0
Inrikes

Grävling hittades utan ben och med en snara runt halsen

Publicerad 8/23/2019
Annons

Den 11 juli i år rapporterade Samhällsnytt om hur två svanar påträffades med sina halsar avskurna i kustkommunen Östhammar i Uppsala län. Då spekulerade Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisregion Mitt att ”det kan ha varit någon slags olyckshändelse”. Nu har ett nytt fall inträffat: en grävling hittades utan ben och med en snara runt halsen.

Det var i måndags som en person, på samma ställe där svanarna dödades, Gräsö, hittade grävling som enligt polisen troligen utsatts för djurplågeri.

Grävlingen saknade ben och hade en snara runt halsen men ska ha varit vid liv. Enligt SVT var personen som hittade grävlingen skyddsjägare och ska ha avlivat grävlingen vid tillfället.

Enligt en annan presstalesperson vid polisregion Mitt, Daniel Wikdahl, ska polisen ha försökt undersöka djuret men ska ha varit svårt, eftersom djuret ska ha frysts.

– De var på plats hos anmälaren idag och undersökte djuret. Men det är svårt att se vad som har hänt eftersom djuret var fryst och som en klump, säger Daniel Wikdahl till SVT.

De tror inte heller att någon obduktion kommer utföras då djuret vad de vet fortfarande är kvar hos upphittaren.

Polisen ska inte heller ha uttalat sig om de ser någon koppling med de dödade svanarna i juli.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
882Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons