debatt_byline_banner_640x180
Opinion

Gustav Kasselstrand: Aidez-nous, aidez la Suède – Hjälp oss, hjälp Sverige

Publicerad 4/18/2018
Annons

➤ DEBATT  Alternativ för Sverige lanserar idag en film riktad till Front Nationals väljare med en vädjan om ekonomiskt stöd till vår valkampanj. Att vi vänder oss till Frankrike är naturligt. Frankrike är ett land vars invandringsproblem är minst lika stora som i Sverige. Tillsammans med Belgien och Tyskland tillhör vi de allra svårast drabbade länderna i Europa. För mig som nationalist och Europavän har det alltid varit självklart att svenskar, fransmän och andra europeiska folk kämpar inte bara för våra respektive nationer utan även för vårt gemensamma Europa. Samarbete gör oss starka.

Av den anledningen valde jag under min tid som SDU-ordförande att knyta kontakter med likasinnade rörelser över hela Europa. När Front Nationals ungdomsförbund deltog på vårt seminarium i Visby 2013 var det första gången någonsin som Front National besökte Sverige. Front Nationals medverkan resulterade i gemensamt avståndstagande från den samlade svenska journalistkåren som tuggade fradga av förskräckelse. “De går över gränsen”, löd rubriken i Aftonbladet. Medias och andra partiers reaktioner stärkte ytterligare min övertygelse att fortsätta på samma linje.

https://youtu.be/8StJaz0Z7Fg

I juni 2014 tvingades jag av partiledningen i Sverigedemokraterna att avbryta samarbetet med Front National. Två veckor senare blev de Frankrikes största parti i Europaparlamentsvalet med 25% av rösterna.

Jag såg det som ett stort misstag att SD valde att ta avstånd från Front National och istället ingå i EFDD-gruppen. Nigel Farage och UKIP i all ära, men våra närmaste allierade fanns – och finns fortfarande – i ENF-gruppen, inte i det politiska sammelsurium som EFDD utgörs av.

När Alternativ för Sverige tar plats i Europaparlamentet i juni 2019 ser jag det som en självklarhet att verka för ett samarbete med Front National.

Sedan det fenomenala valresultatet 2014 har partiet fortsatt röna framgångar. I första rundan av presidentvalet 2017 fick Marine Le Pen 7,7 miljoner röster, motsvarande 21,3% av rösterna. I andra valomgången röstade ytterligare nästan 3 miljoner fransmän på henne. Trots att hon förlorade mot Emmanuel Macron var hennes och partiets resultat alltjämt en betydande framgång: inte sedan 2002 hade Front Nationals kandidat kommit till andra omgången av presidentvalet, och jämfört med den gången fördubblade man nästan sitt resultat (från 17,8% till 33,9% av rösterna).

Om fem år är det återigen presidentval, och ingen kan utesluta att Le Pen – om hon kandiderar – mycket väl skulle kunna segra. Att i ljuset av dessa framgångar inte vilja dra lärdom av Front Nationals och Le Pens erfarenhet vore ett oförlåtligt strategiskt misstag. Räkna med att jag och mina partivänner i Alternativ för Sverige kommer att befinna oss på de franska barrikaderna i nästa presidentval.

Om fem månader går Sverige till val. Det svenska folket står idag inför ett större hot än vi någonsin tidigare skådat i vår historia. De gamla partierna har riggat systemet till sin egen fördel genom att skattemedel finansierar deras valkampanjer. Vi som ett nytt parti måste vara smartare än de gamla partierna och hitta alternativa finansieringssätt, och därför vädjar vi nu om hjälp från våra franska systrar och bröder i en internationell fundraisingkampanj.

Miljoner och åter miljoner fransmän har redan vaknat och tagit strid för Frankrike och det franska folket. Vi hoppas att de vill hjälpa oss i den gemensamma kamp som svenskar och fransmän nu befinner sig mitt i – kampen för Sverige, för Frankrike, för Europa!

Gustav Kasselstrand
Partiordförande, Alternativ för Sverige

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons