Brukare på LSS-boende saknade möjlighet att se hockeymatcher, trots att intresset är stort bland de boende. När kommunpolitikern Marcus Allard erbjöd sig att gå in och betala för streamingtjänsten fick han kalla handen av de ansvariga på kommunen.

Under gårdagen påbörjades slutspelet i hockeyligan SHL. Två av lagen som möts är Timrå och Örebro, vilka kommer att göra upp i bäst av sju matcher. På LSS-boendet Kastanjen är intresset för hockey stort och man håller entusiastiskt på hemmalaget Örebro. I vanliga fall brukar en av de boende dela med sig av sitt streamingkonto, men denna gång är hon på matchen och lösningen funkade därför inte.

LÄS ÄVEN: Örebropartiet: Vi har lagt den antifascistiska kampen bakom oss

Kommunen har själva inte något intresse att betala för tjänsten och det verkade därför som att de boende inte skulle få se matchen alls. En person som hörde talas om detta var kommunpolitikern Marcus Allard, ledare för Örebropartiet, som erbjöd sig att gå in och betala för att de boende skulle kunna använda sig av tjänsten.

LÄS ÄVEN: Örebropartiet ökar kraftigt – Allard: ”Jag är aldrig nöjd”

Allard fick dock kalla handen av kommunen och han berättar om händelsen i ett längre inlägg som han publicerat på sin Facebook-sida. Enligt egen utsago har han swishat 7 000 kronor till en anställd, som han efter många om och men lyckades få tag på. Personen ska bara kort därefter skickat tillbaka pengarna med hänvisning till att dennes chef lagt in sitt veto mot Allards bjudning.

I kommentarerna till inlägget syns folk vara upprörda och man ställer sig frågan om varför trögrörlig svensk byråkrati ska hindra funktionshindrade från att kunna följa sitt stora fritidsintresse?

De boende har tidigare själva skrivit till kommunen om att man ska ändra den rådande policyn, men har hitintills inte fått något gehör för sitt förslag.