Gäng knuffade 51-åring i vattnet från lastkaj

Precis innan midnatt fick polisen i Malmö larm om ett pågående tillbud vid Sydkajen i stadens hamn. En man kämpade för sitt liv och att inte drunkna i det iskalla vintervattnet.

När den första polispatrullen anlände hade mannen, som är 51 år gammal, lyckats kravla sig upp på land. Han var emellertid svårt medtagen och nedkyld och fördes till sjukhus med ambulans.

Oprovocerad attack

Vittnen till händelsen berättade för polisen att ett gäng unga män oprovocerat gett sig till att knuffa mannen i vattnet. Att det gått till så bekräftades senare också av mannen själv som inte är bekant med och än mindre har något otalt med någon i gänget.

– Han är helt oförstående till varför detta inträffar, säger Malmöpolisens presstalesperson i en kommentar till media.

Fem anhållna

Drygt 20 minuter senare stoppade polisen en personbil vid Frihamnsviadukten. Samtliga fem personer i bilen greps och anhölls senare misstänkta för grov misshandel i samband med den inträffade händelsen.

Polisen uppger att samtliga är män och att de är födda mellan 1999 och 2002. Man offentliggör däremot inte någon uppgift om de brottsmisstänktas härkomst eller eventuella tidigare kriminella CV.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.