Stefan Löfven/Floda. Foto: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 3.0

Frågor till Löfven kontrollerades – all kritik sållades bort

11.6K Shares

På måndagskvällen talade statsminister Stefan Löfven på ett öppet möte i Garveriet i Floda, Lerums kommun. När åhörarna ville ställa frågor till Löfven var de tvungna att skriva ned sina frågor på en lapp för att sedan ge den till S-personal – som valde ut vilka frågor statsministern skulle svara på.

När de nyfikna lyssnarna lämnat in sina frågelappar till den lokala S-ombudsmannen fick de vänta på att frågorna skulle kontrolleras, rapporterar den moderata kommunpolitikern Jonathan Bessou.

Men flera av de väntande i publiken kom att bli besvikna. De kritiska frågorna ska aldrig ha tagits upp.

Exempel på frågor som togs upp ska ha varit ”vad gör du på fritiden?”, en fråga ställd av ett 12-årigt barn. Han ska även ha fått frågan om i vilken sportarena korv med bröd smakar bäst.

Socialdemokraten Joel Stade, politiskt sakkunnig i Regeringskansliet, försvarar Löfven och menar att sådana möten är till för att besvara frågor från medborgare och inte från moderata politiker.

11.6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.