Gymnasium utrymt efter bråk mellan olika ’grupperingar’

Delningar

➤ I samband med bråket utrymdes skolan och samtliga elever skickades hem för dagen.

På fredagseftermiddagen urartade ett bråk mellan elever på Nya Väsby Gymnasium i Upplands Väsby och polis tillkallades.

– Vi fick uppgifter av polisen att en uppgörelse ägt rum på skolan. Vi valde som säkerhetsåtgärd att skicka hem eleverna, säger kommunens pressinformatör Urban Rybrink till SR.

Enligt skolan ska det ha varit oroligt under veckan och redan i tisdags resulterat i bråk. Bakom ligger ”en konflikt” som ska ha pågått under hösten, en konflikt som ska gälla elever i olika grupperingar.

Efter tisdagens bråk har man satt in extra väktarstöd och utökat vuxennärvaron.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

249 KOMMENTARER

 1. Precis som när jag gick på högstadiet och punkarna rök ihop med syntarna! Det var inte alls så farligt. Inget handgemäng alls, bara glåpord och söndersparkade skåp å sånt. Själv var jag så klart hårdrockare, en liten minoritet som ingen vågade sig på.

  Fast det kanske är annorlunda idag?

  • Staten har aldrig lyckats uppfostra våra barn och kommer aldrig att göra det heller. Det blir bara pannkaka av allting.

 2. stoppa idiotin innan det blir revolution och inbördes krig nåt som
  inte kultur partierna klarar!!
  löfven är och förblir en sverige hatare och feminist utan stake!!

 3. Grupperingar!?
  Talar vi om dem som läser vårdprogrammet och bygg och anläggning eller är det som vanligt importerna som studerar ”treårig bidragsteknisk linje” som rykt ihop med ngt gäng med tvåårig koranskola i bagaget?

 4. S gör antagligen som vanligt vid besvärande situationer som de inte duger att klara av, de kallar det trams och anser det vara tillräckligt, maken till naiva inkompetenta politiker upphör aldrig att förvåna.

 5. Det ligger många generationer av tillbakagång både i kunskap i ordning sedan det 60-talsgymnasium jag gick i och dagens. Då fick man betyg i både ordning och uppförande och fick inte flytta upp i nästa klass om inte det var godkänt. Undrar hur många av dagens elever som inte hade blivit relegerade?

   • Nej utvecklingen är tragisk- Är ganska säker på att få av dagens lärare skulle klarat av gymnasiet som var innan sossarna avskaffade studentexamen 1968. Den hete då förresten mogenhetsexamen.

    • När blev det en lärares uppgift att vara polis och barnauppfostrarare?
     Det är bara galna socialistidéer.
     Endast barnets pappa och mamma och släktingar kan uppfostra barnet på ett bra sätt.
     Kommunismen är på väg att bli Sveriges död.

     • Ja samtidigt som kommunismen dör i övriga världen så blir alla partier mer eller mindre marxister i Sverige?????

     • Postmarxister, nymaoister, ja. Deras penetranta idéer har fått fortplanta sig här under en sne- och felpraktiserat demokratibegrepp som tangerar kollektivt kulturellt självmord.

 6. Kulturberikningen gör sig ständigt påmind, och ständigt denna förhatliga censur!
  Varför säger man inte som det är, -Reinfeldts och Löfvens importer har ännu en gång gått bärsärkagång i sann vikinganda!

 7. Våra ungdomar behöver ha tilltro till sin skola , stäng av dessa bråkmakare , dessa är ej där för att skaffa utbildning , vid hot borde eventuellt medborgarskap upphöra !!!

  • Alla lär fatta nu att det som nu pågår är olika civilisationers kamp på liv och död. (Svets & Co läste aldrig Huntington, vilket är synd)

 8. Skolan måste vara en enda jävla plåga för svenska elever. Våldsamma Mena ungar med noll intresse för att lära sig något bara massa jävulskap hela tiden. Är så trött på skiten!

  • På ett gymnasium i Värnamo prövade man för ngr år sedan en radikal åtgärd, man anställde en alban för att ta hand om stökiga invandrarelever, denna alban behövde bara en månad för att skapa frid på skolan.
   Som en lärare sa, hans metoder var kanske inte helt ok sett med våra ögon!
   Sanningen är att det small och skramlade i väggarna när han hämtat in stökiga ungar till sitt kontor, men det fungerade!
   Det blev hur lungt som helst på skolan efter att han som han sa ”tog dem på det enda sättet de förstår”!

  • Och är det lugnt och Svenskt på en skola så tvångsslussas busslaster med blivande kebabtekniker dit för att se till att inte studie resultaten segregerar samhället
   ALLA SKA HA SAMMA JÄVLIGA FÖRUTSÄTTNINGAR

 9. Ja det går bra för Fridolins skolor
  nya skolämne är slagsmål och knivslagsmål med dödlig utgång vad får man för betyg för dessa ämne Fridolin MVG kanske

  • För att få MVG i ämnet bråk och stök så måste du ha startat minst tre stora slagsmål utfört minst ett dråpförsök tafsat på minst 20 tjejer och utfört minst en våldtäkt.

   Mvh Fridolin med anhang.

 10. Stängda skolor är ett nytt fenomen i det mångkulturella Sverige, när jag gick i skolan så stängde dom knappt när det var 3 meter snö utanför skolfönstret.

 11. På min tid blev besvärliga elever relegerade och då fanns inga bidrag utan då återstod bara att bli springchas eller gatsopare. De möjligheterna finns inte idag och bidragen gör att avstängning är inget hot utan bara frihet. Så det enda som skulle bita var utvisning med omedelbar verkställighet. Skulle kunna beslutas av rektor utan inblandning av polis och migverk. Självklart skulle det heller inte kunna överklagas. Det gick inte förr heller!

 12. Fantastiskt hur levande språket är, alltid i förändring. Och nu har svenskarna fått ett nytt ord i PK-ordlistan: Grupperingar.

  Grupp|ering (-ar), [substantiv]: ~Betydelse ”Hord av muslimer”, i alla sammanhang då det är viktigt att dölja att det handlar om muslimer. • ”-Gymnasium utrymt efter bråk mellan olika grupperingar.”

  • Förr hände det visst,att skolor stängde i februari för att det var för kallt i skolsalen! Då infördes det sk vinterlovet numera kallat sportlovet! Har jag för mig! Eller?

   • Det är kanske det som är orsaken till sportlovet… vet att vi hade en kokskamin i skoldagen i första och andra klass, men kan inte komma ihåg om den användes… De två första åren gick jag på lördagar med…Då var man glad om där var snö så man inte kom dit..

  • Väsby Kommuns slogan är ”Där färgstarka människor möts” och gymnasiet i fråga lever VERKLIGEN upp till den.

 13. För en gångs skull fick Reinfeldt rätt, invandringen ger oss ett mera spännande samhälle problemet är bara att där ”det blir spännande” slår man allt som oftast igen sina portar eller hyr in väktare för att slippa denna så prisade spänning!
  Jag avser nu skolor, bibliotek, badhus och akutmottagningar mm.
  Att Reinfeldt ser detta som ”spännande” beror ju på att han till skillnad från vanligt folk har livvakt när han rör sig bland folk!

  • det är andra tider nu det har blivit farligt att vara kritisk det skall läras in redan på dagis annars får föräldrarna anmärkning att ungen är besvärlig

 14. Hur mycket kostar ”barnens bråkande”?
  Stäng av dom stökiga, dra in deras studiebidrag och åtala dom direkt.

 15. Spännande, undra vilka som är med i dessa grupperingar?
  SD:are kanske som bråkar sins imellan kanske?? Eller förmodligen inte

 16. Angiveriet har börjat på dagis där alla barnen ska kallas för hen.Det barn som säger hon och han ska rapporteras till fröken.Vill ni ha barn på dagis nu?

 17. De som flyr för sina liv är ytterst få, de grupper som verkliga flyktingar flyr från är betydligt mycket större. Nu har vi dessa grupper i landet, de har inbördes konflikter som kanske pågått sedan medeltiden, de har tagit med sig sina konflikter till vårt tidigare så fredliga land Dessa grupper krigar mot varandra, de krigar mot det samhälle som föder dem, de rånar försvarslösa gamlingar, de våldtar unga som gamla kvinnor, de tar helt enkelt med sig sit våldsbeteende in i vårt land. Ingen känner sig trygg i ett sådant samhälle där vanligt folk drar sig att gå utanför dörren efter mörkrets utbrott, oroliga att skicka sina barn till skolan, kanske blir hon gruppvåldtagen, kanske får han en kniv i ryggen, man kan ju aldrig veta.
  Detta näst intill obotliga virus tillåts av våra makthavare att sprida sig i hela Europa.
  Likt en cancer svulst som inte tas omhand i tid kan vara dödlig, lika dödligt är det virus som nu breder ut sigi västvärlden. Snart finns ingen behandling.

 18. Gymnasiet är en frivillig skola. Det är bara att sparka ut de elever som ställer till problem!

  Jag har själv undervisat på gymnasieskolor under flera år. Jag har ett barn kvar i gymnasiet. Det sista jag gör är att lägga mig hennes skolgång. I gymnasiet står man på egna ben och tar sitt eget ansvar. Föräldrarsamtalen tog slut i 9:an!

  • Du har ju noll koll, föräldrar är ansvariga för sina barn tills dess dem fyller 18 år. Låter mer som att du skiter i dina barn och försöker få det att låta heroiskt.

   • Faktum är att vi är ansvariga ekonomiskt till att de är 20 år. ”Barnen” är dock juridiskt ansvariga för sig själva från att de är 15 år.

    Jag skiter inte i mina barn utan hjälper dem så gott jag kan. Skolkar de från lektioner på gymnasiet så får de dock stå sitt kast. Mina barn har fungerat med att en var extremt framgångsrik i gymnasiet till att den andra är en medelmåtta.

    Vad jag vill ha sagt är att våra barn måste lära sig stå på sina egna ben i etapper. När man kommer till gymnasiet, då ansvarar man för sina egna studier.

    • Jag har två barn som gått ut gymnasiet med toppbetyg.
     Utan att sporra dem hade de inte lyckats lika bra. Jag vet för när jag gick gymnasiet hade jag ingen som brydde sig. Ser många barn med problem i Lunds gymnasieskolor på grund av föräldrars ointresse.

     • Jag måste först gratulera dina barn och sedan dig och din partner.

      Visst skall vi hjälpa de våra så långt vi kan. De kommer dock till ett stadium när de egentligen bara vill ha bekräftelser och studierna gör de alldeles utmärkt på egen hand.

      Att vi försöker hålla en hög intellektuell nivå i hemmet tror jag är bra. Jag tror dock det är svårt att få våra barn att tänka som oss och det är inte heller önskvärt. De är självständiga individer som växer upp och att de revolterar mot sina föräldrar är naturligt.

      Mina barn är djupt påverkade av ”ta hand om mentaliteten” och jag har inga problem med det. Jag hoppas dock att de vaknar upp.

     • Bara att barnen vet att man finns där om det behövs räcker långt.
      Jag har fler barn som skall genom skolsystemet, trots att de är smarta så har skolan förändrats till det sämre.
      Att vara duktig i dag är nästan en belastning, har hört många skräckhistorier från andra MENSA-medlemmar.
      Satt i ett möte i dag, speciallärare/specialpedagog går inte att få tag på så det blir en elevassistent utan några som helst kunskaper som får gå in i stället.
      Klassen är redan uppbyggd på obehöriga lärare/elevassistenter och fritidspersonal.
      Det räcker tyvärr inte alltid med goda intentioner.
      Läste någonstans (nog i dagens samhälle) att det i snitt är 38000 lärare sjukskrivna i Sverige, otrygghet och utmattning drabbar personal men även utbildningsnivån för våra barn.
      Varför man skriker efter fler nyutbildade lärare i stället för att ta hand om dem som tvingats sjukskriva sig är för mig en gåta.
      Ta hand om mentaliteten har de fått från skolan, mina vägrar lyssna och ta till sig fakta.
      De kommer inte att förstå förrän de själva börjar jobba och får egna barn.

     • Personligen så tror jag att vi måste nivågruppera eleverna från ett väldigt tidigt stadium. Vi är inte alla skapta lik och skolningen måste också anpassa sig efter det. Nivågruppering bör ske ämnesvis och inte generellt över alla ämnen. En del är bra på svenska, andra på matte, vissa gillar att lyssna på läsning från lärare andra vil hellre läsa själva. Sedan har vi de som gillr att spela teater, sjunga, idrotta o.s.v..

      Det är inte lätt men det är bra att inse problemen och inte förneka dem. De flesta barn kan läsa lättare böcker vid 10-års åldern. En del lär sig innan de börjat skolan, andra känner obehag i att läsa efter de gått ut skolan. Sådan är verkligheten.

 19. Det naturliga hade varit att ta hand om bråkmakarna, så att övriga elever fick studiero. I Sverige straffar man de människor som sköter sig istället.

 20. Oj! Tänk, så spännande var det aldrig när jag gick på gymnasiet. Tänk vad utvecklande det är med ”mångkultur”, så vi får sådana här spännande händelser.

  • Gymnasiet i fråga har, kanske jag inte behöver tillägga, det HÄR spännande programmet.
   ”Språkintroduktion
   Språkintroduktion ska ge ungdomar mellan 16-18 år som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att de ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad efter varje enskild elevs behov.

   Eleven måste påbörja utbildningen senast det första kalenderhalvåret det år han/hon fyller 20 år. För asylsökande och för de som vistas i Sverige med tidsbegränsat uppehållstillstånd gäller istället att utbildningen ska påbörjas innan eleven fyllt 18 år.”

   Det kan vara en av anledningarna till att Vilda Väsby blivit ännu mer vilt och ”spännande”.

   Men vaktbolaget gnuggar nog händerna då det patrullerar OV i området nu.

   • Och MP vill att inga krav ska ställas på dem, utan de får studera i ”sin” takt… Med andra ord, de skulle kunna stanna där hur länge som helst då. Och leva på bidrag. Men vilken svensk kan det?

 21. Tja, importerar man Mellanöstern så får man Mellanöstern!
  Importerar man Afrika så får man Afrika!
  Importerar man Afghanistan så får man Afghanistan, Capice!!!!!

   • jag tvivlar på att dom vet vad det är isåfall skulle dom inte yngla av sig som dom gör som vi gjorde på 30 o 40 talet sen lärde vi oss att hålla igen sen blev det normalt med 2-3 barn delvis på grund av högre kostnader samt att kvinnorna behövdes i industrin det blev nödvändigt med två löner för att kunna försörja barnen man satt till värden och för all välfärd som byggdes upp då som nu håller på att rivas ner av känd anledning

  • Att inte ge dem en chans att stanna gör att dessa elever istället
   tvingas sluta studera, bli hemlösa och leva kvar i utsatthet eller
   avvisas”, skriver Maria Ferm. Eller att resa tillbaka hem till familjen är ytterligare ett alternativ!!!!

   • Skolor kan sakna speciallärare för svenska lever men ger elever med modersmål rätten att få hjälp i kärnämnena på hemspråket. Snacka om att behandla elever olika.

 22. Skola efter skola kommer bli laglöst land, alternativt shariastyrda. Men inte för de allra rikaste. De flyttar snart utomlands när inte ens deras barns privatskolor är fredade.

 23. Börja bussa politikers barn , journalisternas barn , fackpamparnas barn och lärarnas barn till problemskolorna och problemen på dessa skolor är lösta på en vecka .

  • Det är ju därför alla politiker kämpar med näbbar och klor för att ha kvar privatskolorna för de vill även fortsättningsvis placera sina barn i skolor utan invandringsproblem.

 24. Eleven som mördades på en skola i Enskede i går var ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” från Afghanistan.
  Han hade kämpat för att slippa åka tillbaka till det ”farliga” hemlandet Afghanistan. Igår mördades han dock själv – i Sverige.
  Mahmoud Alizade är bara en i raden av ”flyktingbarn” som bragts om livet efter att de stannat i Sverige.
  http://www.friatider.se/ville-inte-ka-hem-till-farliga-afghanistan-ig-r-m-rdades-han-i-sverige

  • ???? Jag är rasist , stolt rasist . Ärar och älskar mitt land .
   ???? Hatar inte judar , tycker bara att de luktar lite konstigt .

  • Om man vill veta vem som styr så behöver man bara ta reda på vem man inte får kritisera.

   ”Efter mitt besök hos Aschberg så stängdes mina facebook-konton ner permanent. Detta har aldrig någonsin hänt tidigare. Samt att texten nedan om reportaget raderades överallt på facebook. Vår hemsida har även varit under attack. Reportaget kommer snart och är nog den första någonsin att granska Aschberg. Håll utkik i dagarna och sprid den så mycket ni kan”, skrev Bechir Rabani i ett blogginlägg den 7 december.”

   Saxat från Fria Tider

 25. Hela svenska folket förstår att det var ”såna där” ! Koda, utelämna, pixla…
  VI VET REDAN !
  Och givetvis kostar detta ingenting i vanlig ordning ? Ja,ja. Nya skattehöjningar och sjuka blir sjukare, fattiga blir fattigare…
  Och pålagorna lär bli fler !
  1 år kvar…

 26. Man kan inte annat än bli förbannad. I varenda skola i det här förlorade landet verkar det numera vara bråk, hot, konflikter och all galenskap samlad. Jag lider med de elever och även med deras föräldrar som så gott som dagligdags ska ta del av allt detta. Elever som vill studera för att möta framtiden får sin vardag förstörd. Politiker och skolledare tar inte itu med saken utan ser varje händelse som en enskild företeelse. Man kan bara tänka sig en arbetsplats som skulle ha samma struktur som dagens svenska skola. Fridolin ska avgå och det på grått papper.

 27. Hmm det måste vara mellan grupperna protestanter och katoliker som vanligt då??? eller kanske norrlänningar och 08:or?
  …det här var verkligen svårt..jag menar de säger ju inte mellan vilka grupper….

  • Det var nog dom gröna små gubbarna från YR och Pastafaris som rök ihop ska du se , alla med svenska namn förstås . . . ;o) .

 28. Det ”säkra Sverige” förvånar oss igen!! Not!! I min vetskap hade vi inte dessa problem förut, innan vi fick påhälsning. De ”styrande” bara glor och sopar allt under mattan, men påpekar att det är ”bra med invandringen” för den gynnar oss alla. Idioti!!! Dom kanske menar pensionsräddarna o dyl. SUCK!!!!!!

 29. Svenskarna, som har en stark tilltro till staten, har ingen aning om hur stark klankänslan är bland vissa invandrare. Exempelvis kan afghaner som kommer från olika klaner i sitt hemland, börja slåss på liv och död. Människor är och förbli ett flockdjur.

 30. Fusket inom högre utbildning i Stefan Löfven och Gustav Fridolins rödgröna- och feministiska skolvärld är mer omfattande än någonsin.
  Värst är det på hårt vänsterpolitiserade förortslärosätet Södertörns högskola utanför Stockholm, där även stora delar av landets poliser utbildas.
  Pontus Kyrk, verksjurist på universitetskanslersämbetet, säger till TT att förra året siffror innebär nytt rekord.
  – Det har ju skett en ökning, en ganska kraftig sådan, sedan 2015, säger han till nyhetsbyrån.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rekordmanga-studenter-avstangda-for-fusk

 31. Kan det vara så att den ena grupperingen är ”kamelrunkarna” och den andra grupperingen är ”kamelkuksugarna? Eller sunnis vs chias?

 32. I ett sunt land skulle polisen omringa skolan samla ihop dessa elever, dra dessa svenska medborgarskap och deportera dessa bråkmakare rakt av!

 33. Social oro eller närmare bestämt etniska konflikter mellan invandrade folkgrupper är vad det handlar om.
  Somalier och Afghaner har svårt att dra jämt.

 34. Rör sig sannolikt om importerade konflikter. Sånt vi inte hade innan den förträffliga mångkulturen.
  Vad bli reaktionen? Ännu mer pengar till integration, dvs pengar i sjön.

  • Så är det. När olika projekt havererar så reagerar politikerna med att satsa ännu fler miljarder! Miljarder som alltid hamnar i fel fickor.

  • Nä. Flera och flera utbildade kommer nu från Öst EU, Indien och Kina. Dessutom en lokal svensk elit kommer alltid att utbildas. Synd om de andra unga som tvingas gå i uppenbarligen livsfarliga skolor med ökande MENA-stuk 🙁

 35. Varför skyddas mördaren på Enskede kulturgymnasium. Eftersom han inte avslöjats vet vi att han med 99,999% sannolikhet inte är en infödd vit nordbo.

 36. Om jag tänker tillbaka på 70-80 och 90talet så fanns ej detta problem.
  Utbildning som är gratis för förövarna. Blir i stället en zon för drogkrig-
  Börja med att kontrollera ålder på skolans alla elever och sedan asylstatus gentemot dublinavtalet.
  Tror att de mesta stöket försvinner då.

 37. ”Härliga tider strålande tider”! Mmm och ”DETTA” har vi således fått! Nöjda?? Jaddå INTE? men rösta då på ”SD” !!!

 38. Allla asylanter från och med 1990 utan vita skattebaserade jobb borde hemförlovas-
  omgående.
  bostadsbristen blir löst direkt och statsskulden minskar.

  • Den stora knäckfrågan är om SD överhuvudtaget kommer att göra något åt saken , även om dom skulle råka vinna valet . . (Tror inte det för min del , tyvärr) . . . X( ?

 39. Den yngre generationen lever farligt. De får lov att acceptera att våldsbenägna nysvenskar tar plats på deras skolor. De som är där för att tillgodogöra sig en utbildning störs av gängbråk, hot och mord.
  Det kan inte vara lätt att vara ung idag.

  • Barnen får lida när föräldrarna vägrar att inse att det pågår ett krig. Det går inte att leva i förnekelse hur länge som helst.

 40. Förr var det disciplin i svenska skolorna. Nu är det tjo och stim. Hur fan ska eleverna kunna få bra betyg när våldet tagit över.

 41. Jag läste nånstans att immigrationsverket hade fått kontakt med hans anhöriga i Iran och meddelat dom om sonens död. Anhöriga i Iran ? Vart han inte afghan ? Iran är ett mycket säkrare samhälle än Sverige,utvisa dessa hazarer för deras egen säkerhets skull tillbaks till Iran.

  • Nästan alla dessa låtsasflyktingar som går under begreppet Afganska ”ensamkommande” är från Iran och har aldrig satt sin fot i Afghanistan. Många är födda i Iran och känner inte till nåt annat än Iran. Där levde man i en viss trygghet, som minoritetsbefolkning och fick utöva sin egen religion osv. Dessutom, dessa s.k. ”ensamkommande” är ett enda stort bedrägeri. Dom är varken flyktingar, ensamkommande eller saknar anknytningspersoner (vilket många påstår, därmed slipper utvisning). De få som skickats tillbaks till Afghanistan har mötts av släkt, vänner, syskon, föräldrar. Både FN samordnare och MIGVs representanter har bekräftat detta. Så, det är bara ett jävla bedrägeri från start till mål. Ankarbarn i ny modern tappning.

 42. När man läser detta är man inte det minsta förvånad. Konflikter som dessa invällande parasiter tar med sig från sina hemländer upphör inte för man passerat Öresundsbron. Till skillnad från spånhuvuden som Svetsloppan och Romson (alla som åker tunnelbana är svenskar) så fatta de flesta andra som har höge IQ än skostorlek att problemen och konflikterna kvarstår. Barn som indoktrinerats sen barnsben att hata och rättfärdiga mord på oliktänkande av sina föräldrar i hemländerna. Importerar man MENA får man ett MENA-land. Om jag ska säga nåt positivt är det väl det faktum att våra svenska barn som växer upp i denna kaotiska skolmiljö kommer med stor sannolikhet rösta rätt (SD) den dagen man blir röstberättigade. Man är ju själv ett mycket utsatt offer för mångkulturens fula baksida (och dessa är många).

 43. Det märks redan nu på dom stora företagen att kunskapsnivån dalar nedåt.
  Vad det beror på vet ju inte de lärda och svt .
  Det blir väl en utredning om detta som skapar jobb som skattebetalarna betalar ok.

 44. Olika folk med olika trosuppfattningar flyttar in i landet och fortsätter sina krig.
  fullt understödda av statskassan dvs. den arbetande befolkningen.
  Tror det är nog nu..

 45. Vad fan är en ”gruppering”, ny omskrivning för vad ? Är det supporterklubbar, mc-gäng, röda och vita rosen, politiska partier, veganer, bönder, mc-gäng, raggare, transpersoner, norrlänningar eller vad ?

  • Så fort ordet gruppering näms så gäller det ensamkommande pappor med stor släkt.
   Kriminella grupperingar får ej bestämmas uttalas vid namn kön eller härkomst enligt pk lagen.
   Gäller det infödda svenskar så kör man all Inn.
   Släkt,vänner,jobb allt.

  • Alla kommer väl från MENA.
   Samtliga är väl muslimer.
   Men sedan finns det etniska och kulturella motsättningar
   mellan dessa grupperingar

 46. Det sinnessjuka i det sinnessjuka Sverige är man med berått mod placerar vuxna män i skolan bland riktiga barn. Sen förväntar sig dårarna till politiker att lärarna ska vara någon slags jävla dadda åt trogdolyterna. Hur i HELVETE kan man begära att lärare ska ta hand om mordgalna islamister?

  • Det finns ju redan nu obehagliga händelser när klassen består av 12 st 20-29åringar som läser 7an 8an 9an.
   Den förste som stämmer staten får mitt hela stöd.

   • Glöm inte 30-39 åringarna som avancerat till gymnasiet.
    ( men dom var ju ”barn” när dom kom så de får amnesti i alla fall )

 47. den gamla konflikten ”synthare & hårdrockare” …. sitter djupt i ännu tydligen …. förbjud hårrock och synt … framförallt synt 🙂

 48. Lärarna skall hålla käft och inte kränka eleverna .
  Lärarna skall helst vara outbildade så att lönerna kan hållas nere.
  Sen skall det finnas en skattefinansierad tolk till varje modersmål ca 5st enligt dags dato.
  Bönestunder och skrikande föräldrar bör läggas till ca en timme per dag.
  religionsläran och sex och samlevnad inklusive natur och samhällsorienterande ämnen bör läggas ner då det blir mera rättvist för dom nyanlända.

 49. Jag har våldtagit flest, nej, det har jag gjort, och så fortsätter det tills dom börjar slåss. Bättre vore om alla mena och afrikaner får en våldtäktskvot.

 50. Enskede gymnasium, Upplands Väsby gymnasium.

  Hur många gymnasieskolor finns det egentligen vars nya syfte är att förvara illegalt invandrade & bidragsförsörjda män i vapenför ålder som kallas för barn ?

 51. Men självklart så sker det fler liknande händelser som mordet senast på annan skola.
  Att tro annorlunda är så naivt och ett kvitto på bristen om orsak och verkan. Laddningen är apterad, stubinen är tänd. Det enda som återstår är vart och hur kraftigt det smäller nästa gång.

 52. Hederskultur, Narkotikaförsäljning, etnisk tillhörighet, islamism, mord, knivskärning, handeldvapen, invandrargrupper, koranen, vedergällning, bidragsfusk, terrorfinansiering, komplicerade rättegångar, radikalisering, fan vad jag är trött på den förda invandingspolitiken.

  • Då är vi två. Det vore väl en sak om regeringen erkände rakryggat att det är problem och de försöker åtgärda det, men nä… De fortsätter med en dåres envishet att fabulera fram orsaker om allt annat än kärnpunkten. Det är fan skrämmande på alla vis.

 53. På en skola i Uddevalla får elever äta i personalutrymmen för att matsalen inte räcker till pga alla gratisätare.Har även inträffat en misshandel med gratisätare inblandade så nu har anställts en väktare. (Tryggheten ökar i samhället)

 54. Hur många poäng får man på högskoleprovet i samhällskunskap om man ställer sig framför närmaste synagoga och skriker antisemitiska slagord på menasvenska med obegriplig brytning?

 55. ”…och utökat vuxennärvaron”

  Hrmm… är det inte det dom redan gjort genom att placera gråskäggiga ”barn” bland alla andra skolungdomar…

 56. Det är väl bra att föräldrar/elever utan svenska språkkunskaper är närvarande på lektionerna som nu alltmer spårar ur.
  Fridolin kämpar fortfarande med sina 100 dagar-tror att det gått några hundra nu , men han kanske menar den gamla tideräkningen innan skrift fanns.

  • Till Frigolitens ära sjunger vi ny en frigolittextad truddelutt…

   Svenska språkets ans och form och elegans,
   går ej efter skademisk lista.
   Nya uttryckssätt kommer titt och tätt,
   detta uttryck lär visst va’ dent sista:

   De’ ä’ havrebollen med chokla’ i,
   must och märg det ska’ de’ va, i.
   Ärans språk och just med detta krav,
   har Frigoliten heder av.
   Att ha upptäckt va’ de’ va’ i.
   De’ ä’ havrebollen med chokla’ i, Moder Svea,
   stolt du vara kan så länge du har så’na barn som han!

 57. Det ska vara ordning och reda i skolan.
  När Fridolin tar itu med detta så löser det sig.
  Utlovad tidplan är etthundra dagar.
  (Från det att något påbörjas får man anta)

  • Inte lätt för en Frigoliten att påbörja någonting av värde när han för jämnan är ute på en guppilliguppgupp färd i plaskdammen….

 58. han som mördade ensamkommande ” barnet” på Enskede gymnasium har en thailändsk morsa och en farsa från Polen med judiskt påbrå. Enligt hörsägen så ska han ha blivit trakasserad under hösten för sitt ursprungoch till sist rann bägaren över. Den svenska skolan börjar bli en häxbrygd av etniska konflikter och motsättningar. En avgrund öppnar sig mitt i den svenska mångkulturella vardagen inte olikt Lovecrafts CTHULHU epos.

  • Och då sade kulturberikningsministern: Hur kunde det här hända, jag är chockad, vi har ju knivförbud i skolorna..

 59. Jag är där några gånger om året 80 % kulturberikare 20 % Svennar !!
  Mina grannar här i Roslagen bodde 200 meter från skolan, dom flyttade på grund av våldet och hotet om våld !!!

 60. Detta är ganska normalt mellan Shia och Shiiter-och alla dom andra grupperingar inom Islam. Dom sloss sins emellan sedan 2000 år och vill fortsätta så länge dom kan andas. Om dom nu inte tar upp fighten med dom Kristna som dom alla hatar-Quan berättar på var sida att man skall förgöra andra religioner och på toppen står dom som inte har någon religion-dom anses vara det största hoten mot Islam….

LÄMNA ETT SVAR