Gäng mördade rullstolsburen i trapphus: ”Vi hoppade sönder huvudet”

I höstas misshandlades en rullstolsburen man blodig i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg. Offret blev kort efter attacken medvetslös och avled senare på sjukhuset. På måndagen dömdes tre män till livstids fängelse för våldsdådet.

Det var strax innan klockan 23 den 23 oktober som polisen hade mottagit larmstamtal från boende i huset vid Eriksbergsområdet rörande en pågående misshandel. När patrullen anlände till platsen påträffades en 40-årig rullstolsburen man sönderslagen i en hiss. På hissens väggar, golv och även i trapphuset fanns stora blodfläckar.

LÄS ÄVEN: Misshandlad man i rullstol avliden

Offret berättade för polispatrullen om gärningsmännen som hade försökt tränga sig in i hans lägenhet. Men kort efter samtalet med poliserna förlorade offret medvetandet och nio dagar senare avled han på sjukhuset.

En polisman, med åtta års erfarenhet av akutsjukvården, som var först på brottsplatsen uppgav att offrets skador var det värsta som han har sett efter en misshandel.

Polisen inledde en insats i området och kunde gripa en 33-årig man misstänkt för våldsdådet. Mannen hade offrets blod på kläderna och även narkotika på sig.

Gangstern är rädd för livstid

Längre fram i utredningen kunde polisen gripa ytterligare två personer. Polisutredningen har visat att de tre männen som slog ihjäl den rullstolsburne mannen – var på platsen för att köpa narkotika men att något sedan ”gått snett”.

Polisen har även säkrat chattkonversationer där en av gärningsmännen är orolig för att han ska få livstids fängelse eftersom gänget ska ha ”hoppat sönder huvudet” på offret.

Gärningsmännen

Männen har under polisförhör nekat till brott men polisen har påträffat deras dna både i hissen och trapphuset. Vidare fanns offrets blod på en av männen och samtliga har haft sina mobiltelefoner uppkopplade i området i samband med brottet.

Bilell Munter, 29, skyddade personuppgifter och förekommer i belastningsregistet för bland annat misshandel, rattfylleri och flera narkotikabrott.

Bilell Munter. Foto: Facebook

Sebastian Wallermark, 33, folkbokförd i Ulricehamn och förekommer i belastningsregistret för bland annat försök till dråp, misshandel, olaga hot, narkotikabrott, skadegörelse, grov stöld, stöld och försök till stöld.

Sebastian Wallermark. Foto: Polisen

Mohammad Shad Rooh, 37, invandrarbakgrund från Iran och folkbokförd i Göteborg. Han förekommer i belastningsregistret för brott mot knivlagen och flera fall av misshandel.

Mohammad Shad Rooh. Foto: Polisen

Tingsrättsdomen

På måndagen meddelade Göteborgs tingsrätt att Bilell Munter, Sebastian Wallermark och Mohammad Shad Rooh döms för mord med påföljden livstids fängelse. Vidare ska männen betala 165 000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här gömmer sig Ahmed för ”aina” efter att ha knivrånat handikappade Mats i hans hem

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.