polisbil

Faksimil Facebook

Inrikes

Fortsatta skottlossningar runtom i landet

Publicerad 8/27/2021
Annons

Efter ett dygn av skottlossningar, bombningar och bilbränder på onsdagen och under natten mot torsdagen fortsatte skjutningarna på torsdagen och framåt natten mot fredagen.

Vid 20-tiden på torsdagskvällen larmades polis till en plats söder om Arlanda efter uppgifter om skottlossning. Det skulle visa sig handla om ett bråk mellan flera olika personer där en person skjutit mot en annan. Enligt larmet ska det ha varit en hotfull situation.

– Den här mannen har uppgett att han skjutit i självförsvar, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Personen som det skjutits mot påträffades senare med en skada i halsen. Skytten greps och anhölls misstänkt för försök till mord.

LÄS ÄVEN: Våldsamt dygn med skjutningar, bombningar och bilbränder

Vid 17.30 på torsdagen hördes flera höga smällar i stadsdelen Sofielund i Malmö i samband med ett bråk. Fynd på platsen med hjälp av vapenhund tyder på att det rör sig om en skottlossning.

– När vi kommer till platsen är folk kvar utomhus och det framgår tydligt att man har hört smällar i samband med bråket – och misstanken om att någon använt ett vapen kommer tidigt, säger Patric Fors, presstalesperson polisregion Syd, till TT.

Tre personer har gripits misstänkta för grovt olaga hot. Inga personer skadades vid händelsen.

Misstänkt skottlossning

Vid 3.45 under natten mot fredagen får polisen flera samtal om skottlossning på Järvafältet eller områdena där omkring. Trots omfattande sök påträffas varken någon misstänkt gärningsman eller skadad.

En förundersökning angående grovt vapenbrott har inletts.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons