VIDEO: Se blodbadet i Malmö-köpcentret – en död, en skadad

Vid 17-tiden på fredagen utbröt skottlossning inne i köpcentrumet Emporia I Malmö. Chockade helghandlare blev vittne till hur två personer mejades ned i en väpnad gängkriminell uppgörelse. En av dem avled senare.

Panik utbröt när gängbrottslingarna drog vapen och började skjuta. Flera kunder i köpcentrumet rapporteras ha brutit ihop och börjat gråta.

Två personer – en man och en kvinna – träffades av kulorna och fördes till sjukhus med ambulans. Uppgift saknades initialt om deras skadeläge men av filmbilder som Samnytt tagit del av från händelsen såg det ut att röra sig om allvarliga skador. Det rapporterades senare att mannen avlidit och att kvinnan skadats svårt.

Flera polispatruller anlände till platsen efter larmet och stormade in i köpcentrumet med dragna tjänstevapen. Man lyckades initialt inte gripa någon gärningsman. Senare meddelade polisen dock att en 15-årig yngling gripits som misstänkt skytt och att han har kopplingar till den gängkriminella miljön.

Misstänkt skytt greps av polisen.

Delar av Emporia har spärrats av och evakuerats efter händelsen. Brottsplatstekniks undersökning ska genomföras och vittnen höras. Polisen vädjar också till personer som flytt platsen undan kulorna att höra av sig om de gjort iakttagelser. Polisens telefonnummer är 114 14.

Texten uppdateras.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.