Pensionär Äldreboende Äldre Sjukvård Sjukhus
Inrikes

Gäng bröt sig in och rånade 85-åring i hemmet – stal även trygghetslarm till hemtjänsten

Publicerad 5/8/2019
Annons

I april blev en 85-årig man rånad i sin villa i Tyresö söder om Stockholm. Mannen som först trodde att det var personal från hemtjänsten upptäckte sedan hur flera personer bar ut hans tillhörigheter. När de lämnade bostaden tog de även med sig mannens trygghetslarm.

Det uppges pågå en rånvåg i Tyresö söder om Stockholm där gärningsmännen har riktat in sig på äldre i sina bostäder. Nyligen blev en kvinna i 85-årsåldern rånad av två gärningsmän medan hon såg på tv en kväll.

LÄS ÄVEN: Kvinna rånad i hemmet av maskerade män – bakbands medan rånarna letade värdesaker

Nu var det dags igen men den här gången bröt man sig in mitt i natten. Den äldre mannen som levde ensam efter att hans hustru avlidit vaknade av skramlade ljud. Han reste sig ur sängen och tog sin rullator för att se om det var hemtjänsten som hade kommit på besök, rapporterar Mitti.

Det visade sig istället vara fyra ”främmande personer” som bar ut hans värdesaker. När personerna upptäckte att mannen var vaken tvingade de in honom i sovrummet igen.

LÄS ÄVEN: 65-årig man grovt misshandlad och rånad i hemmet

När rånarna lämnade bostaden tog de även med sig mannens trygghetslarm till hemtjänsten för att han inte skulle kunna få hjälp. Det resulterade i att mannen var hjälplös fram till hemtjänstens nästa besök senare på natten.

Försäljare knackade på
Mannens dotter berättar att han var skärrad och inte vågade röra sig efter att rånarna hade lämnat platsen. Hon misstänker att rånarna har kartlagt mannen i samband med ett spontant hembesök.

– Ett par veckor innan hade pappa släppt in en försäljare som knackade på, sade dottern.

LÄS ÄVEN: Maskerad man med kniv knackade på bostad – rånade familjen på deras bil

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
837Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons