Samnytt kan berätta att den man som fritogs i samband med Kriminalvårdens sjukhusbesök i Norrköping är gängkriminelle Milad Safi, 20. Mannen kopplas till MC-gänget Saturdarah och dömdes nyligen till fängelse i tio år efter ett mordförsök i Skåne.

Det var omkring klockan 13.41 som två maskerade män beväpnade med skjutvapenliknande föremål fritog mannen vid Vrinnevisjukhuset. Därefter lämnade gänget platsen i en bil.

LÄS ÄVEN: Beväpnat gäng fritog intagen vid sjukhus

Den fritagne mannen är 20-årige Milad Safi som har fått skyddade personuppgifter av staten. Den 12 september förra året dömdes Safi i Malmö tingsrätt till fängelse i 12 år efter ett mordförsök. Detta efter att personer i två bilar jagade och öppnade eld mot varandra den 17 februari i Bunkeflostrand utanför Malmö.

Domen överklagades Hovrätten över Skåne och Blekinge där Milad Safis straff kortades ned till fängelse i tio år. Men tio år och faktumet att Safi enbart ska avtjäna två tredjedelar av straffet – var fortfarande för mycket för gangstern och nu är han fritagen.

Gängkriminell

Milad Safi förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för rån, olaga frihetsberövande, försök till grov utpressning, flera narkotikabrott, häleri och rattfylleri. Det framgår av rättshandlingar att Safi har kopplingar till MC-gänget Saturdarah.

Milad Safi. Foto: Polisen

Polisen har en stor insats i området och händelsen rubriceras som grovt främjande av flykt, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman. Vidare vill myndigheten komma i kontakt med alla personer som har sett något av händelseförloppet.

Slagsmål i tingsrätten

I samband med häktningsförhandlingen i Malmö tingsrätt rörande mordförsöket utbröt ett även ett slagsmål mellan gängen. Detta trots polisiär närvaro i lokalen. Samnytt har tidigare visat ett videoklipp från händelsen:


LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk inne i Malmö tingsrätt – trots poliser