De senaste dagarna har terrorgruppen Hamas publicerat flera videoklipp som visar deras attacker under förra helgen. Även Israel har publicerat videoklipp från kroppskameror som påträffats på ihjälskjutna terrorister. Dokument som terroristerna hade med sig avslöjar att de skulle ”döda så många som möjligt”. Samnytt har satt ihop en nära 25 minuter lång video som visar attackerna mot militärbaser och bostadsområden.

Tidigt på morgonen den 7 oktober genomförde den palestinska terrorgruppen Hamas en massiv överraskningsattack mot Israel. Detta samtidigt som landet besköts av tusentals raketer.

Den här helgen rapporterade Israel att minst 1400 personer mördades, 3500 skadades och 130 personer har kidnappats till Gaza i samband med terrorattackerna. Vidare uppger Israels försvarsmakt att 1500 Hamas-soldater dödades under terrorattackerna i Israel.

Välplanerat – riktade in sig på civila

På de dödade Hamas-terroristerna har det påträffats kroppskameror som filmat attackerna. Men även dokument och kartor som visar den muslimska terrorgruppens planer mot judarna.

NBC har publicerat handlingarna i deras artikel. I ett av dokumenten står det att läsa, ”döda så många människor som möjligt”. Det rapporterar det amerikanska tv-nätverket NBC News.

Faksimil NBC News

På dokumenten står det ”topphemligt”. Det handlar om detaljerade planer för att attackera civila i bosättningar nära gränsen till Gaza. Det framgår av dokumenten att Hamas hade avsikt att slå till mot barn och kvinnor.

Faksimil NBC News

Enligt israeliska tjänstemän – som har kommenterat dokumenten i NBC News – ska Hamas ha samlat in information om alla bosättningar som gränsat till Gaza.

Det uppges handla om mycket detaljerade planer för varje by där terroristerna ska söka igenom skolor och samla in gisslan i vissa områden. Det skriver NBC News.

Faksimil NBC News

Se Hamas egna videoklipp

Terrorgruppen har under den senaste veckan publicerat videoklipp från attackerna mot Israel på sin egen Telegram-kanal. Även Israel har publicerat flera videoklipp från attackerna och deras videomaterial kommer från ihjälskjutna terroristers egna kroppskameror.

I Hamas videoklipp från kroppskameror som New York Times har tagit del av syns terroristerna även titta på kartor över bosättningarna.

Hamas-terrorister håller upp kartorna. Faksimil The New York Times.

Samnytt har sammanställt flera videoklipp från den föregående helgen som bland annat visar när terroristerna spränger stängslet vid gränsen mellan Israel och Gaza, attackerar israeliska militärbaser och tränger in i byar där civila mördas i sina hem.

Attackerna mot Israel skedde på flera håll samtidigt. Israelisk militär uppgav den föregående helgen att de handlade om strider på minst 21 olika platser.

Videoklippen är därför från flera olika områden. De är inlagda i vidon så som de har publicerats av Hamas och Israel på Telegram och andra sociala medier. Vår video är nära 25 minuter lång och kan ses nedan:

VARNING FÖR STARKA BILDER!

LÄS ÄVEN: SR:s tjafs med Israels militär: ”Hamas har inte samma bild”