inbrott-tjuv-polis
Inrikes

Gäng omringade polis och fritog gripen

Publicerad 7/8/2022
Annons

I går, torsdagen den 7 juli, omringades en polispatrull i Uddevalla av ett gäng som lyckades frita en person som polisen just hade gripit. Men Lars Eckerdal, chef för polisen i Fyrbodal, menar att händelsen inte är ett tecken på att polisen har tappat kontrollen.

Det var runt 14-tiden i torsdags som polispatrull grep en person som de misstänkte för brott. Då omringade ett gäng på sex–åtta personer omringade poliserna och lyckades frita den gripne. Istället grep polisen en annan person som hade droger i en väska, men den fritagne är fortfarande på fri fot.

– Det är väldigt ovanligt att det här sker men det händer då och då, när man känner att man har ett numerärt överläge att man försöker ta loss någon som vi har gripit. Nu lyckades de, sa Lars Eckerdal.

Poliserna som överfölls ska inte ha fått några allvarliga skador men ska vara omtumlade.

Polisen ska nu utvärdera situationen för att försöka förebygga att det händer igen. Lars Eckerdal frågar sig om gripanden kan göras ”mer dolt” eller om polisen kan komma från platsen snabbare.

– Vi måste jobba med ett taktiskt upplägg som gör att man inte väcker så mycket reaktioner på plats, sa han.

”Inte tappat kontrollen”

Trots händelsen hävdar Eckerdal dock att polisen inte tappat kontrollen. Händelsen inträffade inte i ett ”särskilt utsatt” område, sa Eckerdal och fortsatte.

– Vi rör oss i de områden där vi vill och gör ingripanden där vi måste. Jag tror att de allra flesta som sitter i min position skulle svara på samma sätt.

Polisen jobbar vidare med utredningarna där även attacken mot polisen nu också ingår som en av brottsrubriceringarna.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons