Bara två dagar efter att ishockeyklubben Frölunda HC presenterat sitt nya klubbmärke väljer man nu att skrota det. Detta efter att supportrar uttryckt skarp kritik och klubben även har anklagats för plagiat.

Samnytt har rapporterat om vändorna kring den klassiska ishockeyklubben som känt sig tvingade att låta varumärket med en indian genomgå en förändring inför framtiden. Klubben har under flera år utsatts för rasistanklagelser och påtryckningar som sedan ökat i samband med vänsterrörelsen Black Lives Matters framfart.

LÄS ÄVEN: Här är Frölundas nya PK-märke efter rasistanklagelserna

På onsdagen presenterades det nya klubbmärket men det var inget till supportrarnas förtjusning och klubben har hånats i sociala medier. Flera företag har även anklagat Förlunda HC för att ha plagierat deras logotyp. Mats Grauers är Frölundas ordförande och han är även besvärad över att vissa liknar det nya klubbmärket med ett hakkors.

– Vi kunde inte på något sätt se att man kunde väga in associationer till 30-talet. Ingen av oss såg det, säger Grauers på en presskonferens.LÄS ÄVEN: Frölunda HC tar bort indian efter rasistanklagelser