24-aring-efterlyst

Yahye Mohamed Omar är internationellt efterlyst. Foto: Polisen

Inrikes

Han jagas sedan man fick öra avskuret – Polisen: ”Han är farlig”

Publicerad 5/18/2022
Annons

Polisen i Danmark går ut med en internationell efterlysning efter 24-årige nederländske medborgaren Yahye Mohamed Omar. Bakgrunden är ett knivöverfall i Köpenhamn i söndags.

I söndags blev en 25-årig man brutalt överfallen och knivskuren i centrala Köpenhamn. Han blev flera gånger knivhuggen, fick ena kinden uppskuren och vänster öra avskuret, skriver danska polisen på sin hemsida.

Under tisdagskvällen greps och anhölls en 20-årig man som misstänks ha begått det brutala knivdådet tillsammans med en kumpan: 24-årige Yahye Mohamed Omar som är medborgare i Nederländerna.

Internationellt efterlyst

Den danska polisen har nu gått ut med en internationell efterlysning efter 24-åringen. Det finns misstankar om att han flytt från Danmark efter dådet.

– Vi antar att han är utomlands. Möjligen i Sverige, Norge – runt Oslo eller i norra Tyskland, vilket vår inledande utredning pekar på. Men eftersom den misstänkte är nederländsk medborgare och har anknytning till Storbritannien, söker vi efter honom även i de länderna, säger poliskommissarie Kenneth Jensen vid Köpenhamnspolisen.

Vädjar till media

Dansk polis har delat efterlysningen med medier i Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att få hjälp med jakten på den misstänkte.

Den som tror sig ha sett Yahye Mohamed Omar ska emellertid inte försöka kontakta eller konfrontera honom, då han bedöms som farlig. Istället ska man larma polisen.

Passbild
Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons