pansarskottdom-feature

Foto: Polisen/Sociala medier

Inrikes

Hade pansarskott under sängen – svenskar döms i vapenhärva

Publicerad 7/27/2023
Annons

Tre unga svenskar i Malmö, bland dem en 24-årig kvinna, döms för bland annat synnerligen grovt vapenbrott. Under kvinnans säng hittades ett pansarskott och en AK47:a.

Det är i februari i år som Tullverket genomför en husrannsakan mot en lägenhet i centrala Malmö. I lägenheten bor 24-åriga Jenny Espegren. Hon är en blond svensk tjej, en inflyttad hästtjej från Sundsvall.

Jenny Espegren. Sociala medier

Det har efter spaningsarbete fattats misstankar om att det förekommer olagliga aktiviteter i lägenheten. Flera grannar vittnar dessutom om att skumma personer med ”arabiskt ursprung” eller ”arabiskt utseende” springer i trapphuset och besöker den 24-åriga svenskan.

Pansarskott under sängen

När tullen som verkställer husrannsakan går igenom Jennys lägenhet gör de flera fynd. Dels påträffas en större mängd narkotika.

Men det fynd som sticker ut görs under Jennys säng. I ett presentinslaget paket med texten ”Hurra” på, hittas dels en automatkarbin, AK47, dels ett pansarskott.

Tullen larmar polisens bombskydd, men när de lämnar lägenheten upptäcker de ytterligare ett skrämmande fynd. En så kallad termosbomb fylld med svartkrut, spik och annat skrot.

Foto: Polisen

Döms

I förhör nekar Jenny Espegren till brott. Hon säger att hon inte har en aning om vad det är för något som hittats i hennes lägenhet.

– Jag kan inte vapen. Jag har aldrig hållit i ett. Jag vet inte hur det ser ut. Jag kan inte modeller, säger hon när tullens förhörsledare frågar henne om de olika vapnen.

Det påträffas även stora summor pengar i kontanter i lägenheten, och en bild i Jennys mobiltelefon visar en person som viftar med en bunt sedlar. Inte heller det är något Jenny vet något om, säger hon.

Nu döms Jenny Espegren till sju års fängelse för grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Hon har tidigare två avsnitt i belastningsregistret gällande ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Kumpaner döms

Utöver Jenny Espegren döms även två män för inblandning i vapenhärvan.

Dels 24-årige Adam Lindsjö Arildsson som döms till fem år och fyra månaders fängelse för grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott. Adam Lindsjö Arildsson är flera gånger tidigare dömd för brott, och tullen har misstänkt att han och Jenny har eller har haft någon slags relation.

Dessutom döms 18-årige Lukas Hovstadius, som var 17 år när husrannsakan genomfördes, till två års sluten ungdomsvård för grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott. Även han är tidigare känd av polisen.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons