Här är Centerpartiets hemliga stöd till pedofilkopplade politikern
C-topparna Fredrick Federley, Sofia Jarl och Annie Lööf. Foto: Faksimil Facebook

Efter vinterns uppmärksammade pedofilhärva runt den tidigare EU-toppen Fredrick Federley som fick honom att avgå från sina politiska uppdrag framkommer nu nya uppgifter. Enligt vittnesmål stöttar Centerpartiet honom bakom kulisserna genom hembesök. Samtidigt har bekanta till Federley avslöjat att han öppnar för en comeback i politiken.

Det var i slutet av november som avslöjanden om att Federley bodde med en nyligen frigiven dömd pedofil och våldtäktsman tog fart. Federleys sambo är dömd för att bland annat utsatt barn 6 och 9 år gamla för 22 fall av grov våldtäkt i samband med nattning. Men trots att Federley fick kännedom om detta valde han att fortsätta relationen.

LÄS ÄVEN: Federley visste om barnvåldtäkterna – ”Ville visa oss domarna”

Under december månad avlöste artiklarna varandra om Federleys kopplingar till flera dömda pedofiler. Nu kan nättidningen Stoppa Pressarna berätta att Centerpartiet inte har brutit med politikern utan fortsätter att stötta honom genom hemliga möten.

Det är partitoppen Sofia Jarl som sedan flera år tillbaka är ledamot i partistyrelsen och även ordförande för Centerkvinnor som uppges regelbundet besöka Federleys gård i Dalarna.

Jarl som ska ha engagerat sig aktivt mot barns exponering till nätporr är taktisk när hon besöker Federley. För att inte dra till sig uppmärksamhet uppges Jarl parkera bilen på annan plats i området.

– Hon gömmer bilen när hon besöker honom, numera parkerar hon alltid på baksidan av hans hus. Jag har sett henne där flera gånger, man ser bilen från elljusspåret, berättar en källa.

Sofia Jarl på besök hos Federley. Foto: Faksimil Facebook

Partitoppen ska ha firat nyår hos Federley

Enligt uppgifter hos Stoppa Pressarna ska Jarl även ha firat nyår tillsammans med Federley och förstärker påståendet med en bild från vad som ska vara gården.

Centerpartiet öppnar för comeback

I en intervju med statsradion i mitten av december kommenterade Lööf Fredrick Federleys koppling till barnvåldtäktsmän och pedofiler. Hon berättade att hon haft ”många och långa samtal med Federley”. Vidare ansåg hon att det var ett ”klokt beslut” att Federley lämnade sina uppdrag.

Men när Lööf fick frågan om Federley kan komma tillbaka som företrädare för Centerpartiet var det något hon inte stängde dörren för.

– Ja men just nu har ju Fredrick Federley faktiskt lämnat alla sina uppdrag och anledningen till det är ju för att det var ohållbart att vara kvar med alla de uppgifter som uppdagats. Nu så behöver han vara sjukskriven och rehabiliteras och vad som händer i framtiden det kan faktiskt bara Fredrick Federley svara på, svarade Lööf.

LÄS ÄVEN: Centerledningen: Federley välkommen tillbaka

Vid sidan om att Lööf är öppen för att den tidigare EU-toppen kommer tillbaka in i politiken framgår det att han själv pratar med bekanta om en möjlig comeback.

– Han pratar till och med om en framtida comeback, även om ingen i hans omgivning tror på det, berättar en källa för Stoppa Pressarna.

Federley med Lööf. Foto: Faksimil Facebook

Ytterligare partitopp lämnar

Efter den senaste tidens avslöjanden om hur centerpartister har kopplingar till dömda pedofiler har flera tvingats avgå. På onsdagen meddelade plötsligt partiveteranen Anders W Jonsson som bland annat har tjänstgjort som vikarierande partiledare under den tid som Annie Lööf varit föräldraledig, att han ska lämna partitoppen. Han förklarade inte varför han vill göra det.

LÄS ÄVEN: Efter pedofilskandaler i Centern – nu meddelar Anders W Jonsson sin avgång

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.