polis-hallonbergen-dubbemord
Inrikes

Fortsatta attacker på polisen i Trollhättan – ungdomar skyller på trakasserier

Publicerad 12/10/2019
Annons

På måndagskvällen fortsatte våldsamheterna i det så kallade utsatta området Kronogården i Trollhättan. Liksom på söndagskvällen kastade man sten och sköt raketer på polisen. Enligt ungdomar som media intervjuat i området är det här ”det enda sättet” då man påstår sig bli trakasserade av polisen.

Söndagens upploppsliknande scener ska enligt en anonym man bero på polisens trakasserier och övervåld under en längre tid.

LÄS ÄVEN: Upplopp i Trollhättan – polis besköts med raketer och smällare

– Det här har pågått i flera år. Vi får inte göra vår röst hörd, säger en av killarna till TTELA.

– Det börjar aldrig med att ungdomar attackerar polisen. De kommer och trakasserar folk, det går inte att prata med dem. Det här är det enda sättet.

Vid 21-tiden på måndagskvällen utsattes en polisbil för stenkastning så att den fick plåtskador och punktering och fick bärgas från platsen. Polisen satte in flera patruller.

Åter igen sköt man raketer och så kallade bangers.

– Det bildats folksamlingar på olika ställen och kastats en del så kallade bangers och raketer. Än så länge är det under kontroll, men vi får se var det tar vägen. Vi håller på att manna upp, sa polisens presstalesperson i region Väst Peter Adlersson vid kl 21.15.

Våldsamheterna påverkade även kollektivtrafiken där en busslinje genom Kronogården ställdes in på grund av ”ordningsstörande händelse”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons