Vid 17:15-tiden på onsdagen larmades polisen till den djupt problemtyngda, invandrardominerade och av polisen som ”särskilt utsatt område” klassade stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Detta efter att skottlossning utbrutit. På platsen anträffades en skottskadad man i 30-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Ett flertal patruller skickades till brottsplatsen som spärrades av. Ingen gärningsman kunde dock gripas. Vittnen har förhörts i hopp om att få upp spår efter förövaren.

Polisen säger att man har identifierat offret, vars skador beskrivs som allvarliga, men är förtegen med uppgifter om härkomst, känt kriminellt CV, huruvida personen velat samarbeta med polisen och vilka kopplingar man tror att händelsen har till andra skjutningar i området.

Fler polispatruller skickades också ut till akutmottagningen på Universitetssjukhuset dit den skottskadade förts. Detta för att skydda vårdpersonal och andra patienter mot försök att fortsätta den förmodat gängrelaterade konflikten där. Personen avled senare på sjukhuset.

– Det är ingen lek det här, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisregion Öst, till Aftonbladet.

På sin webbplats skriver polisen att man önskar få in upplysningar, tips och eventuella bilder från personer som gjort iakttagelser på platsen under kvällen som man tror kan vara relaterade till händelsen.

Uppdatering:
Tidigt på torsdagen meddelade polisen att man gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för att ha utfört dådet. Mannen anhölls senare av åklagare. Polisen berättade på torsdagen också att man känner till den skjutne sedan tidigare för inblandning i brottslig verksamhet.

Läs alla artiklar på Samnytt om gängkriminaliteten i Skäggetorp HÄR.