En man i 18-årsåldern attackerades oprovocerat på måndagskvällen när han var på väg hem från en mataffär i Kumla. Två okända män hotade honom med kniv. När 18-åringen försökte värja sig blev han knivskuren. Det uppger polisen.

Klockan 20.27 på måndagskvällen fick polisen in ett larm om att en man attackerats med kniv i Kumla, rapporterar SVT.

Mannen, som är i 18-årsåldern, var på väg hem från en mataffär när han blev attackerad av två okända män vid Skolvägen. Gärningsmännen ska ha visat en kniv varpå 18-åringen försökte försvara sig och knivskars i handen.

Misstänkt gärningsman greps i mataffär

Klockan 21.05 samma kväll grep polisen en misstänkt gärningsman inne på en mataffär i nära anslutning till brottsplatsen. Senare hittade polisen även den andre misstänkte gärningsmannen när han kom ut från en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten. Han hade skärskador på ena handen.

– De två har anhållits under natten och misstänks för grov misshandel, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till SVT.

De två gärningsmännen är i 20-25-årsåldern. Polisen utförde husrannsakan efter gripandet av dem båda. Vid husrannsakan hittade polisen blodiga kläder som kunde beslagtas.

Det framgår inte om de två männen uppgett något motiv till att attackera 18-åringen.