kniv-sollentuna

Bild t h från knivhuggningen 2019. Foto: Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0 / Polisen

Inrikes

Frisör vägrade klippa gängkriminell gratis – blev brutalt misshandlad

Publicerad 6/16/2021
Annons

En barberare som vägrat gå med på att ge en gängkriminell en gratis klippning attackerades i helgen. Den misstänkte är sedan tidigare dömd bland annat för grov misshandel efter att ha blivit så förolämpad av ett en man tutade på honom så att han knivhögg denne.

Händelsen ägde rum i Sollentuna strax innan klockan 20 i lördags. Den misstänkte gärningsmannen gick beväpnad med kniv in på ett företag och hotade samt misshandlade en person. Enligt Aftonbladet är den misshandlade personen en barberare på den aktuella salongen. En 27-årig man med kopplingar till ett kriminellt nätverk i området kunde snabbt gripas. På sig hade mannen en kniv – men det är oklart om kniven användes vid attacken.

I samband med händelsen ska offret ha påpekat att gärningsmannen är skyldig honom efter ett lån av en elcykel. Då barberaren vägrade klippa mannen gratis utbröt slagsmål och offret skadades bland annat i huvudet.

På måndagen häktades 27-åringen för grov misshandel och övergrepp i rättssak då han uttalat hot om att målsägande ska dödas om han ringde polisen. Senare på måndagskvällen hävdes dock häktningen med hänvisning till att man gått igenom övervakningsfilmer och inte sett att gärningsmannen använt kniven. Därför bedöms misshandeln nu vara av normalgraden. Även punkten övergrepp i rättssak har lagts ned i bris på bevis. Kvar finns en misstanke om olaga hot och misshandel.

Rasande efter ha blivit tutad på

27-åringen är sedan tidigare känd av polis och dömd för en rad olika brott med sammanlagt tolv avsnitt i belastningsregistret. Senast i april dömdes han för dopningsbrott.

2019 dömdes han till fängelse i ett år och tio månader för grov misshandel och misshandel. Han hade då attackerat ett par i en bil då de tutat på honom för att förhindra en trafikolycka. 27-åringen hoppade ur bilen och misshandlade mannen. Då maken klev ut ur bilen tog 27-åringen fram en kniv, jagade mannen tills han ramlade och knivhögg honom. När offrets fru gick ur bilen för att försöka lugna ned situationen, i förhoppning om att han skulle visa henne som kvinna mer respekt, blev även hon misshandlad.

Allt skedde inför parets ettåriga barn. I tingsrätten förklarade mannen att ”han inte vet varför han tog fram kniven, men att det var på grund av ilska”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
443Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons