Natten mot fredagen sköts en 21-årig man ihjäl i Stockholmsförorten Rågsved. Mannen gangsteravrättades i en gångtunnel med skott i huvudet och avled omedelbart.

Det var strax efter midnatt som polisen i Stockholm fick flera larm om skottlossning i det invandrartäta och problemtyngda bostadsområdet i söderort. På platsen anträffade utryckande polispatrull en avliden man i en gångtunnel.

Dömd för grovt rån

Mannen kunde senare identifieras som en för polisen tidigare bekant 21-åring med gängkriminell bakgrund bosatt i Salems kommun och 2019 tillsammans med flera andra dömd till sluten ungdomsvård för bland annat grovt rån.

Polisen vill i nuläget varken bekräfta eller dementera hypoteser om att att mordet är en gängkriminell uppgörelse. Man bekräftar dock att man tittar på kopplingar till tidigare våldsdåd i Stockholmsområdet.

Ett stort polispådrag initierades efter händelsen men trots sökning med både helikopter och hund kunde ingen gärningsperson gripas för dådet. Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig på telefon 114 14 om man gjort några iakttagelser av intresse på platsen vid den aktuella tidpunkten.

Förtegen om fynd på brottsplatsen

Polisen uppger att man gjort vissa fynd på brottsplatsen, bland annat i en soptunna, men vill inte gå närmare in på vad det är man har hittat. Man går nu igenom bilder från övervakningskameror i området i hopp om att de ska ge något.

Under fredagen kommer Rågsved att ha en förstärkt polisnärvaro för att enligt utsago ”öka tryggheten” för de boende. Flera som media talat med uppger att de överväger att flytta från området efter det som inträffat.