Gänget som urinerade på ”svennejävel” döms – får ungdomsvård
PRINCE Kadjo (t.v.) och Montaser Edris, som urinerade på sitt offer

Idag har Södertörns tingsrätt dömt fyra personer för bla rån till ungdomsvård. En av de tilltalade döms för tre rån medan de övriga döms för ett rån. De tilltalade är 16 år gamla. Brottsoffren har varit lite äldre.

Samhällsnytt avslöjade den 16 december ett grovt överfall på en svensk 18-årig kille. Den visade hur ett gäng invandrare förnedrar en svensk kille genom att misshandla och urinera på honom samtidigt som de filmar händelsen.

Filmen, som kom polisen till känna genom Samhällsnytt, har använts som bevisning mot de båda männen.

LÄS MER: VIDEO: Invandrargäng misshandlar och urinerar på svensk pojke

I förundersökningsprotokollet kan man utläsa:

Handläggarna i ärendet går tillsammans in på internetsidan (vid tillfället: https://samnytt.se/video-invandrargang-misshandlar-och-urinerar-pa-svensk-pojke/) och ser att filmen finns publicerad där.

Sofie Karlsson kontaktar omgående skribenten till artikeln och ber att få filmen skickad till sig, vilket hon får.

Dom föll idag

Det är flera offer inblandade, med flera olika gärningsmän i flera olika brott.

Det mest omtalade var rånet och överfallet på en svensk kille som gänget misshandlade och urinerade på.

På kvällen den 1 december 2019 tog det 18-åriga offret tvärbanan hem från jobbet i Sickla och sedan tunnelbanan i Gullmarsplan till Björkhagen. När han var på väg upp från rulltrapporna på Björkhagen tunnelbanestation och började gå mot utgången hörde han steg bakom sig.

Han blev då överfallen av två gärningsmän, 16 år gamla, Prince Kadjo och Montaser Edris.

 

Kadjo ryckte mobilen från honom samtidigt som Edris lade armen runt hans axlar. I hans mobiltelefonskal fanns även bl.a. hans bankkort, 30 Euro, SL-kort, Bio-pass, Friskis och Svettis-kort och legitimation.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gäng stampar flicka i huvudet: ”Döda henne wallah”

Direkt efter detta slog Prince honom fyra gånger i ansiktet, ett slag träffade på munnen och tre på ena ögat. Det var slag med knuten hand och gjorde ont, enligt domen. Kadjo sa själv att det var ”rätt hårda slag”.

Skulle våldta hans mamma och sticka ut hans ögon

Montaser höll kvar armen runt offrets axlar, och de började leda ut honom från tunnelbanestationen. Montaser sa till offret att hålla om dennes axlar också, så att det skulle se ut som att de var kompisar.

De letade efter någonstans att ladda 18-åringens mobil men hittade inte. Istället tog de honom till MacDonalds och på vägen dit uttalades en mängd hot mot honom, bland annat att de skulle döda honom och hans familj om han ringde polisen, att de skulle våldta hans mamma och att de visste var han bor.

De påstod att de hade en pistol och knivar och att de hade mördat fem personer och att de skulle kunna göra det igen. Offret blev livrädd. De sa att de skulle sticka ut hans ögon, om han inte fick ut några pengar. De försökte även komma på förslag hur han skulle förklara det som hände för sin familj.

Kallade honom ”svennejävel”

Offret uppgav att gänget på olika sätt försökte få ut pengar av honom. Swish, bankomat med mera. På bussen övergick frågorna till hån och de uttryckte alla tänkbara hot mot honom. Han kallade honom för ”svennejävel”.

Prince ringde även upp en äldre person från sin egen telefon och överräckte telefonen till honom. Personen i telefonen började hota honom och säga att han måste till Farsta för att ta ut pengar och att de skulle döda honom om han inte tog ut pengar till dem som han hade lovat.

I Farsta gick de först till en bankomat men av någon anledning fungerade inte hans kort så han kunde inte ta ut några pengar. Han blev jätterädd då och trodde att han skulle dö. Han tyckte att han såg ett knivfodral i Montasers väska.

Urinerade på honom

De tog med honom då till baksidan av Farsta kyrka och där började de att misshandla honom. De sparkade honom i ryggen och slog honom mot huvudet. Han vågade inte springa från platsen och fruktade för sitt liv. Misshandeln pågick i ungefär två minuter.

Han kröp ihop för att skydda huvudet mot slagen och sparkarna. Han fick en spark i huvudet och höll på att ”tuppa” av. De skrek ”horunge”, mammaknullare”, och ”jävla svenne” hela tiden, uppgav offret. Montaser tog fram sin mobiltelefon och filmade samtidigt som han började urinera på honom.

Från domen:

Både Montaser och Prince skattade åt honom. Prince sade åt honom att öppna munnen, vilket han gjorde av rädsla. Han fick urin både på kroppen och i munnen. Sedan sade Montaser åt honom att ställa sig upp och ta av sig byxorna och kalsongerna, vilket han gjorde. Medan han stod naken på underkroppen kom en person gåendes förbi dem.

Han blev då ombedd att sätta på sig kläderna igen. Prince sade att ett gäng personer var på väg för att ta hand om honom och att han skulle vänta i tio minuter, annars skulle de döda hans familj.

Sedan gick de tillbaka samma väg som de hade kommit från. Han väntade i någon minut innan han sprang efter personen som hade gått förbi. Han förklarade vad som hade hänt och blev insläppt i ett trapphus.

Efter övergreppet vittnar offret om att han

Han hade svårt att gå i skolan efter händelsen. Han har haft hög frånvaro och mäktar inte med prestationskraven i skolan just nu. Han ska ta studenten till sommaren och känner oro inför betygen. Han mådde extremt dåligt under jullovet och tog kontakt med en psykolog.

Gärningsmännen erkänner att de urinerade på 18-åringen. Montaser sa att han fick ”den dåliga idén att pissa på Joel och i hans mun”. Prince erkände också att Montaser urinerat på offret men att han ”inte varför han skrattade när Montaser gjorde det”.

Åklagaren yrkade inte på misshandel

Rätten går på offrets linje och menar att vittnesuppgifterna tillsammans med övrig bevisning visar att 18-åringen misshandlades, hotade, rånades och blev urinerad på.

Åkagaren begärde dock inte att Prince och Montaser ska dömas särskilt för misshandel och ofredande utan ”gjorde gällande att detta agerande ska bedömas som försvårande omständigheter vid rånet”. Tingsrätten är därmed förhindrad att döma de tilltalade för misshandel och ofredande utöver att de döms för rån.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Svensk förnedras och misshandlas av invandrargäng – tvingas stoppa pistol i munnen

MONTASER Mahmoud Edris döms för brott mot ett brottsoffer, för Olaga integritetsintrång, Rån och Övergrepp i rättssak till ungdomsvård på inledningsvis låst SiS-hem. Han invandrade från Eritrea 2015-07-06.

PRINCE Georgio Stanley Kadjo döms, för brott mot tre olika brottsoffer, för: Olaga frihetsberövande, Rån (3 tillfällen) samt Övergrepp i rättssak (2 tillfällen) till sluten ungdomsvård i sex månader. Föddes i Sverige.

Båda döms till ungdomsvård.

Fler i gänget döms

I samma dom behandlas ytterligare gärningsmän i gänget.

GUSTAV Carl Luiz Parreiras (invandrad från USA 2005-06-14), TEDDY Tanawut Bupasiri Kansuk (född i Sverige), DESTENI Aibueku (invandrad från Italien 2007-07-12), ANTON Andreas Nilsson döms för olika brott, bland annat ringa narkotikabrott, olaga hot, rån, övergrepp i rättssak samt olaga frihetsberövande.

Samtliga fick maximalt ungdomsvård som påföljd.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Redaktionen

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

One thought on “Gänget som urinerade på ”svennejävel” döms – får ungdomsvård

  1. Pingback: Hur du skyddar dig mot förnedringsrån | Swedish Shield

Comments are closed.