
   SD 2018

 44. Haha, tänk hur illa landet är med sossarnas svenska ledare idag.
  Fundera sen hur det kommer att blir med sossarnas multikriminella i ledningen i framtiden, inget man vill uppleva

 45. Nä men fy fan. Sossarna och centern liknar NMR i antal brottslingar. Sedan är det ju så att svenskar har ett brottsregister. Medan utlänningar kan vara massmördare och ändå bli betrodda att leda landet. Det är bara att slänga sitt pass och göra karriär inom politiken.
  Samma sak i arbetet. Man kan jobba med folk som Akilov utan att veta ett skit. För att vi är så humana att vi hellre riskerar svenskars liv än att begära pass och identitet.
  Hur sjukt är inte det?

  • Som jag för länge sedan sad. Brott är den enda lönsamma business i Sverige. Brott via politiken är dock den mest luckrativa. Det bevisar den där apan Emanuell…

 46. Vilket liv det skulle blivit om detta var en vit SD! Men detta har jag inte hört något om på radion!
  Och, som jag hörde på nyheterna idag, nu närmare valet kommer propagandan blir mer smutsig. Undrar vad S kommer att hitta på mot SD?

 47. Har han DELAD vårdnad med sina
  8 Barn eller betalar han underhåll till dem, eller Är FK dvs VI som Finansierar dem….!

  Var har denne Man intjänat sin Ekon från, vilket Arbete m a o…?

  Intressant att veta om han nu är Integrerad…?

 48. Alla partier, utom SD, är allt för ivriga att vara ”goda och PK” och plockar därför in invandrare utan att kolla ordentligt. Effekten blir ofta den motsatta och partierna framstår som tanklösa och korkade och effekten för Sverige blir förödande. För att kunna vara valbar borde man vara ordentligt integrerad. Att som den här snubben säga att han åtta barn i Sverige visar väl att han är fortfarande kvar i Somalia.

 49. Enligt en studie jag läste för något år sedan är iq snittet i Somalia 63, i nordeuropa är snittet 102. För att bli medlem i mensa behövs 135 eller högre. Lite räkneexempel. För en nordeurope är det en skillnad på 32, om man lägger på 32 på 63 får man 95 iq för en somalier. Eftersom medlemmar i mensa anses vara intelligentast i nordeuropa med en lägsta nivå på 135. Hur tolkar man då räknesättet ovan 63+32=95 för de intelligentaste i Somalia. Detta är inte vetenskap, det är bara en fundering på varför somalier har så svårt att anpassa sig, vart dom än är även i Somalia.

 50. Så det är såna här Löfvén vill fylla på med i sitt fina sosseparti! Ska bli intressant att se om den kriminelle somaliern blir kvar som representant eller om han blir obekväm!?

  Hårresande sen vilket lågt straff han fick! Han måste även ha fått betala ett ekonomiskt skadestånd! Men det ska väl svenska skattebetalare stå för!

  Nej, såna här kriminella ska tas ifrån svenska medborgarskapet och omedelbart utvisas ur landet!

 51. Bra gräv av Egor som vanligt.

  Förmodligen blir det dessvärre jackpot för S och Mohamud när ett antal väljare som inte skulle ha orkat gå till vallokalen eller brytt sig om S i vanliga fall nu orkar ta sig dit för att personkryssa Hersi.

 52. Dömd för misshandel ”av normalgraden”….normalgraden för somalier?
  Nu som sossepolitiker…av ”normalgraden?”

  (50 timmar samhällstjänst (S)om påföljd)

  • Egor är fenomenal att gräva fram obeväma nyheter, en klippa! Inte undra på 7-klövern portade honom från riksdagshuset! De vill naturligtvis inte bli synade in på bara skinnet av en riktig grävande journalist!

 53. Han vill ”driva med invandrare”. Är inte det lite rasistiskt?
  Jag ser honom snarare som en drift med invandrare.

  Socialdemokraterna är tydligen desperata nu. Tre gånger har jag fått deras reklamutskick med valsedlar i min brevlåda, utdelade av Posten, Svensk Direktreklam (SDR) och okänd förövare. De har gått till pappersåtervinningen — jag tänker på miljön.

 54. Vilken jävla kafir han är! Sossarna ser ut som ett parti i total kaos! Dom har fan noll koll på vilka nötter dom rör sig med !men att slänga skit på SD är dom fullt aktiva med ! Men vad deras politik handlar om vet dom fan inte själva!

 55. 8 barn har han satt till världen. Har hans fru(ar) jobb? eller är hon reducerad till att vara en barnfabrik = bidragsmotor?

  • Sedan när varje invandrad familj från den kulturen fått ett dussin barn eller fler så ska ju dessa barn ha undervisning, tandvård, sjukvård, ett eget rum i lägenheten som kommunen ger dem förtur till, som vi hårt arbetande svenskar får bekosta genom världens högsta skatter. Det går inte ihop rent ekonomiskt.

   Jag menar, om du har 8 barn, så ska du enligt svensk lagstiftning bo i en lägenhet med minst 9 sovrum då varje barn måste ha eget rum och föräldrarna ett eget. Då kommunen inte hittar lägenheter med 9 rum, så tvingas de köpa upp dyra villor istället.

 56. Typiskt sossar. Tror ni Anders Lindberg eller media kommer skriva om det här? Knappast. Hade det varit SD. Då hade det varit på förstasidan på AB.

  • Gäller att mörka sanningen. Tyvärr har Aftonbladet inte lika lätt när 150 bilar brinner upp på samma gång. Men då sätter man igång konspirationsteorierna istället….suck!

  • AL är (vänster-)intellektuell. Därav krönikörsrollen. Han berör inte sakfrågor eller specifika fall. Han för en strukturell debatt och i mina öron är han snarare inteintellektuell eftersom han ignorerar verkligheten. En stor tänkare? Knappast! Ignorant och känslostyrd som socialister i gemen.

 57. Europa har haft politiker med stor kunskap och framförhållning, media krossade skoningslöst denne intellektuelle, kunnige och orädde man – det är nu 42 år sedan han gav den här intervjun, det sorgliga är att de visste men de han talade till hade inte förmågan att förstå ! ( Många av folket förstod men massmedia ville inte förstå, det passade illa i deras agenda.)
  https://www.youtube.com/watch?v=OuH8kb1u1ig

 58. Att ha 8 barn är väl knappast ett argument för att säga att man är integrerad i ett samhälle?!?

  Hur kan man få ha kvar vårdnaden efter misshandelsdom och det tunga belastningsregistret?

  Att ge en sådan tungt kriminell person Makt genom att han blir vald till politiska poster, det ser jag som mycket farligt och olämpligt.

  • Föra till? Du menar föra från…
   Tex över 3 miljarder i kronor som somalier fick i bidrag skickas till hemlandet.
   Årligen.
   det är medborgarnas plikt säger Somalia.

   • Har den somaliska diasporan råd med dessa miljarder ska Sverige hålla på motsvarande bidrag till dessa. Vi betalar väl redan på andra vägar stora summor i nationella bidrag. Inte ska vi väl betala flera ggr om till ett dödfött projekt?

   • Det är mycket mera än 3 miljarder. När svenska myndigheter rapporterar om hur mycket pengar som förs utomlands så skiljer sig dom siffrorna extremt mycket mot dom internationella rapporteringarna från bla utländska organisationer och banker. Tex så rapporterades det om att vi överförde 16 miljarder till andra länder genom sk ”pengatransfer”…utländska bankinstuítut rapporterade om att det var 63 miljarder….

 59. Samhällsnytt går från klarhet till klarhet.
  Ponera att det hade gällt en sverigedemokrat. Då hade det släppts som nyhetsbomb på bästa sändningstid och i största krigsrubriker i samtliga msm.
  Istället nu tyst som i graven från folkfientliga stasimedia.

 60. .
  För – DIN – säkerhet : Lita Aldrig På En Muslim —- ALDRIG , ‼️
  .
  Hög tid att BOMBA , bomba MENA ———— med KONDOMER .
  .

 61. Det är alldeles rätt! Han passar in utmärkt i det nya Sverige , in i sosse samhället, han är på samma nivå som Löfven vill förvandla landet till.
  …bara för att ” driva med invandrare”

  • .
   Därför ÄR det – DIN – förbannade plikt att : Förbjuda islam , och

   kasta ut inkräktarna . De som kommit för att införa Koranens irrläror .
   .

   • Först och främst är uppgiften att fängsla eller att slänga ut FEMTEKOLONNARNA! De har öppnat gränserna och berett vägen för alla dessa muslimer!

 62. Vilken juvel ! En företagsam ung knarkhandlare med obefintlig impulskontroll. En värdig representant för socialdemokraterna !

 63. Har det varit en kandidat från SD hade löpen på förstasidorna prytts med hans namn.
  Men som sagt, hyckleriet är en stor del av deras politik idag.

 64. Precis som när man söker ett jobb så skall man bifoga utdrag ifrån belastningsregistret då slipper man sådana här tomtar i politiken.

 65. Det jag inte förstår är att en Somalier kan hetsa upp så mycket.
  Jan Emanuel har ju försnillat så mycket mer, men honom gnälls det inte på lika mycket. Pär Nuder gjorde ju en rejäl hacka på skattebetalarna med, inte gnälls det
  Gnäll för tusan på rätt, typ.

  • Vi får inte glömma Göran Person,Björn Rosengren, Klaes Eklund eller Erik Åsbrink. Jag är pensionär: Sossarna Nej Tack !

   • Precis storfifflarna, har träffat Rosengren utanför Noppes bar han var så ivrig att skaka hand med Noppe att han körde över sina egna pradabrillor med sin fina Range Rover då han skulle parkera utanför.
    Log och tänkte både bil och glasögon har vi alla betalat.
    Vi är värda bättre ledare..

 66. Jag fullkomligt älskar hur Samnytt nitiskt och intensivt torpederar hyckleriet och mörkläggningen hos folkföraktarna och likt en iller är på alla av sjuklöverns brottsdömda och misstänksamma kandidater. Samnytt vänder på alla stenar. Drar fram mörker och olagligheter det politiskt korrekta Orwell-samhället försöker gömma och tysta ner. Man drar fram trollen från sina grottor och exponerar dem för ljuset. ”Journalister”, kända ”antirasister”, debattörer, proffstyckare, kandidater för politska poster och uppdrag, politiker, skribenter, popsnören, kändisar eller vad de må vara. Bland dem finns det mördare, sexualförbrytare, ekonomiska fifflare, våldsverkare, barnmisshandlare, hustrumisshandlare, djurplågare och allmänna ligister och degenererade snuskhumrar som projicerar sitt mörker och hemskheter på oroade svenskare och sverigevänner. Men nu får de smaka på sin egen medicin. Tack Samnytt! En Sveriges bästa neutrala nyhetsförmedlare. På denna sida jobbar riktiga journalister och djupdykare! Pro Veritas!

 67. Löfvens svärje, när får vi se detta ”eid” firandet i Sverige, men i framtiden med mer sossemuslimer kanske vi får nya regler, eller typ att regler följer man inte över huvudtaget som asylant i Sverige…

  ”Back garden butchers: How ’Muslim family celebrating
  Eid’ turned their yard into makeshift meat production line as they
  hacked up carcases in open air next to a housing estate car park in east London”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-6100597/Back-garden-butchers-Hygiene-probe-family-hack-animal-carcasses-Eid-East-London.html

 68. Tack Egor. Jävligt intressant man kan smuggla knark o misshandla människor och även försöka mörda dom och få bli politiker. Men som politiker kommentera på samnytt så du ut fortare än kvickt. Så just nu begår jag ett jävligt allvarligt brott.

 69. Han vill driva med invandrarna säger han…:) Jag tror att han driver med det svenska folket ivrigt påhejad av S. Fy fan, måtte dessa gå en snar död tillmötes.

 70. Kriminella är klassvänliga för marxister. Inget nytt. Samma fenomen observerades i Sovjet. Självtänkande människor klassificerades som fiender mot sovjetmakten medan banditer som vänner

  • exakt.. pis.. i polen rensar upp bl. dom… o därför får nu barn ett bidrag .. på ca 1250sek per månada… för man lösgjorde pengar från gammla kommunister o sänkte deras pensionär.. .därför PO.. är så kritiskt mot PiS

   PO Platforma obywatelska.. är kommunister o globalister… o vill sänka polen.

 71. lol den dagen han blir arg på ngn som trännar mma.. den dagen är bra…

  men men ..bara o gratulera.. han blir en skit bra socialdemokrat.. !!! han kan ljuga redan.. spela oskyldig.. bara o köra på!!! .. bara o börja fifla med reseräkningar oxå!!! o så har vi nästa statsminister… 1!!!! helt fantastiskt.. kan svetsloppan så kan missbrukaren oxå!!!!

 72. Nu när vanligt folk lämnar socialdemokraterna så fylls partiet upp med misslyckade MENA folk.
  SD står för framtiden medan Socialdemokraterna står för allt som har misslyckats i Sverige.

  • Det har väl aldrig varit hög nivå på en SOSSE politiker och deras utspel i div samhällsfrågor utan i deras värld är det bara att sko säg själv i första hand

   MENA FOLKET hör inte hemma i detta land

 73. Det finns ett lätt se att man är straffad ett enkelt utdrag från belastningsregistret enklare än så kan det inte blir SD gör det på alla sina kandidater så vad är problemet.

 74. Synd att det här lär inte någon sosseanhängare läsa, för mycket lite som skrivs här når ut till allmänheten!

 75. Skoj att han vill driva med invandrare 😂 Det vill jag med, särskilt ut ur landet!

  Men att fanskapet har ÅTTA BARN! SJUKT!! Denna person skulle redan vid första drogsmugglingen utvisats på livstid!!

  Rösta Alternativ för Sverige 🇸🇪 för att #DräneraTräsket 👍 Missa inte live-sändningarna på Youtube 12:00 och 15:00 från #ÅtervandringsTurnén idag 😀

  • .
   DU – ska aldrig lita på en muslim . ALDRIG ,‼️

   Det ÄR altid / hela tiden som Koranen styr muslimens liv . Ok , !!!!?

   Var medveten , om att det spelar ingen roll i vilket parti som

   muslimen hamnar ( inte väljer ) . Muslimen bryr sig inte om vår

   politik —- han har Koranen .

   Och Imamens ältande , om att förgöra , det klingar oavbrutet i

   muslimens inre .
   .

 76. Klart dom måste ha någon som representerar de Cannabissäljarna som just Nu har ett Reportage på P1…

  Från Gbg där man tjänar 400 tusen var 3dje månad el 70 tusen i månaden…
  Detta Är min MARK sa en Säljare, Nej ingen äger Marken det gör KUNGEN i SVÄRIGÄ sa någon IQ befriad Invandrad Individ med bruten Svenska

  VAD vill SR med dessa SKITreferat som dom sänder,
  GÖRA REKLAM eller…!

  Har Vi inte massor Av Svenska Ungdomar som Ni kan göra Reklam för istället som INTE säljer DROGER

 77. Tydligen vill sossarna att dessa individer också , som ” alla människors lika värde”, skall kunna fatta beslut som omfattar andra människor villkor . Lite stryptag och lite knark hör väl till vardagligheterna ? ?. Allt för partiet !.

 78. De är så naiva som inte bakgrundscheckar sina medlemmar som vill väljas in i politiken.. En ren jäkla skam är vad det är.. De tröga sossarna orkar väl inte kolla upp personerna i fråga. De sitter bara och väntar på att sparvarna ska flyga in i munnen på dem…

  • ,,,,,,,, det ÄR ’ rasism ’ att inte lita på en muslim ,,,,

   Alla muslimer ÄR stöpta i samma form —- i KoranFormen .

   Det ÄR muslimens —- måste —- påtvingad sedan födseln ,

   att förgöra Vår Civilisation .

   ⁉️ är – DINA – barn redo för FÖRINTELSEN ,,,,,,,,,

   .

 79. Det är fan inte undra på att dom gammla hjälparbetare som kom till Sverige på 60-70talet hatar dessa ekonomiska parasiter! Obs jag kallar dom hjälparbetare för att dom kom när sverige behövde hjälp med att få fart på den svenska industrin! Och med sitt slit och bidrag till den svenska välfärden gjorde dom flesta rätt för sig! Och idag ser dom hur dessa ekonomiska migranter roffar åt sig av denna välfärd som dom oxå varit med att skapa! Så lär er att skilja på dessa grupper ! Ekonomiska migranter är det vi till 99%pratar om här!

 80. Medieetablissemanget (Diktaturens hantlangare) gör sitt yttersta för att tysta ner att det finns kriminella S-kandidater. Det görs för att skydda Sverigefientliga och samhällsförstörande, Stefan Löfven (S) och hans rödgröna regering.

  Stefan Löfven som mynnat ”Jag är Sveriges statsminister och jag tar ansvar för Sverige” är förvånansvärt tyst när det gäller, i demokratins tjänst, att informera folket och väljarna om S-partiets kriminella kandidater.

  Stefan Löfvens låga kunskapsnivå sträcker sig till att lägga tystnaden åt sidan när det är dags att lura folket och väljarna med käbbel samt prata skit om de andra partierna, framförallt SD.

 81. Efter kommunalpolitiken väntar väl rikspolitiken och en riksdagsplats med en representant för Somalierna. Att alla grupper är representerade trumfar allt annat. Vem vet – kanske nästa statsminister om några år?

  Efter 28 år i Sverige:

  Vilka frågor vill du driva om du blir invald?
  ”-Jag vill gärna driva med invandrare”.

  Ja Jösses.

 82. Otroligt bra avslöjande!
  Folk måste få upp ögonen för den slapphet som kännetecknar svensk politik, myndigheter etc. Hur en sån här person överhuvudtaget kan vara kvar i Sverige är ofattbart, för att inte tala om hur han har lyckats nästla sig in i landstings- och kommunpolitikens korridorer utan att någon har reagerat.

  • Till stor del beror det på att han är invandrare tyvärr har en invandrare ett psykologiskt övertag enbart i och med att han av många upplevs som mer spännande i och med att han är invandrare detta är min erfarenhet efter 30års erfarenhet av invandrare och kvinnor. Det är bara att svälja det sura äpplet och hålla god min

 83. PK-sekten ljuger och vilseleder. Det enklaste sättet att ge tillbaka är att rösta på SD i valet.

  På sikt behöver Sverige direktdemokrati, precis som framgångsrika Schweiz. Den representativa demokratin fungerar inte längre.

 84. Annie är nog besviken att nysvensken inte blev centerpartist. Hon tycker ju om invandrare och deras drivande entreprenörskap.

  • .

   ,,,,, muslimen skiter i , just det — skiter i svensk politik .

   Muslimens agenda styrs sen barnsBen av —- Koranen .

   Koranen som beordrar var muslim att hata ,,,,,,
   .
   Så ,,,, Koranen bestämmer – DIN – framtid ———- om du inte TÄNKER .
   .

 85. … och just nu, när de hade hoppats att all uppmärksamhet skulle koncentreras om Hanif Bali och jordens snara undergång efter den heta sommarens skogsbränder som endast MP kan frälsa oss ifrån, eller hur?

 86. Sd rensar om det är så att folk begår misstag eller kriminella handlingar. Dom andra partierna skyddar eller slätar över.

 87. Löfven säger ju att Ryssland är största hotet för att folk inte ska märka att våldsamma islamister tas in i landet och i partiet

 88. Kriminell typ som lanseras som politiker av ett kriminellt parti. Varför har han inte gått på SFI kurs på 18 år?

 89. Skandal i kubik! Ett underkännande av vårt demokratiska system.
  De mest förfärliga figurer väljs in överallt. Finns ingen koll alls?

 90. Sossarna och PK media (tex DN, Expressen, Aftonbladet, TV4,, SVT och SR) brukar vara snabba på att dreva och älta SD politiker i all oändlighet. Det skall bli mycket intressant att se om drevet drar igång på denna kriminellt erfarna individ. Sossarna är desperata och fiskar efter multikullti personer som kan uppfylla den låga kvoten av dessa i partiorganisationen.

 91. ”Jag är etablerad i Sverige. Kom 1990 och har
  8 ungar i Sverige” Han har en väl fungerande penis, som är rustad för att förse världen med
  x antal analfabeter. ..Men vem fan efterfrågar hans avkommor i Sverige?

 92. Man kan ju tolka bilder på mer än ett sätt, bilden där en ung svensk ( till utseendet) kvinna sitter bredvid 8-barns pappan, den bilden tolkar jag på många sätt.
  En tolkning är hon ser ut att rodna -varför – är det som vanligt – skamliga förslag på tal eller något annat förnedrande ?
  Vad det än är så sänder bilden oönskade tankar, svenska kvinnor måste ge tillbaka innan de har förlorat rätten till det !

   • Jag ställde mig samma fråga……..vet av erfarenhet att det är hopplöst svårt för oss europeer att se skillnad på dessa ickeeuropeer.
    Jag skulle identifiera en arab hos polisen efter att han begått ett brott,( fick tjocka pärmar att leta i de hade metervis av pärmar ) en komplett omöjlig uppgift !

     • Lucy du har givetvis helt rätt, jag är bara helt allergisk mot dessa lycksökare så jag orkar inte titta efter som jag borde.
      Jag drar de numera ”över en kam”, det har det politiskt korrekta etablissemanget skapat !

 93. Sverige blir mer och mer dysfunktionellt. Ponera att fler och fler kriminella kommer in i kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdagen. Vad händer då?
  Partierna kan helt enkelt inte fortsätta att vara blinda för detta! Deras representanter ska ju företräda oss svenskar och då går detta inte an!

 94. Tycker det låter som dom hittat en perfekt kandidat som speglar sossetänket..rätt färg och varken moral eller skam.

 95. ”-Jag är etablerad i Sverige. Jag har åtta barn i Sverige!”

  Helt underbar kommentar. En gång träffade jag en arab i Malmö som sa ”Jag är inte rasist, jag knollar ju svenska kvinnor” – Detta trots att han var gift så gjorde han den ”uppoffingen”. Det var hans version av antirasistiskt verksamhet. Något han delar med svenska batik-tanter.

 96. Egor Putilov – Sverges enda riktiga journalist (tack även till Samhällsnytt).
  Vilket fantastiskt gräv !

  Har lite att säga om bilden ”Ett tryggt Jönköping hpller ihop” men låter det vara.

 97. Bravo Egor att Du oförtrutet orkar kämpa på och avslöja dessa människor, som lyckats nästla sig in i maktens korridorer hos det nuvarande regeringspartiet!
  Vart skulle vi få läsa om detta om inte samnytt och dess fullfjädrade journalister existerade?

 98. Bra jobbat, samnytt! Hur fantastiskt urusla kontroller har partierna egentligen? Kan jag skriva på ett papper där jag intygar att jag är en enhörning och så köper de det?

 99. Jönköpingssossarnas bild. Med den ”ensamkommande” och svenska flickan som lär bokstäver eller något. Hur tänkte man där? Inte alls?

  I Malmö har sossarna en poster med Malmös ”starke man”
  Katrin Stjernfeldt Jammeh med inlånade ”statist-barn”. Hennes egen man är från Gambia och den mannen gömmer hon. Han får ALDRIG vara med någonstans,

 100. Bra jobbat. Mycket märkligt fenomen i Sverige att alla litar på alla. Vi är ju ett mångkulturellt samhälle nu. Då måste vi hela tiden vara vaksamma och absolut inte lita på någon utan att kolla.

 101. Jag gick ett år på journalisthögskolan på 80-talet men sedan blev jag gravid och hoppade jag av.

  Jag kommer ihåg att vi då läste en bok med titeln ”gräv där du står” som handlade om just grävande journalistik.

  Sådan journalistik finns inte längre i Sverige och i main stream kloakmedia.

  När det gäller utrikesrapportering så hämtas alla nyheter från globalistägda- och globalistkontrollerade nyhetsbyråer och den enda merit som krävs av journalister är att du fungerar som en papegoja och upprepar globaliststyrd propaganda.

  De utrikesreportrar som SVT sänder hit och dit i världen har som sin enda uppgift att leta upp intervjuoffer som bekräftar propagandan ( hur falsk den än är) och de är en ren parodi på journalistik

  Därför är det fantastiskt att se att det åtminstone finns EN grävande journalist i Sverige dvs du Egor!!!
  En stor eloge till dig och tummen upp för alla dina avslöjande reportage👍

 102. 8 barn tuggat khat och försöker strypa en kassör, sen ser han sig som helt etablerad i sverige. Han får lite press på sig i intervjun och då faller han omgående tillbaks i bl-esvenskan.

 103. Egentligen inget överraskande. Sossar är ju i dag anhängare av multikulti och skäms inte över kriminella invandrare bland sina anhängare. Men lyckligtvis är tiden kommen att krossa dem.

 104. Kompetenskraven har sänkts till den nivå som representeras av de nya invånarna dvs till Noll.
  Men tydligen så har de sjunkit ännu lägre för nu verkar det till och med vara en merit att vara kriminell

 105. ”Jag vill gärna driva med invandrare”. Jag kan bara insämma med Hersi. För övrigt höll jag på att förlora lunchen när jag såg bilden ovan på den svenska flickan och den tungt brottsbelastade somaliska strypmördaren.

  • Nu är jag inte världsbäst på att känna igen utländska ansikten, men jag tror att inkräktaren på bilden är en arab och inte en n…ehum…”afrosvensk”.

   Kanske inte direkt bättre, men likväl.

 106. Sossarna har sänkt kraven även här: khat, Stefan Löfvén- ja tack, 100 % islam och Bönetider räcker för att bli kandidat för partiet. Återstår se om väljarna tycker samma eller om de ställer krav som är ngt högre.

 107. Det är anmärkningsvärt hur stor andel av de utomeuropeiska invandrare, som engagerar sig i 7-klöverpartierna, som antingen är kriminella eller har extrema politisk-religiösa åsikter. Ännu märkligare är att dessa partier ger dem en gräddfil till köttgrytorna.

  • I grunden beror det på att allt som är utländskt är per definition bättre än svenskt. Kom ihåg årets svensk Refaat El-Sayed. Mannen som till slut avslöjades som en helt vanlig bedragare

   • Sant!

    Genomsnittssvensken är idag en sann globalist, en ’världsmedborgare’, som inte känns vid sitt eget folk, utan faller i farstun för vilket utländskt trams som helst.

 108. Egentligen inte så mycket att skriva om.

  En ganska typisk socialdemokratisk representant/väljare.

  Att s är väldigt starkt bland multikriminella med icke-västlig bakgrund är känt sedan tidigare.

 109. Med Mohamud Hersi i sina led kan man gissa att Löfven nu kallat in sossarnas ”Intelligensreserv” . . .
  (med hänvisning till alla människors LIKA VÄRDE)

 110. Ska man jobba med barn måste man visa utdrag från belastningsregistret. Men ska man vara politiker får man tydligen ha vilken bakgrund som helst. Borde vara krav på att man inte är dömd, inte heller varit misstänkt för brott om man ska vara politiker.

 111. Det börjar med en kassör, sedan tar han och sossarna stryptag på hela samhället och håller medborgarna i ett järngrepp!

 112. Sosseriet i Jönköping har skitit i det blå skåpet i sin iver att visa godhet genom att sätta utlänningar som inte ens kan svenska på sina vallistor.

  • Svenska är ett svårt språk då det inte räcker att ha bott här i 28 år för att kunna skriva eller prata ordentligt. Vi vet även vad den här killen har för lönande hobby. Med en produktion på 8 barn behöver han väl inte jobba.

   Fullt barnbidrag t o m två barn och inga flerbarnstillägg är vad som ska gälla framöver och det ska gälla för de som nu har den förmånen.
   Stenkoll krävs även på om föräldransa lever i hop eller inte och de verkligen finns i landet. Utbetalningsavin ska hämtas på FK mot leg.

 113. Tydligen förstår inte 7klövern att med denna okontrollerade katastrofala utvecklingen som invällningen innebär att Sverige blir ett land som är sönderslaget precis som länder invällarna kommer ifrån, orsakat av dumma politiker och invällarna själva!!! Fy fan när ska utvecklingen vända!!?

  • Jojo! Den ena kvinnliga journalisten efter den andra pekade finger mot SD. Sen la man locket på! Ingen ursäkt som vanligt!

   • Det var bottenlöst oprofessionellt av SVT: Det var inte ens NÄThat – den afrikanska sossen skickade brev (lätt få DNA)! Andra fall ej heller så anonyma: via facebook…
    En kvinna i offerskaran var kriminalreporter. Men ingen presentation av hur hon (inte) beskrev brottslingar. Påhoppen kom väl inte utan anledning?

 114. Kan det vara så att sossarna varit lite naiva igen? Vill man kandidera för SD ingår naturligtvis ett obrutet utdrag ur belastningsregistret. Hur kan man förvänta sig att sossarna skall kunna styra ett land, när de inte ens klarar av en enkel kandidat-ansöknings process.

 115. – Helt klart framgår det nu vilket parti som är naivast. Löfvens bevingade ord ”Vi har varit naiva” får förklaringar efter förklaringar och det framgår mer och mer tydligt att med ”vi” menar han det egna partiet.

  Tack för det förtydligandena för de flesta svenskar med föruftet i behåll har nog inte tagit åt sig av hans uttalande.

 116. ”Jag är etablerad i Svärje – jag har ÅTTA barn. Jag älskar Landsförrädaren Löfven och att driva med babi…invandrare”

  Måste medge att jag fick lite ont i magen när jag läste det.

 117. Han är ju som klippt och skuren att bli svensk politiker. Han har ju perfekta meriter, både hudfärg bristande intelligens och brottsregister.

 118. Vi har sju riksdagspartier som påstår att vi svenskar som byggt upp ett av världens bästa länder inte klarar av att ens bibehålla välfärden utan invandrare, att sju riksdagspartier fullständigt nedvärderar svenska folket på det viset är utom all vett och sans, att sju riksdagspartier fullständigt saknar förtroende för svenska folket när det är deras egen invandringspolitik som raserat Sverige är inget annat är ett enormt förakt mot svenska folket, jag kommer aldrig förstå att 75% av svenska folket kan tänka sig att rösta på partier som nedvärderar Sveriges folk på det groteska viset, Sveriges folk är världens bästa men sveriges regeringar är världens sämsta, det som raserat välfärden är sjuklöverns invandringspolitik inte Sveriges folk, och då skyller de på folket och säger att räddningen är ytterligare invandring, jag hoppas ni förstår så mycket förakt jag känner mot våra regeringar för att de nedvärderar sitt eget folk. SD 2018 för att svenska folket är världens bästa folk.

 119. Nu förstår jag varför de ska ha valdebatter på arabiska…för att vissa politiker ska förstå vad alla andra politiker pratar om…

 120. Om varje av hans barn får fem egna barn vilket är normalt blir han farfar/morfar till 40 sötisar…..gissa vem kommer att härska i sandlådan-medan FI uppmanar svenska kvinnor att bli lezbiska….ha ha..sista fas av självdestruktivitet!

 121. Ett kriminellt styre baseras på till icke så få kriminella bland fotfolket, samt media!
  (s) har gjort sig direkt ökända för att samla på sig, i klartext, ren dynga, precis som (v) och (mp)…

 122. Minns ni för en del år sedan ? Ja då var det visst en annan socialdemokrat som hotade att skära av en kvinnas bröst och steka dom i smör. Det var förövrigt också en hott n tott.

 123. Framtidens kommunfullmäktige kommer dessvärre att utgöras av den här typen av individer. Demokratin i sin prydno!

 124. Nu slappnar jag av med ett glas punsch i mitt ombonade hem och har
  allvarliga funderingar på att stanna uppe till efter midnatt med
  fortsatt fuktad strupe. Varför inte, en stålhård kämpe bör ha all rätt
  att njuta sitt otium.

 125. Det finns många invandrare från MENA länder som utnyttjar barnbidragen som en affärsidé och får 7-10 barn. De tycker det är bra för att de tjänar pengar och bidrar dessutom till islamiseringen av Sverige, vilket är ett påbud i deras religion. Det känns inte som det var avsikten med barnbidraget.

 126. Jag tänker flera tankar när jag läser artikeln.
  1. Man kan inte ställa högre krav på invandrare ur laglydnadssynpunkt än vad vi gör på pursvenskar.Det är orimligt att förvänta sig att invandrare ska var helt snövita och fläckfria när medelsvensson inte är det.
  2.Ett brott som ligger 4-5-8 år tillbaka i tiden påverkar inte straffmätningen det minsta om personen döms för ett nytt brott.
  3.Är man förtroendevald så tillkommer ett extra ansvar att vara lojal mot samhällets lagar och föregå med gott föredöme och där förefaller Mohamud Hersi ha brustit en aning.

  • Man kan visst ställa högre krav på migranter! De har, genom många människors generositet, fått komma hit och då måste de visa att der tacksamma och det gör man inte genom att begå brott! Mm mm..

 127. OT: Intressant att Aftonbladets partiledardebatt som just nu börjar är på Cirkus. Det borde gynna Stefan Löfven, som alla vet är en stor pajas……

 128. -Vilka frågor vill du driva om du blir invald i landsting/kommun ? frågar Egor.
  ”Jag vill driva med invandrare” svarar stolpskottet!

 129. Löfven blir totalt ägd i Aftonbladets debatt just nu. Ser ut som han håller på koka över redan nu. Jag undrar om karln kommer att palla hela valrörelsen ut alltså.

 130. Ett superbt arbete av Egor – igen. Och vad kommer sossarna att göra åt det här. Borde framföras att de har dessa halvfigurer inom partiet

  SD 2018

 131. Människor kan förändras, man kan ha begått brott tidigare men vara en bra människa idag. Men det finns dock gränser för hur många chanser man kan få. Politiskt arbete bygger på förtroende. Om man begått så många felsteg som denne Mohamud då har man förbrukat sitt förtroende för att bedriva politiskt arbete.

  • Sverigedemokraterna brukar internt prata om 10 år sedan fällande dom så är man tänkbar för en förtroendepost.

 132. En riktig sosse! Låg IQ och kvalar in på de ratificerade mötena på sveavägen! Den typen av politiker som trycker S under 20%!

  Säckarna fulla med Cat var till mötena med idioterna i SSU…

 133. Det är vårt eget fel att vi låtit det gå så här långt.
  Helt otroligt att vi låtit sossarna tro att de kan göra vad de vill med vårt land.

  • De fattar inte vad de gör.
   Socialister tror att allt beror på miljön, och att alla problem därför kan lösas med politiska metoder.
   Allt elände på jorden är orsakade av medelålders europeiska män som röstar borgeligt.
   Sådana borde jagas med hagelgevär.

 134. Det är fantastiskt att bakgrundskontrollerna är så obefintliga. Vilken idiot som helst kan kandidera till de politiska posterna utan några problem. Sossarna är i alla fall konsekventa. Ingen kontroll och inget ansvar för något någonstans.

 135. Vad har socialdemokraterna med en enskild människas brottsliga historia att göra. Han kandiderar, det får väl vem som helst göra. Låt bli att rösta på honom men dra inte parareller med sossarnas politik.

   • Fortfarande anser jag att enskilda människors misstag och beslut grundade på misstag inte har något med vad partiet står för, partiets ideologi osv . Däremot, om det är ett misstag som upprepas gång på gång så skulle jag dra åt mig öronen. Det finns partier vars medlemmar är oftare dömda för brott än andra partiers medlemmar och där ifrågasätter jag deras moral.

  • Oh ja, sossarna som vanligt är oskyldiga, det är individen är det fel på.
   Då skulle kunna Brejvik också bli socialdemokrat. Eller?
   Noll koll, bottenskrap.

 136. Är det för mycket begärt att både S och C gör en ordentlig bakgrundskontroll av sina kandidater, innan de sätter upp dessa människor på valbar plats? Skäms de inte när de blir avslöjade?

 137. Vilka otäcka invandrare som kandiderar för globalistpartierna S, C och L! Usch! Måtte dessa partier åka ut ur riksdagen den 9/9!!!

 138. Den här våldsbenägne, somaliske invandraren talar häpnadsväckande dålig svenska med tanke på att han invandrade till Sverige 1990. Han verkar ha rökt mycket khat.

  Det borde ställas höga krav på personer som blir politiker. Frågan är om invandrare alls ska kunna bli politiker. De kommer naturligtvis att arbeta för sitt eget folk och mot svenskarna. Fan har släppts lös i Sverige. Fan ta sjupartisterna!

  • Det er interessant å fråga om det kanske inte er så mange andre jobber som passer for innvandrere?
   Når man ser resultatene av svenske politikeres innsats, så tror inte jag at det ville blitt mye semre om en somalier hadde jobbet for sitt eget folk, og mot svenskarna.

 139. God morgon ! Här är en länk som måste läsas. På startsidan sammanfattar
  det viktigaste från ”samnytt” de senaste åren samt
  invandringsrelaterad forskning. en tar max 10 min att läsa. Bra för er som fortfarande ”tycker” att invandringen är dålig för Sverige, men saknar alla argument
  Ännu bättre är den för att vidarebefordra till alla som
  fortfarande inte vet om detta, och som funderar på att rösta på
  partier som skadar Sverige. Jag har inte hittat bättre
  sammanfattning någonstans faktiskt:
  https://folkhemellermangkultur.webnode.se/

 140. Det är inte konstigt, att så många har röstat på SD. Det är präcis det etablerade Sveriges helt löjliga tolerans i förhållande till kriminella och otillpassade innvandrarera som för med sig, att dom som skötar sig bra blir drappade av motstånd. Om inte S helt gör om sin politik blir SD väl största partiet vid nästa val. Här i Danmark har dom gamla partierna för länge sen blivit realistiska och börjat respektera ursprungliga folkets avsikt.

 141. Har man bara rätt värdegrund kan man tydligen gå långt i de anständiga partierna.
  Herregud, vem kan ärligen ställa sig upp och säga: Jag har aldrig blivit dömd för misshandel och knarksmuggling.
  Nu vänder vi blad.

 142. Tack Egor,
  et är fantastiskt bra att kriminella, illegala, kvinnomisshandlare och bedragare drar sig til S och SSU.
  Förr eller senare inser ALLA i Sverige vilket parti S verkligen är.

 143. Om det här är sant borde någon mer än Samnytt förmedla den nyheten.
  För det är nämligen ORIMLIGT att detta får hända i ett civiliserat land, nu är Sverige kanske inte det längre?
  Men de börjar samlas på hög, Sveriges skithögar.
  Jag tänker närmast på Kapten klänning, Özz, Soran, SSU Skåne etc.
  Snart kastar jag in handduken.

 144. Det är fakta, svenska folket är naiva och politikerna kor– idi—
  islaminvasionen pågår hela tiden, nästlar in sig, alla inser väl för hell
  vad som sker fn, alla är rädda

 145. Ytterligare en fråga till listan med följdfrågor till Socialdemokraterna i Jönköping:
  – Kan ni garantera att ni inte kommer försöka strypa fler kommuninvånare om ni kommer till makten? 😏

 146. Men hallå det är ju bara denna site och Fria tider som skriver om det!
  Fast de blir ju attackerade också hela tiden.

 147. Det finns 2 riktningar
  Gud/Jesus Christ=om man vill leva/överleva
  och¨
  satan=islam=ondskan=evil=med hans folk
  leder till hell

 148. Märkligt straff för misshandel – 50 timmars samhällstjänst! Uppenbart är det en seriebrottsling och våra domstolar och lagstiftare verkar inte bry sig. Skamligt att våldsförbrytare inte bestraffas hårdare.

 149. Ytterligare en Sosse som har en verkliget fin ”värdegrund” ”på rätt sida av historien”.
  Carma is a bitch (and i love her!)

 150. Lyft fram honom som statsminister-kandidat.
  Sverige behöver fler som raserar vårt samhälle så vi får starta om från noll.

 151. Där ser vi alla nu vilket ruttet parti socialdemokraterna är. Stanken från Stefan och parti vilar tungt över land och folk.
  Att vi fått såna otrevliga incidenter på halsen, utförda av lika otrevliga människor, beror på WW2:s tragiska utgång.

 152. Bara bekräftar att vakumskallar bara har vakum mellan öronen,med det gemensamma att de stod i fel kö när Gud delade ut hjärnor.

  Vad beträffar Amud – Tja, sannolikena för inavel är ju stora.

  Men så har ju V o S varit lika slappa som Migrationsverket att kolla upp sina ”Tokens” o väljarmagneter. Muhamud är ett typexempel på dem man ska återkalla medborgarskap för och bara skicka hem honom !

  Så mycket för dessa rekordhycklare !

  Se denna dokumentär och sedan klarnar mycket kring C o S :

  https://youtu.be/W56ZKUVECWs

 153. Man får väl ta det onda med det … onda.
  När man trodde att det knappt kunde bli värre så ser man att Sverige är långt ifrån ett demokratiskt land. Köpta röster och ett omfattande fusk vid rösträkningen har gjort att 7-klövern är livrädda för ett extraval!

 154. Tror ni David Baas kommer stegla Hersi offentligt från sin makt-taburett inför miljoner människor på samma vis som han så ofta gjort med personer med SD sympatier (fast oftast för avsevärt lindringare förseelser än vad Hersi är ansvarig för)?

  • David Baas är inte en journalist i vanlig bemärkelse. Han och Lars Lindström är anställda på Expressen enbart för att granska och förlöjliga SD

 155. Nya socialdemokraterna, kanske nästa inrikesminister. har idag 100.000 rena pengar i månaden i olika svenska skattebetalares bidrag med 8 barn, så går minus om han blir minister, men Saudi lär bidra med en hacka.

 156. Försökte strypa kassör – kandiderar för Socialdemokraterna i valet.
  Lās Egor Putilovs meritlista från denna ”nysnlānda” Somalier.

  • Många gånger brukar ju såna här proselyter lyftas fram i svt / tv4 TV-sofforna, där man börjar intervjun / presentationen med att berömma dem med: ”Ja du har ju varit kriminell…..”, precis som det vore en merit!

 157. Helt otroligt att karln inte är utvisad. Beter sig lågintelligent och impulsstyrt. Släng ut honom direkt. I normala länder hade fjanten utvisats på livstid för länge sedan. Vi har urusla fega ledare som är livrädda för vad DN kultur skall säga. Skäms på er.

  • Är ju tack vare såna här som vi har fått ökad brottslighet i Sverige. De har ingen impulskontroll när de blir arga för mista lilla oförrätt!

   Då blir det stryptag eller tar fram pikadollen och likviderar sin motpart!

 158. Ha, ha, vilken rolig krönika. Skrattet fastnar naturligtvis i halsen och det är ju rent skrämmande att en sådan figur kan nästla sig in i maktens korridorer.

 159. Ja sossarna är ju kända för sina stryptag på sverigedemokrater och särskilt alternativa media vill man ta ekonomiskt strypgrepp på! Så detta är inte alls något okänt begrepp bland gråsossar!

  Mohamud Hersi sa väl som finnen sa: ”Inte strupa, bara minska loft!”

 160. Rättsväsendet lämnar, i sin totala oskicklighet, medvetet eller omedvetet, över sitt ansvar till gatans parlament. I framtiden skall hans åtta (8) avkommors aktiviteter också hanteras. Blir svettigt för Hemvärnet.

 161. Tydligen en skitpratande Invandrade utan moral och betänkligheter..
  Dom måste verkligen se västeuropér och svenskar som totala fjollor..

 162. Räkningens dagar för kommunerna nalkas.
  Värre lär det bli när det går såååååå djävla bra för sverige.
  Endast SD har viljan och modet att säga stopp!!

 163. Varenda artikel man läser bevisar om och om igen att svenskarna är världens i särklass dummaste folk – annars röstar man inte på något av de 7 extremvänsterpartierna!

 164. Abzurdistan, är ett av jordens mest maskätna land. Det har gått mask i det mesta, som finns i häng Rövarnas Rike.

 165. Sweden…man, it’s like a horror story with another episode every single day. Gang rapes of children, child marriages, shootings and murders… I have no words..

 166. Vilka meriter den somaliske ”mannen” har för att göra karriär i SVERIGE och inom politiken!! Jag MÅR ILLA; DJÄVLIGT MYCKET ILLA över alla små djävlar med kriminell bakgrund, som hittat en fristad i vårt land och dessutom omfamnas av etablissemanget

 167. Ibland har jag en härlig dröm där jag härskar enväldigt över Sverige, och minskar befolkningen från 10 miljoner till ungefär 8 genom att vidta lämpliga åtgärder.

  Ah, så skönt. Och så hemskt att vakna.

 168. Han som drömmer och sedan vaknar, som kommenterat innan… Dröm det här istället…

  De två miljonerna som du ser som överskottet bland befolkningen… tänk, eller dröm, att de kom på (fast det krävs em smula intelligens för sådant, därför är risken rätt liten) att bilda politisk parti bara för folk med utländsk bakgrund. Tänk. Med rätt propaganda och enkel styrning av opinionen är inte helt korkat att gissa att de lätt kan få med 70 procent av de två miljonerna att känna ”yes, fan, detta är så rätt, klart jag ska vara med”. Sen kommer ett nytt val. Av de 70 procenten av två miljoner går 70 procent ut o ger sin röst till det nya partiet. Enkel matte säger att det handlar om en miljon röster. Även ni som inte kan räkna ut vad ni får i nettolön efter 29 procent skatt kan nog räkna ut vad en miljon röster betyder i ett land med knappt 10 miljoner invånare.

  Så… nästa gång när du drömmer, dröm om ngt sånt istället. För frågan är inte OM detta scenario utspelas ngn gång… frågan är NÄR. Att S har med en del konstiga typer är nog genomtänkt. SD har sådana också, vilket oxå är genomtänkt men framstår mest som skrattretande. Men det handlar bara om enkla försök att få några fler röster. Tänk… tänk bara en gång på scenariot där det handlar om politiskt organiserad partiskt tillhörignet som leder till direkt påverkan på högsta möjliga maktnivån. Fan… skrämde mig själv!!

 169. ok nu när vi vet vilka kommer leda sverige om typ 2 mandater.. så är nog lööv o lövfen bra ledare idag.. fast det blir ju lite av att välja mellan pest o kolera…

  aj aj … svenskar gillar läget.. vi andra får gilla läget

 170. Och ändå var detta den bäste representanten för islam som S i Jönköping kunde rekrytera. Undrar då hur resten är?

 171. Sveriges bibelbälte…

  Enligt islam ska man i första hand ge sig på/överta/förstöra
  religiösa platser/byggnader när man övertar landet ifråga,

LÄMNA ETT SVAR