Vid en skjutning i stadsdelen Kroksbäck på söndagskvällen sköts en kvinna i 25-årsåldern. Enligt uppgifter ska hon vara gravid. Nu pågår en jakt på såväl motiv och eventuella kopplingar som misstänkta gärningsmän.

Det var vid 23-tiden på söndagen som flera personer larmade om skottlossning på Norrbäcksgatan i Malmö. Under utryckningen till platsen observerade polisen en bil i hög fart som kom från det hållet man var på väg mot. Då polisen följde efter visade det sig att man höll på att köra en kvinna till akuten – den kvinna i 25-årsåldern som precis blivit utsatt för beskjutning då hon satt på en bänk tillsammans med en annan kvinna och två män.

– En kvinna i 25-årsåldern fördes till sjukhus i en privat bil, skadorna är inte livshotande, säger polisens presstalesperson Nils Norling till SVT Nyheter.

Akuten spärrades av av polisen. Kvinnans skadeläge beskrivs som lindrigt och hon kunde prata med polisen på akuten. På måndagsmorgonen kan polisen inte säga något om ifall kvinnan som träffades var måltavlan för skottlossningen, inte heller om det var någon av övriga tre eller om någon av dem hade en hotbild mot sig. Det ska heller inte finnas några omedelbara kopplingar.

– Den här väldigt grova formen av brottsutövning har ofta kopplingar till organiserad kriminalitet. Vi måste titta på de konflikter som finns. Vi ser inga sådana kopplingar än, det är ett arbete som kan ta lite längre tid. Det är för tidigt att säga, säger Nils Norling till Sydsvenskan.

Chockade grannar

Enligt uppgifter till Sydsvenskan och flera vittnen var hon gravid. En av de som blev vittnen till händelsen var Amira Mekahal.

– Folk skrek och sprang för att ta skydd. Man vet ju att det är gäng och sånt här, men att de skjuter en ung gravid kvinna? Jag har alltid känt mig trygg här, men igår… nej, säger hon till Sydsvenskan.

En annan vill inte längre bo kvar.

– Flera kvinnor grät, det känns hemskt. Jag vill inte bo kvar här, för mina barns skull, säger han.

Ingen har gripits eller frihetsberövats efter skjutningen. En anmälan om försök till mord har upprättats.