Under natten mot fredagen kastades en handgranat mot en lägenhet i stadsdelen Gårdsten i Angered, Göteborg. I bostaden befann sig två kvinnor.

Det var strax efter midnatt som larmet om en explosion kom varpå polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Explosionen inträffade utanför en lägenhet på bottenvåningen och tre fönsterrutor krossades.

Nationella bombskyddet kallades till platsen tillsammans med polisens tekniker. Vid 1-tiden bekräftade polisen att någonting hade exploderat, oklart vad. På fredagsmorgonen meddelar polisen att man konstaterat att explosionen orsakades av en handgranat.

LÄS ÄVEN: Två knivskurna påträffade utomhus – en död

I bostaden befann sig två kvinnor, båda okända av polisen sedan tidigare, men ingen skadades.

– När vi har pratat med dem säger de sig inte känna till att det ska finnas någon hotbild mot dem. Utöver de som befann sig i lägenheten finns det även andra personer skrivna i den, men som inte var där. Vi kommer att höra alla som är skrivna i bostaden för att försöka få fram en motivbild. Naturligtvis finns det en motivbild, men i nuläget är den okänd för oss, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Göteborgs-Posten.

Man dömd för våldsbrott

I fastigheten är en även en yngre man skriven som är känd av polisen sedan tidigare. Han är bland annat dömd för ett grovt våldsbrott för några år sedan.

Förra fredagen skadades en man allvarligt i samband med en skottlossning i Gårdsten. Enligt Fuxborg har man i nuläget ingen information om nattens fall kan kopplas till någon tidigare händelse.

Ärendet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och på fredagsförmiddagen hade ingen ännu gripits.