➤ KRÖNIKA Första dagen på jobbet är aldrig en vanlig dag. Jag tror inte att de följande dagarna, veckorna, månaderna och åren blir det heller. Min förhoppning är att jag efter varje avslutad arbetsdag ska känna glädje över att jag skapat något viktigt och bidragit till samhällets bästa.

Att vara chefredaktör och ansvarig utgivare på Samhällsnytt är ett mycket intressant jobb. Det innehåller stora möjligheter, men också mycket hårt arbete.

Jag och mina medarbetare ska göra vårt allra bästa för att utveckla Samhällsnytt till den framtidstidning, som Sverige så väl behöver. Vi går tvärt emot gammelmedia, som år efter år satt munkavle på sanningen om det som pågår i samhället. Vi skyggar inte för verkligheten och vågar berätta om ett land i kris, ett land som styrs av inkompetenta och politiskt korrekta politiker och tjänstemän.

Vi ska berätta om massinvandringens konsekvenser, men även ”vanliga” stora nyheter samt beröra områden som ekonomi och kultur. Vi har ett nät av frilansande fotografer som täcker stora delar av Sverige. Det innebär att vi ofta kan publicera nytagna bilder till våra texter. Vi kommer också att publicera videoreportage.

Det finns starka vänsterkrafter som vill begränsa yttrandefriheten, och där har vår nättidning en viktig uppgift att fylla. Att få säga och skriva vad vi vill är en stöttepelare i ett demokratiskt samhälle. Glöm inte det!

Naturligtvis är vi beroende av tips från våra läsare. Tveka inte att mejla oss på [email protected]

Slutligen några ord om min bakgrund. Jag har 35 års erfarenhet av tidningsjournalistik i olika former och på olika befattningar på bland annat Skaraborgs Läns Tidning. Jag startade 1977 som reporter och blev sedan textredigerare och nattchef. Jag har besökt mer än 20 länder i olika världsdelar och samlat på mig intryck, som är värdefulla i min yrkesutövning.

Häng med i vår nya och angelägna satsning!