Greta Thunberg 1Cuz

T.v. Gangsterrapparen 1.Cuz och Greta. T.h. Klimatstrejken. Foto: Faksimil Instagram

Inrikes

Greta klimatstrejkade med dömd gangster

Publicerad 2/15/2020
Annons

På fredagen anordnade Greta Thunberg klimatstrejken ’Fridays for Future’ i centrala Stockholm. För att locka publik hade klimatalarmisten bjudit in två brottsromantiserade rapartister varav en som avtjänat fängelsestraff.

Evenemanget hölls på Medborgarplatsen i stadsdelen Södermalm där påverkansoperationen bakom 17-åriga Greta sett till att hon fick sällskap av rapartisterna 1.Cuz och Greekazo från det invandardominerade och så kallade utsatta området Hässelby.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: Yrkeskriminell lyftes fram som rapartist av Malou i TV4 – häktas nu för brutal avrättning

På scenen talade Greta inför åskådarna om hennes syn på hur klimatfrågor hanteras av makthavare. Enligt Greta ignoreras ’klimatkrisen’ trots att hon menar att det finns forskning.

– Klimatkrisen ignoreras fortfarande så gott som helt och hållet, trots att forskningen är glasklar. Det finns ingen insikt i allvaret någonstans verkar det som, sade Greta.

”Folk som har något att säga”

Isabelle Axelsson är en av medarbetarna i projektet Fridays for Future och hon försvarar inbjudan av de brottsromantiserade artisterna med att de vill ha profiler som ”når ut till folk”.

– Vi kör på med folk som vi tror når ut till folk och har något att säga. Det känns bra, vi rullar på. På liknande strejker har vi varit tio tusen personer men nu är det lite sämre februariväder och så, berättade Axelsson för Expressen.

Artisterna 1.Cuz och Greekazo är välkända i vissa kretsar och genererar miljontals visningar både på YouTube och Spotify. Båda artisternas texter och musikvideos handlar uteslutande om gängrelaterad brottslighet, narkotikahandel och hat mot polisen.

https://www.youtube.com/watch?v=-2WRK9-5o94

Statstelevisionen lyfte upp brottslingen

I början av februari upplät den skattefinansierade public service-aktören sin plattform till 1.Cuz för att marknadsföra sig som artist. I intervjun berättar den maskerade artisten att han har avtjänat två år i fängelse efter att ha begått ett grovt brott. Men vad det är han dömts för vill han inte avslöja.

– Det är ett grovt brott och ett grovt straff. Det är lång tid man är borta, uttryckte sig 1.Cuz.

LÄS ÄVEN: Rapartist från topp-10 häktad misstänkt för brutal avrättning

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons