Efter en skottlossning i Rågsved söder om Stockholm där en gängkriminell man skadades svårt har polisen gripit en 23-årig man med kopplingar till Vårbynätverket med som namnet antyder bas i söderförorten Vårby.

Under fredagen påträffades en man i 25-årsåldern skjuten i Rågsved i södra Stockholm. Enligt polisen hittades han ”centralt” i stadsdelen, skriver Expressen. Polisens underrättelseuppgifter klargör att mannen tillhör ett kriminellt nätverk i Stockholm och är tidigare dömd för bland annat misshandel, olaga hot och narkotikabrott. 2018 dömdes han till tre års fängelse för grov misshandel.

LÄS ÄVEN: Attunda tingsrätt attackerades av maskerade gängmedlemmar – avbröt pågående mordrättegång

”Vill du dö eller?”

Mannens skottskada bedöms som ”allvarlig men inte livshotande” och polisen har kunnat förhöra honom. Attacken rubriceras som mordförsök.

Initialt hade det inkommit olika uppgifter om vad som inträffat och polisen arbetade med att skapa en gemensam lägesbild över vad som skett. Två dagar senare, under söndagen greps en 23-årig kriminell man med kopplingar till det så kallade Vårbynätverket.

23-åringen har tidigare dömts för flertalet brott, bland annat narkotikabrott, olaga hot, våldsamt motstånd och skadegörelse. 2020 dömdes han till skyddstillsyn efter att ha mordhotat en bilist som nekat honom skjuts. 23-åringen drog då fram en kniv och sa: ”Vill du dö eller?”, uppger Expressen.