ebba-ostlin-sparkas-gangkriminella-feature

Facebook/Grafik

Inrikes

Gängkriminella sossar ”kuppade bort” Ebba Östlin

Publicerad 1/30/2023
Annons

Det var bland annat gängkriminella medlemmar i Socialdemokraterna som den gångna helgen ”kuppade bort” Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Det skriver Aftonbladet.

Enligt den socialdemokratiska tidningen dök ett 50-tal nya partimedlemmar upp på lördagens medlemsmöte i Folkets hus i Hallunda. Bland dem ”personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där”.

Gängkriminella

Dessutom deltog personer med kopplingar till gängkriminalitet. En av dem en medlem i Vårbynätverket som nyligen släppts ut ur fängelset. Med knapp marginal, 91 mot 88 röster, kunde därefter Östlin röstas bort från makten. Det skedde ”under kuppartade former”, menar Aftonbladet.

Ebba Östlin var i egenskap av kommunstyrelsens ordförande förra året ytterst ansvarig för att Botkyrka kommun med omedelbar verkan stängde tre fritidsgårdar och fyra fritidsklubbar som ABF (Arbetarnas bildningsförbund) drev för skattemedel, men som enligt en utredning delvis användes av gängkriminella.

Ett ”rättsövergrepp”, menade ABF som tagit strid mot beslutet. Efter att ha förlorat i domstol tog förbundet konflikten inom partiet istället, genom att försöka få Ebba Östlin avsatt.

ABF bakom

Enligt Nadina Rosengren, stabschef för Socialdemokraterna i Botkyrka, så är det ABF som ligger bakom de många nya ansikten med tveksam bakgrund som dök upp på medlemsmötet.

– Det är ABF i Botkyrka/Salem som har rekryterat nya medlemmar för att avsätta Östlin, säger hon.

Det är oklart vem som tar över efter Ebba Östlin.

När Samnytt ringer upp Lucas Nykvist på Socialdemokraterna i Botkyrka, som utsetts till presskontakt för att ställa frågor om lördagens medlemsöte, lägger han på luren direkt när han hör vilken tidning som ringer. När vi försöker ringa igen svarar en telefonsvarare.

LÄS MER: KS-ordförande stängde kriminella fritidsgårdar – sparkas av S

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons