Under fredagskvällen uppstod bråk mellan två grupperingar på Näsets badplats i Göteborg. En man i 25-års åldern fördes senare till sjukhus med sprucket ögonbryn och värk i kroppen efter att ha blivit omringad och slagen av flera andra. Den skadade är även själv misstänkt för misshandel.

– Det är ett ganska rörigt ärende och svårt att få grepp om, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till GP.

Klockan 19.49 på fredagskvällen larmades polis till badplatsen Näset, sydvästra Göteborg. Kaoset som förstörde den vackra sommarkvällen kom, enligt polisen, från två ”grupperingar” som hamnat i bråk.

Enligt de initiala vittnesuppgifterna handlade det om ett flertal personer som tillsammans misshandlade en man i 25-årsåldern. De misstänkta sprang från platsen och polisen valde att inte gripa någon.

– Det är ganska unga personer, det blir inga gripanden, man tar det utredningsvägen, säger Peter Adlersson som inte vill gå in på vilka grupperingar det är som hamnat i luven på varandra eller varför.

LÄS ÄVEN: Nedskräpning på skånsk strand väcker ilska

Offret är även förövare

Enligt polisens händelsenotis hade mannen ett sprucket ögonbryn och ont i kroppen. Han fördes till sjukhus för kontroll. Mannen är även själv misstänkt för misshandel, sedan han utdelat slag mot en annan man.

– Det har varit mycket folk inblandat men det är speciellt en person som har varit drivande, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Enligt Expressen är det hittills två personer som är misstänkta för misshandel och båda är också målsägande. Samtidigt har polisen inte omhändertagit någon misstänkt.

LÄS ÄVEN: Kriminella flyttar ut på landet – tar kaoset med sig

”Startskotten för gängstridernas Göteborg”

Det var på Näsets badplats i Göteborg för tio år sedan, den 4 juli 2001, som det invandrardominerade ”gängvåldet” gjorde sin offentliga entré på Västkusten.

En eldstrid bröt ut, mitt bland badgästerna, mellan tre medlemmar i den så kallade Naserligan och en ur Original Gangsters. ”Det blev startskotten för gängstridernas Göteborg”, skriver GP.