På tisdagskvällen sköts en man till döds i en bil i Södertälje. Offret har enligt uppgift koppling till det ökända kriminella Södertäljenätverket. Den bil som offret satt i ägs av en SD-politiker i kommunen.

Det var vid klockan 17.20 som polisen mottog larm om en skjutning i det ’särskilt utsatta området’ Ronna i Södertälje. På platsen påträffade polisen lyxbilen Audi S8 Plus med flera skott genom rutan vid förarplatsen. Det rapporterar Expressen.

LÄS ÄVEN: Araber får förtur till vart tionde Södertäljejobb

I bilen fanns även en skottskadad man i 25-årsåldern som kort därefter avled. Enligt uppgifter till tidningen hade den mördade mannen en central roll i Södertäljenätverket yngre gruppering – ett gäng vars huvudgruppering under årens lopp har ägnat sig åt grov kriminalitet däribland mord, människorov och utpressning.

Den Audi-bil som mannen färdades i ägs av Sverigedemokraternas kommun- och regionpolitiker Beata Milewczyk. Bilen har 605 hästkrafter, en toppfart på 305 km/h och ett nypris omkring 1,5 miljoner kronor.

Politikern äger en Audi S8 Plus. Foto: Faksimil Facebook

SD: Svårt att tro att hon har koppling till miljön

Andreas Birgersson är Sverigedemokraternas gruppledare i Södertälje och han kommenterade uppgifterna med att bilen ska ha använts av en person med en relation till en av politikerns anhöriga.

– Jag har väldigt svårt att tro att hon själv skulle ha någon koppling till den här miljön, säger Birgersson till Expressen.

Vill hjälpa ungdomar på glid

I valrörelsen 2018 medverkade Milewczyk i en intervju med statstelevisionen där hon talade om sitt engagemang för att hjälpa ”ungdomar på glid”.

Faksimil SVT

Får stöd av partikamrat

Samnytt har utan framgång sökt Milewczyk för att höra hur det kommer sig att hennes bil hamnat hos en gängkriminell. SD:s riksdagsledamot Robert Stenkvist skriver på Facebook att han känner Milewczyk:

”Lokalpolitikern har INGET med gängbrottsligheten att göra. Jag känner lokalpolitikern och vet att detta har absolut inget med denne att göra.”

Samnytt har ringt Stenkvist för att höra om hur bilen hamnade hos den gängkriminelle mannen men han vill inte berätta mer än att politikern inte har något med händelsen att göra.

– Jag vet ungefär hur det här har gått till och jag kan ana det. Jag vet att den här personen inte har med det här att göra. Det vet jag och därför gick jag ut med det på Facebook. Jag kan kommentera det vidare i den mån media går ut med uppgifter men jag vill inte vara pådrivande. Men den här personen har inte med det här att göra, säger Stenkvist till Samnytt.LÄS ÄVEN: Gäng river uteservering vid Södertäljes tivoli – ”Mammas död horungar”