Ali Al Rubaie (2)

T.v. Ali Al Rubaie. T.h. Misshandeln. Foto: Polisen/Faksimil Instagram

Avslöjanden

Gängkriminell efterlyst för uppmärksammad kvinnomisshandel i Malmö

Publicerad 11/7/2020
Annons

Samhällsnytt kunde som första media visa ett videoklipp när två män roade sig med att slå ned en kvinna i Malmö och filma händelsen. Nu har gärningsmannen hållit sig undan polisen hela hösten och myndigheten går därför ut med namn och bild för att få fast honom.

Vårt artikel om det brutala överfallet på Helsingborgsgatan fick stor spridning i sociala medier med över 234 000 visningar på videoklippet och nådde även brittisk massmedia.

LÄS ÄVEN: ”Ali” attackerar förbipasserande kvinna med slag mot huvudet

Det var först efter att brittisk media rapporterat om händelsen som gammelmedia i Sverige kände sig tvingade att uppmärksamma händelsen ett par dagar senare. Detta gjorde man genom dessutom genom att låtsas som att brittisk media var först och därmed undvika att kredda Samhällsnytt.

Andra svenska medieaktörer påstod istället att videoklippet plötsligt ”spridits i sociala medier” trots att det inte fanns att tillgå någon annanstans än hos oss.

???? Så här har det alltid varit.
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃#svpolpic.twitter.com/L0604iP0lR

— ???????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????? (@SamnyttSimon) September 13, 2020

Ali duckar Polismyndigheten

TV3 Efterlyst uppmärksammade också videoklippet och mottog sedan tips om vem brottsoffret är, vilket ledde till att utredningen kunde fortsätta. Sedan dess har den misstänkte gärningsmannen, 20-årige Ali Al Rubaie folkbokförd i Rosengård, hållit sig undan polisen.

Enligt uppgifter från en polis är Ali gängkriminell och livnär sig på narkotikaförsäljning. Han förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för grovt vapenbrott, misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, penningtvättbrott och flera narkotikabrott.

Misstänkt gärningsman Ali Al Rubaie. Foto: Polisen

LÄS ÄVEN: Misshandelsfilmen sågs av polisen redan i våras – utreddes inte

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons