GM misstänkt Flemingsberg 45

Misstänkt gärningsman/Barnets ben. Foto: Polisen/Privat

Inrikes

Gängkriminell polsk man begärs häktad för barnskjutningen

Publicerad 7/27/2021
Annons

På tisdagen begärdes en 25-årig man från Polen häktad misstänkt för barnskjutningen i Flemingsberg i södra Storstockholm. Mannen som har kopplingar till gängkriminalitet har tidigare dömts till fängelse för ett rån mot en elektronikbutik där personal under vapenhot tvingades fylla en BigBag-säck med iPhones och iPads.

Det var den 17 juli som ett gängbråk utbröt i ett bostadsområde i Huddinge kommun. I samband med bråket avlossades flera skott som träffade två lekande barn, fem och sex år gamla, vilket Samnytt tidigare har rapporterat om.

LÄS ÄVEN: Löfven om gängskjutningen med skottskadade barn: ”Blir förtvivlad”

Den 25-årige mannen som sedan lördagen har suttit anhållen som misstänkt i skjutningen i Flemingsberg är folkbokförd i södra Stockholm. Samnytt kan även berätta att mannen är född i Polen och folkbokfördes i Sverige 2001-11-21.

Vice chefsåklagare Stefan Creutz meddelar att man har begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

Tvingade personal fylla säck

25-åringen är folkbokförd på en adress i södra Stockholm och förekommer i belastningsregistret för rån, häleri, brott mot knivlagen, och narkotikabrott. Samnytt har tagit del av förundersökningsprotokollet rörande rånet som utspelade sig den 14 april 2017 hos elektronikbutiken Webhallen i Upplands-Väsby i norra Storstockholm.

Tillsammans med ytterligare en man med invandrarbakgrund hotade man butikspersonalen med ett pistolliknande föremål och krävde att de skulle fylla en BigBag-säck med iPhones och iPads till ett värde av 448 795 kronor. Vidare fick rånarna med sig 4000 kronor i kontanter.

25-åringen greps med en lång kniv. Foto: Polisen

Häktningsförhandlingen hålls i Södertörns tingsrätt på tisdagseftermiddagen. Ytterligare nio personer är misstänkta för skjutningen men har försatts på fri fot i brist på bevis.

LÄS ÄVEN: Alla misstänkta i barnskjutningen försatta på fri fot

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons