Kungsmarken

Gäng attackerade poliser med raketer: ”Hoppa lilla grisen”

Inrikes

Gäng attackerade poliser med raketer: ”Hoppa lilla grisen”

Publicerad 12/31/2020
Annons

Samhällsnytt har tagit del av flera videoklipp från attackerna mot polisen i invandrartäta Kungsmarken i Karlskrona. I videoklippen syns personer även hetsa mot polismän genom att klappa händerna i deras ansikten. Vidare hörs det hur personer med kraftig brytning konfronterar poliser med ord som, ”ni vågar inte komma närmare”, ”lilla kuksugare”, ”horungar” och ”mammas fitta”

Det var vid klockan 21.30 på onsdagen som polisen mottog larm om gäng som sköt nyårsraketer mot fastigheter i området. När polisen anlände till området tvingades myndigheten retirera och kalla på förstärkning från både Kalmar och Kristianstad för att kunna hantera situationen i området.

LÄS ÄVEN: Polis till sjukhus efter att ha träffats av nyårsraket

Två män i 18-årsåldern greps och är nu anhållna misstänka för blåljussabotage. En polis träffades av en raket och skadorna bedömdes initialt som allvarliga men inte livshotande.

Samhällsnytt kan visa videoklipp från bostadsområdet. I ett av dessa hånas poliserna med ”hoppa lilla grisen, hoppa” samtidigt som en raket exploderar invid poliserna.

LÄS ÄVEN: Gängkriminella eldade bilar, barrikaderade vägar och besköt polisen med raketer

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons