Dödsskjutningen i Vivalla i Örebro tidigare i veckan kan ha att göra med ett bråk under en fotbollsmatch. Enligt källor med insyn har det varit stökigt kring cupen i flera år.

Det var under natten mot onsdagen som en ung man sköts till döds i Vivalla.

– Bråket började under en fotbollsmatch i Ramadan cup. Det var några personer som inte kom överens om några enkla saker. Den avlidne mannen var på matchen och gick emellan de som bråkade, säger en anonym källa till Nerikes Allehanda.

Bråket ska ha fortsatt efter matchens slut och eskalerat. Enligt källan letade gärningsmannen efter offret i området som sköts ihjäl då han kom ut.

Vem som är ansvarig för årets Ramadan cup är oklart. Lagen som deltog i fjolårets cup spelade varken i ordinarie seriespel eller tillhörde någon förening. Inte heller har fotbollsplanen i Vivalla bokats för någon cup.

Återkommande stök

Källan vittnar om att det varit stökigt kring cupen i flera år.

– Jag har bara väntat på att det ska ske något. Det har varit bråk i samband med fotbollsmatcherna i flera år. Det här är inte sista gången någon blir skjuten i Vivalla. Det behövs krafttag från både politiker och föreningar för att få till en förändring i området, säger källan.

Efter dödsskjutningen greps två personer misstänkta för medhjälp till mord som sedan anhölls av åklagare på den lägre misstankegraden. Där vill man varken bekräfta eller dementera några uppgifter kring fallet.

”Bra aura”

I maj 2020 gjorde NA ett reportage om Ramadan cup.

– Folk samlas och ser jättebra fotboll. Det betyder mycket att få den här glädjen och se en bra match med sina vänner, sa initiativtagaren Sharmarke Guutale då.

– Ramadan handlar om att ha en bra aura. Man ska vara omtänksam och umgås med varandra.

Nedan följer en videoblogg från fotbollsturneringen som hölls i det särskilt utsatta området.