ghazale-sr-chef-feature

Bild: Svenska kyrkan/Pressbild

Inrikes

Ghazales attack mot SR-chefen: ”Medarbetarna förtjänar bättre”

Publicerad 9/15/2023
Annons

Tv-kände Boråspolisen Nadim Ghazale går i inlägg på Facebook till attack mot lokale Sveriges radio-chefen David Svanberg. Bakgrunden är det avslöjande Samnytt gjort, och som även statsradion publicerat, om oegentligheter i samband med en fartkontroll Ghazale varit inblandad i.
– Det står honom fritt att tycka och tänka precis vad han vill, säger David Svanberg till Samnytt.

David Svanberg är kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges radios lokala radiostation P4 Sjuhärad. Efter veckans publiceringar om den fartkontroll förra månaden, där Ghazale slapp undan såväl indraget körkort som böter, så har den lokale SR-chefen hamnat i Boråspolisens skottglugg.

LÄS MER: AVSLÖJAR: Nadim Ghazale körde för fort – slapp straff

Ghazale skriver på Facebook att han inte är arg på journalisterna på P4 Sjuhärad, men att de ”förtjänar dock en bättre ansvarig utgivare som tar ansvar för sina egna publicistiska beslut”. Han skriver också att han kommer inleda en process mot P4 Sjuhärad och Borås tidning.

”Står honom fritt”

När Samnytt ringer upp David Svanberg vill han inte kommentera den lokale Boråspolisens utspel i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Massivt vänsterstöd för Ghazale efter Samnytt-avslöjandet

– Jag har egentligen inga kommentarer till detta. Det står honom fritt att tycka och tänka precis vad han vill. Jag hade önskat att han ställt upp på en intervju i P4 Sjuhärad där vi kunnat ställa frågor till honom. Det är det jag har att säga, svarar han.

Faksimil

Ghazale har mäktiga bundsförvanter, något det pratas om i polishuset i Borås, och när Samnytt frågar om kanalchefen är rädd för sin egen karriär nu när Ghazale är på krigsstigen mot honom, så undviker han frågan. Istället hänvisar han till ett radioinslag där han intervjuats om veckans Ghazale-rapportering.

– I övrigt har jag inget mer att säga än det jag har sagt, svarar Svanberg.

Tillbakavisar Ghazales påstående

Nadim Ghazale skriver i ett sociala medier-inlägg att Sveriges radios rapportering om honom ”bygger på ryktesspridning från Samnytt”. Det är ett påstående som David Svanberg tillbakavisar.

LÄS OCKSÅ: Nadim Ghazale om fartkontrollen: ”Jag stoppades av en polisbil”

I det radioinslag Svanberg hänvisar till anklagas Samnytt för att vara en ”kontroversiell” sajt. I det berättar han sedan att även P4 Sjuhärad hade fått uppgifter till redaktionen om att Ghazale åkt fast i en fartkontroll, men sluppit straff.

– Det är jätteolyckligt om någon tror att vi enbart byggde den här publiceringen från sajten Samnytt, för så är det inte, betonar David Svanberg.

Hänvisningen till Samnytt handlade istället, menar han, om att ”credda” i enlighet med de yrkesetiska regler som journalister ofta följer, där journalister erkänner sina kollegers arbete.

– Vi ville vara tydliga mot publiken att de här uppgifterna först publicerades av Samnytt, säger David Svanberg.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Chefsåklagaren berättar: Därför lade jag ned Ghazale-anmälan DIREKT

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons