polis-avsparrat-karlaplan-stockholm-67353
Inrikes

Gängkriminell uppgörelse i centrala Stockholm – två skottskadade

Publicerad 5/11/2022
Annons

Strax efter klockan 15 på onsdagen fick polisen i Stockholm larm om att ett bråk brutit ut i gallerian och inomhuscentrumet Fältöversten vid Karlaplan på Östermalm i centrala Stockholm. När polispatrullen anlände hade bråket avslutats – detta genom att två av de inblandade skjutits i benen.

En av de skottskadade fanns kvar på platsen medan den andre försökt fly därifrån. Han kunde efter en kort stunds letande plockas upp av polisen. Övriga inblandade i bråket, inklusive skytten/skyttarna är dock fortfarande på fri fot.

Polisen är knapphändig med uppgifter om de skottskadade, deras skadeläge, härkomst, eventuellt tidigare kända kriminella CV och så vidare. Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Polisinsatsen pågår i skrivande stund. Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.

Vittne: två invandrargäng kom i bråk

Enligt uppgifter till Samnytt från personer på plats var det två invandrargäng som råkade i luven på varandra. Samma källa uppger också att det tog hela 16 minuter för polisen att anlända trots att brottsplatsen ligger mitt i stan.

Ett vittne berättar att de två gängen bestod av ungdomar uppskattningsvis 15-17 år gamla, majoriteten med afrikanskt, troligen somaliskt, ursprung. Fem av killarna och en tjej uppges ha varit de mest aktiva i bråket.

Det uppgavs först att endast ett skott avfyrats, vilket rimmar dåligt med uppgiften att två personer skottskadats. Enligt Samnytts källa ska det ha rört sig om minst tre skott.

Efter att skotten avlossats såg en av de manliga ynglingarna och tjejen springa i riktning mot Karlaplan medan två andra av de inblandade valde att springa iväg utmed mot Valhallavägen.

En av dessa ska ha varit den skottskadade man som polisen senare kunde plocka upp. Han hade enligt vittnets stora problem att ta sig från platsen till fots, sannolikt på grund av att han skjutits i benet.

Den unga kvinnan uppges ha bytt kläder med en av ynglingarna, troligen i syfte att förvilla polisen. Någon brådska hade de dock inte behövt ha då det tog hela 16 minuter innan den första polispatrullen anlände och 25 minuter innan förstärkning kom till platsen efter att skotten avlossats.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons