ben&jerry-843663
Inrikes

Glassjätten Ben&Jerry jublar när ’ensamkommande’ med avslag får stanna: ”Hoppa på kärlekståget med oss!”

Publicerad 6/5/2018
Annons

Det amerikanska glasstillverkaren Ben&Jerry:s svenska filial går nu ut och ställer sig bakom det riksdagsbeslut som väntas fattas den 7 juni och som innebär att 9000 unga män från Afghanistan som fått avslag på sin asylansökan på grund av att de saknar asylskäl och farit med osanning om sin ålder, ändå ska få stanna i Sverige. Detta till kostnader på flera miljarder för skattebetalarna.

På Ben & Jerry:s hemsida står följande att läsa:

Den 7:e juni kommer Sveriges riksdag rösta igenom ett beslut som ger 9000 ensamkommande unga från Afghanistan rätt att fortsätta sina liv i Sverige. Detta tack vare många människors kamp för humanitet och för att mänskliga rättigheter ska gälla alla. Nu firar vi med ett kärlekståg genom Sverige, följ med du också!

Tack vare outtröttligt arbete och engagemang från gräsrotsrörelser, som satt tryck på etablerade organisationer och beslutsfattarna, har det många trodde var omöjligt faktiskt blivit möjligt!

Texten på deras hemsida fortsätter i samma aktivistiska anda och de hänvisar även till det vänsterextrema asylaktivistiska nätverket ”Vi står inte ut” som Samhällsnytt har skrivit om tidigare.

Glassföretaget pratar om att ”de rotat sig i Sverige” och menar vidare att afghanerna har ”rätt till uppehållstillstånd”. De lovar vidare att de kommer ”fortsätta att stödja den humanistiska folkrörelsen som river de murar som stänger ute människor och vara delaktiga i att skapa medmänskliga och interkulturella samhällen.”

På sidan påminner de också konsumenterna om att de även tidigare engagerat sig i den så kallade ”flyktingfrågan”.

Andra glassföretag som såvitt Samhällsnytt erfar inte har engagerat sig för massinvandring är exempelvis Triumf och Sia glass och många av de lokala glassföretagen.

Ben & Jerry’s är en amerikansk glasstillverkare som startade 1978 av Ben Cohen och Jerry Greenfield. Huvudkontorer ligger i South Burlington och huvudfabriken i Waterbury, USA.

Företaget ägs sedan 2000 av det multinationella matkonglomeratet Unilever.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons