Bali33
Inrikes

Hanif Bali uppmanade till hemmakarantän – själv åt han ute med sällskap på lyxrestaurang

Publicerad 4/23/2020
Annons

Under flera veckor har moderatpolitikern Hanif Bali drivit en aggressiv kampanj på Twitter som kritiserade Sveriges respons mot coronaepidemin, uppmanade till hårdare restriktioner och hemmakarantän. Ett videoklipp visar dock att Bali inte lever som han lär – uppmaningar till sina följare till trots gick han själv ut och åt med ett sällskap på en lyxrestaurang på Östermalm i Stockholm.

Moderatpolitikern har i flera veckor ropat på hårdare åtgärder mot coronaepidemin samt vid flera tillfällen kallat sina följare som lämnar hem idioter:

Så sent som den 6 april menade han att personer som rör sig på gatan är ”idioter”.

Samtidigt opinionsbildade han hårt för att munskydd skulle användas av alla:

Trots detta syntes han idag på den välfyllda restaurangen Strandbryggan på Östermalm i Stockholm i sällskap – utan något munskydd. Samhällsnytts Kent Ekeroth har dokumenterat hur den moderate riksdagsledamoten inte lever som han lär i en video som kan ses nedan:

Detta är inte första gången som Hanif Bali bryter mot sina egna deklarerade principer. Tidigare kunde Samhällsnytt avslöja att den moderate politikern som gjort sig ett namn genom kritik mot den förda invandringspolitiken röstade för att illegala invandrare skulle få rätt till gratis tandvård i Sverige:

Detta samtidigt som många pensionärer inte har möjlighet att åtgärda sina tänder på grund av höga kostnader.

LÄS MER: Pensionär går med fistel i gommen i ett år: kan inte ordna 1500 kronor för behandlingen

Samhällsnytt har sökt Hanif Bali för en kommentar. Istället för att svara på våra frågor valde han att gå till attack på Twitter – förmodligen i skademinimeringssyfte:

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons