skjutning-rinkeby-18-07-10
Inrikes

Gäng gick till attack mot ordningsvakter: ”Speciell miljö i Rinkeby”

Publicerad 1/21/2019
Annons

På söndagen attackerades ordningsvakterna av ett gäng beväpnade med ölburkar, iskockor och annat diverse man kunde hitta. I Rinkeby får ordningsvakterna inte arbeta ensamma utan polis.

Sedan ett par månader tillbaka har polisen och lokala ordningsvakter utvecklat ett tätare samarbete i Rinkeby som syftar till att skapa en lugnare miljö och öka tryggheten. Polisen har en utökad närvaro på plats för att försöka jobba in ordningsvakterna så de ska våga vara där, enligt Kjell Hellström, operativ samordnare vid polisen.

Söndagens tumult slutade med att en man i 20-årsåldern greps misstänkt för försök till grov misshandel, övriga kom undan. Efteråt sattes ännu fler ordningsvakter in vid tunnelbanan.

I fjol gjorde man klart att ordningsvakter endast fick arbeta med polis närvarande på fyra ökända tunnelbanestationer: Rinkeby, Tensta, Rissne och Hjulsta. Beslutet togs av SL:s trygghetscentral.

– Det är en speciell miljö i Rinkeby, säger Kjell Hellström.

– Att det är lite annorlunda än på andra ställen, eftersom det varit stort ungdomshäng och mycket narkotikaförsäljning i biljetthallar. Det är det vi försöker få bort nu.

Enligt Hellström har arbetet gjort så att Rinkeby blivit lugnare men betonar samtidigt att det är ett långsiktigt projekt samt att man inte kan låta ordningsvakterna vara där själva.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons